Connect with us

تجارت

امارت اسلامی افغانستان از ایجاد کنسرسیومی متشکل از شرکت‌هایی در روسیه، ایران و پاکستان خبر داد

منتشر شده

در

وزیر تجارت امارت اسلامی افغانستان گفته است که کنسرسیومی متشکل از شرکت‌هایی در روسیه، ایران و پاکستان برای جذب سرمایه‌گذاری ایجاد کرده است که بر انرژی، معدن و زیرساخت‌ها تمرکز دارد.

نورالدین عزیزی به خبرگزاری رویترز گفته است که این کنسرسیوم شامل ۱۴ تاجر افغان نیز است و این وزارتخانه تفاهم‌نامه‌ای را با شرکت‌های خارجی امضاء کرده که نمایندگانی از این شرکت‌ها قرار است برای بررسی پروژه‌هایی به ارزش یک میلیارد دالر به کابل بروند.

اقتصاد افغانستان از زمان تسلط امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ که باعث شد جامعه بین‌المللی بیشتر بودجه توسعه‌ای خود به این کشور را قطع کند و تحریم‌هایی در بخش بانکی آن اعمال کند، به شدت با مشکل مواجه شده است.

عزیزی گفته است که حکومت بر راه اندازی چندین طرح تجاری بلندمدت متمرکز شده است و در زمینه تامین امنیت کار می‌کند.

 وی گفت که کنسرسیوم علاوه بر پروژه‌های معدنی و برق، امکان ساخت تونل دوم در مسیر شاهراه سالنگ را بررسی خواهد کرد.

این شاهراه ولایت‌های شمالی را به پایتخت افغانستان وصل می‌کند. همچنین پروژه‌هایی مثل انتقال آب از ولایت پنجشیر به کابل و بازسازی شاهراه اصلی کابل- غزنی نیز از سوی آن بررسی خواهد شد.

 آقای عزیزی افزود: «در کابینه بحث‌های زیادی در مورد تامین امنیت صورت گرفته است، کمیسیون ویژه‌ای برای این کار تشکیل شده و در ماه‌های اخیر تعداد زیادی از پناهگاه‌های پیکارجویان نابود شده است. امارات اسلامی افغانستان امنیت را تضمین می‌کند و از سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی حفاظت خواهد کرد».

 آقای عزیزی افزود یکی دیگر از طرح‌های حکومت ایجاد مناطق آزاد تجاری به امید جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی است.

 او که قبل از بررسی نهایی این طرح توسط سایر وزارتخانه‌ها حاضر نشد جزییات بیشتری ارائه دهد، یادآوری کرد وزارت تجارت پیشنهاد داده که پایگاه‌های نظامی سابق نیروهای خارجی به مناطق آزاد تجاری تبدیل شود و کمیسیون ویژه‌ای برای اجرای این طرح تشکیل شده است.

وزیر تجارت افزود که پس از پرداخت مبالغ مربوط به یک قرارداد بزرگ با روسیه که سال گذشته امضا شد، ورود محموله‌های گندم، نفت و گاز از طریق جاده و راه آهن که از آسیای میانه می‌گذرد، آغاز شده است.

او افزود به‌رغم تحریم‌های خارجی که نقل‌وانتقال پول از طریق سیستم بانکی بین‌المللی را محدود کرده، امارت اسلامی توانسته است از طریق کانال‌های بانکی دیگر این مبلغ را بپردازد ولی حاضر نشد نام بانک‌هایی که در این معامله مشارکت کرده‌اند را اعلام کند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!