Connect with us

جهان

الکساندر لوکاشنکو برای بار هفتم رئیس‌جمهور بلاروس شد

اتحادیه اروپا و امریکا اعلام کردند که این انتخابات آزاد و عادلانه نبوده است. آن‌ها این انتخابات را یک «نمایش ساختگی» خواندند.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کمیسیون انتخابات بلاروس الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور این کشور را با کسب ۸۱ درصد آرا برنده اعلام کرد و او با این پیروزی حکومت ۳۱ ساله‌اش را تمدید کرد. ولادیمیر پوتین پیروزی لوکاشنکو را تبریک گفت اما منتقدان این انتخابات را فاقد مشروعیت خواندند.

ایگور کارپنکو، رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات بلاروس، در نخستین ساعات صبح دوشنبه (هشتم دلو)، در یک نشست خبری مدعی شد که الکساندر لوکاشنکو با کسب ۸۶.۸ درصد آرا، بار دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهور این کشور برگزیده شده است.

چهار نامزد مخالف نیز در انتخابات حضور داشتند، اما همه از حامیان لوکاشنکو بوده و از حکومت او حمایت کرده‌اند. بسیاری از مخالفان واقعی رئیس‌جمهور یا در زندان به سر می‌برند یا به دلیل سرکوب آزادی بیان و اعتراضات مجبور به فرار از کشور شده‌اند.

سویتلانا تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان در تبعید به خبرنگاران گفت که لوکاشنکو با این انتخابات، «مراسمی برای دیکتاتورها» ترتیب داده است.

تیخانوفسکایا پس از انتخابات جنجالی ۲۰۲۰ با نپذیرفتن نتیجه انتخابات مجبور به فرار از بلاروس شد.

همزمان با اعلام نتایج انتخابات در بلاروس، اعتراضاتی علیه لوکاشنکو از روز یک‌شنبه در ورشو و دیگر شهرهای اروپای شرقی برگزار شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پس از اعلام نتایج انتخابات «پیروزی مجدد» الکساندر لوکاشینکو را تبریک گفت.

اتحادیه اروپا و امریکا اعلام کردند که این انتخابات آزاد و عادلانه نبوده است. آن‌ها این انتخابات را یک «نمایش ساختگی» خواندند.

سیاستمداران اروپایی اعلام کردند که انتخابات در بلاروس نه آزاد بوده و نه عادلانه، زیرا رسانه‌های مستقل در این کشور ممنوع شده‌اند و تمامی چهره‌های برجسته مخالف یا به زندان فرستاده شده یا مجبور به فرار از کشور شده‌اند.

رادوسلا سیکورسکی، وزیر خارجه پولند با لحنی کنایه‌آمیز از اینکه «تنها» ۸۷.۶ درصد رأی‌دهندگان از لوکاشنکو حمایت کرده‌اند، ابراز تعجب کرد.

او در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «آیا بقیه در زندان‌ها جا می‌شوند؟»

لوکاشنکو پس از اعلام نتایج در یک کنفرانس مطبوعاتی چهارساعته حضور پیدا کرد و اعتراضات و انتقادات را بی‌ارزش خواند و گفت برایش اهمیتی ندارد که غرب این انتخابات را به رسمیت بشناسد یا خیر.

جهان

زلنسکی: احتمال بقای اوکراین بدون حمایت امریکا اندک است

Published

on

(Last Updated On: )

به دنبال تماس تلیفونی بین رؤسای جمهور امریکا و روسیه، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که احتمال بقای اوکراین بدون حمایت ایالات متحده اندک است.

زلنسکی روز جمعه در مصاحبه با ان‌بی‌سی گفت: «احتمالاً بسیار، بسیار، بسیار دشوار خواهد بود. و البته، در همه شرایط دشوار، شما چانس دارید. اما ما چانس کمی خواهیم داشت – چانس کمی برای بقا بدون حمایت ایالات متحده.»

ترمپ روز چهارشنبه در تماس‌های جداگانه با پوتین و زلنسکی درباره جنگ گفتگو کرد. این اولین گام بزرگ رئیس‌جمهور امریکا به سمت دیپلوماسی در درگیری است که قول داده است به سرعت پایان می‌بخشد.

ترمپ بعداً گفت که فکر نمی‌کند که کی‌یف به ناتو بپیوندد و بعید است که اوکراین تمام اراضی خود را پس بگیرد. روسیه که کریمه را در سال ۲۰۱۴ به خود الحاق کرده بود، در فبروری ۲۰۲۲ تهاجم تمام عیار به اوکراین را آغاز نمود.

اوکراین خواستار عقب نشینی روسیه از مناطق تصرف شده است و می‌گوید باید برای جلوگیری از حمله مجدد مسکو، عضویت در ناتو یا تضمین های امنیتی معادل آن را دریافت کند.

زلنسکی گفته است که پوتین می‌خواست نه برای پایان دادن به جنگ، بلکه برای دستیابی به یک توافق آتش‌بس به هدف لغو برخی تحریم‌های جهانی علیه روسیه و اجازه دادن به اردوی مسکو برای تجدید قوا به پای میز مذاکره بیاید.

ترمپ گفته است که تماس او با پوتین مکالمه خوبی بود که بیش از یک ساعت به طول انجامید، در حالی که کرملین گفت که این مکالمه نزدیک به یک و نیم ساعت طول کشید.

دفتر زلنسکی اعلام کرده که ترمپ و زلنسکی حدود یک ساعت با هم صحبت کردند. ترمپ گفت این تماس «خیلی خوب پیش رفت.»

Continue Reading

جهان

معاون ترمپ: اگر پوتین توافق صلح با اوکراین را نپذیرد، تحریم وضع می‌کنیم و اقدام نظامی انجام می‌دهیم

Published

on

(Last Updated On: )

جی‌دی ونس، معاون رئیس جمهور ایالات متحده هشدار داده است که اگر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه توافق صلح با اوکراین که استقلال بلندمدت این کشور را تضمین کند، نپذیرد امریکا می‌تواند با تحریم‌های اقتصادی و اقدام نظامی احتمالی به مسکو ضربه بزند.

ونس در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال گفت که «ابزارهای فشار اقتصادی وجود دارد، البته ابزارهای فشار نظامی نیز وجود دارد» که ایالات متحده می‌‎تواند علیه پوتین از آن استفاده کند.

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا روز چهارشنبه در مورد جنگ، با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و به طور جداگانه با ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین صحبت کرد و به مقامات امریکایی گفت که مذاکرات را برای پایان دادن به درگیری تقریباً سه ساله آغاز کنند.

این تماس‌های تلیفونی اندکی پس از آن انجام شد که پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده به متحدان نظامی اوکراین در بروکسل گفت که بازگشت به وضعیت مرزهای اوکراین قبل از سال ۲۰۱۴ – قبل از الحاق کریمه توسط روسیه – غیر واقعی است و ایالات متحده عضویت کی‌یف در ناتو را به عنوان بخشی از راه‌حل نمی‌داند.

اوکراینی‌ها روز پنجشنبه نگران بودند که ترمپ در پی تماس تلیفونی خود با پوتین، در حال آماده شدن برای فروش کشورشان است.

با این حال، ترمپ روز پنجشنبه گفت که اوکراین در مذاکرات صلح با روسیه اشتراک خواهد کرد. او به خبرنگاران در قصر سفید گفت که اوکراین در جریان هر گونه مذاکرات صلح با روسیه بر سر پایان جنگ، یک چوکی دور میز خواهد داشت.

کی‌یف گفته که اکنون زمان گفتگو با مسکو نیست.

با این حال، ونس گفته است: «من فکر می‌کنم توافقی که حاصل خواهد شد بسیاری از مردم را شوکه خواهد کرد.»

وی افزود: «رئیس‌جمهور قرار نیست با چشم‌ بسته به این موضوع بپردازد. او می‌خواهد بگوید همه چیز روی میز است، بیایید به توافق برسیم.»

Continue Reading

جهان

یک طیاره نظامی امریکا در سواحل سن دیگو سقوط کرد

Published

on

(Last Updated On: )

رویترز به نقل از یک مقام امریکایی گزارش داده است که یک جت نیروهایی بحری این کشور روز چهارشنبه در سواحل شهر سن دیگو سقوط کرد، اما هر دو پیلوت آن جان سالم به در بردند.

این نوع جت که برای جنگ الکترونیکی استفاده می‌شود، قبلاً در ایالت واشنگتن قرار داشت.

دلیل سقوط این طیاره مشخص نیست، اما گارد ساحلی امریکا هر دو پیلوت را از آن نجات دادند.

این حادثه در حالی رخ می‌دهد که حدود دو هفته قبل، یک هلیکوپتر نظامی با یک طیاره مسافربری بر فراز واشنگتن دی‌سی برخورد کرد که از اثر آن ۶۷ نفر جان باختند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!