تجارت
افغانستان ماهانه بیش از ۸۰ هزار متر مربع قالین به بازارهای جهانی صادر میکند
اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان قالین در زون غرب کشور میگویند که ماهانه هشتاد تا صدهزار متر مربع قالین به بازارهای جهانی صادر میشود و میزان صادرات نسبت به سالهای گذشته بهتر شده است.
مسوولان این اتحادیه اما میگویند که مستقیماً به بازارهای جهانی دسترسی ندارند بلکه قالین افغانستان از طریق پاکستان به بازار کشورهای اروپایی و امریکایی فرستاده میشود.
محمدرفیع نادری، رییس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان قالین در زون غرب، میگوید: «بررسی که در سال ۱۴۰۲ صورت گرفته حدوداً میشه گفت که ماهانه هشتاد تا صد هزار متر قالین به کشورهای مختلف صادر میشود.»
به گفته نادری، صادرات قالین معمولاً از طریق پاکستان به امریکا، کانادا، انگلستان، به کشورهای اروپایی و به بعضی کشورهای آسیایی صادر میشود.
با این حال، فروشندگان قالین در شهر هرات در انتظار مشتری اند، آنها میگویند هرچند بازار فروش قالین بهتر شده است اما نمیتوانند بهگونه مستقیم قالین دستباف داخلی را به بازارهای جهانی بفرستند.
به گفته آنان، قالین افغانستان هنوزهم به نام کشورهای همسایه به بازارهای جهانی صادر میشود و میافزایند که نیاز است تا برای صنعت قالین در کشورهای جهان، بازاریابی صورت گیرد.
عبدالخالق قادری، فروشنده قالین، گفت: «حالی تاجر نمیآید، حالی جنس ما میرود پاکستان، از پاکستان به نام مال پاکستانی صادر میشود. سابق تاجر به هرات میآمد. حالی خیلی کم است، سال دو کانتینر یا سه کانتینر از هرات بیشتر بار نمیشود.»
در همین حال، ریاست صنعت و تجارت هرات میگوید که اخیراً روند صادرات قالین به بیرون از کشور بهتر شده است، بناء برای بهبود صنعت قالین و صادرات آن به بازارهای جهانی تلاشها جریان دارد.
بشیرمحمد سیرت، رییس اداره صنعت وتجارت هرات، گفته است: «در هر زون به خاطر صادرات بهتر، کنترول و بستهبندی خوب جاهایی انتخاب شده است.»
به گفته سیرت، به خاطر صادرات قالین از هرات، یک مکان خاص در این ولایت مدنظر گرفته شده تا به شکل ستندرد پروسس و بستهبندی شود.
گفتنی است که روزانه در هرات هزاران فروشنده و تولیدکننده قالین مصروف این صنعت قدیمی هستند و امیدواراند تا بتوانند در آینده تولیدات خود را مستقیماً به بازارهای جهانی بفرستند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند