Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: امریکا بزرگترین مانع برای به رسمیت شناخته شدن ما است

منتشر شده

در

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که ایالات متحده نه تنها که خود در راستای به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان اقدام نمی‌کند بل مانع به رسمیت شناختن بین‌المللی امارت اسلامی نیز شده است.

ذبیح‌الله مجاهد در یک گفتگو با خبرنگاران همچنان گفته که امریکا و همه کشورها باید بدانند که تعامل سیاسی با دولت جدید افغانستان به نفع همه آنهاست و زمینه این را مساعد می‌کند که نگرانی‌ها خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

آقای مجاهد همچنان نگرانی امریکا را بابت حضور داعش و القاعده در افغانستان رد کرده است.

با گذشت ‌ده ماه هنوز امارت اسلامی در بحران مشروعیت جهانی قرار دارد و تا کنون هیچ کشوری دولت جدید افغانستان را به رسمیت نشناخته است.

حالا سخنگوی امارت اسلامی در اظهارات تازه‌اش گفته که امریکا بزرگترین مانع به رسمیت شناخته شدن دولت جدید افغانستان بوده است. ذبیح الله مجاهد در یک گفتگوی صوتی با خبرنگاران تاکید کرده که امارت اسلامی تمامی شرایط به رسمیت شناختن را تکمیل کرده اما ایالات متحده نه تنها که خود برای به رسمیت شناختن دولت جدید افغانستان اقدام نمی بلکه مانع مشروعیت جهانی امارت اسلامی نیز شده است.

از سوی هم معاون سخنگوی امارت اسلامی از کشورهای غربی می‌خواهد که بجای تقابل با دولت جدید افغانستان راه تعامل را در پیش بگیرند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که: "گامی‌های که بخاطر به رسمیت شناختن امارت اسلامی مهم است برداشته شده است و فعلن مرحله‌ای است که باید بجا تقابل راه تعامل را با امارت اسلامی به پیش بگیرند."

از سوی هم وزارت دفاع امریکا در گزارش تازه‌اش به کنگرس ایالات متحده بار دیگر از حضور القاعده در افغانستان هشدار داده و گفته که دلیل محدود شدن فعالیت این گروه در افغانستان ممکن به تلاش‌های امارت اسلامی برای کسب مشروعیت بین‌المللی ربط داشته باشد.

امارت اسلامی اما این نگرانی‌ها را بیجا می‌خواند و تاکید می‌کند که هیچ تهدید از خاک افغانستان متوجه منافع امریکا و کشورهای دیگر وجود ندارد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که:" نیروهای امارت اسلامی در تمام نقاط کشور کنترول دارند و هیچ گروهی نیست که از خاک افغانستان به کشورهای دیگر تهدید خلق کند."

امریکا همانند سایر کشورهای دیگر پس از روی کار آمدن امارت اسلامی بارها بر ایجاد حکومت فراگیر، تامین حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌های قومی و رفع تهدیدهای تروریستی از خاک افغانستان تاکید کرده و گفته تا زمانی که این شرایط عملی نشود دولت جدید افغانستان را به رسمیت نخواهد شناخت.

جاوید سنگدل، آگاه روابط بین الملل می‌گوید که:" کار کردن با طالبان (امارت اسلامی)، به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی) و بیرون کردن آنها از لیست سیاه خود امریکای‌ها را به سطح جهان زیر سوال می‌برد به همین دلیل است که به رسمیت نمی‌شناسد. "

پیش از این مقام‌های ارشد نظامی امریکا نیز هشدار داده بودند که اوضاع در افغانستان را زیر نظر دارند و اگر گروه‌های تروریستی القاعده و داعش برای منافع ایالات متحده تهدید خلق کنند اقدامات جدی را روی دست خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز می‌شود

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

Published

on

 ‏نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.

این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیه‌ای در صفحه‌ای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.

پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.

بر اساس آمار‌های این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!