Connect with us

تجارت

افغانستان به دنبال خریداری یک میلیون بشکه نفت خام از روسیه

منتشر شده

در

رسانه‌های روسی گزارش کرده اند که کابل می‌خواهد یک میلیون بشکه نفت خام از روسیه خریداری کند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزیر صنعت و تجارت روز دوشنبه (۲۴اسد) به یک رسانه روسی گفت که افغانستان می‌خواهد نفت روسیه را وارد کند.

عزیزی تصریح کرد:"ما پیشنهاد خرید حدود یک میلیون بشکه را به روسیه داده‌ایم، اگر روسیه بتواند بیشتر بفرستد، مشکلی نیست."

وی همچنین خاطرنشان کرد که افغانستان علاقه مند به توافق بر سر تامین نفت روسیه از طریق مبادله است. وی گفت که:"مهمترین چیز برای ما پروژه نفت و گاز خواهد بود. مایلیم گزینه تجارت مبادله‌ای را نیز در نظر بگیریم، مشروط بر اینکه روسیه به نوعی از محصولات افغانستان نیاز داشته باشد."

در ماه مه، جمال نصیر گروال، ژادافیر افغانستان در روسیه، در مورد برنامه‌هایی برای مذاکره با مسکو در مورد تامین هیدروکربن‌های روسیه صحبت کرد. وی گفت: "ما مصمم هستیم که بین افغانستان و روسیه به توافقاتی دست یابیم و قراردادهای مشخصی را امضا کنیم." به گفته این دیپلمات، کابل خواهان توسعه همکاری‌های اقتصادی با مسکو است و در حال حاضر در مورد توسعه تجارت و مالی گفتگو می‌کند.

به گزارش رسانه‌های روسی، یک هیئت تجاری رسمی از افغانستان به رهبری نورالدین عزیزی هم اکنون در مسکو به سر می‌برد. دیمیتری ژیرنوف سفیر روسیه در کابل به این رسانه گفت که طرفین در مورد عرضه نفت خام، غلات و روغن آفتاب پرست گفتگو خواهند کرد.

سه روز می‌شود که یک هیئتی از افغانستان به رهبری سرپرست وزارت صنعت و تجارت سرگرم دیدار و گفتگو با مقام‌های روسی بر سر گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسکو است.

وزارت صنعت و تجارت تا کنون نگفته است که هیئت افغانستان به توافقاتی با جانب روسیه دست یافته است، اما شماری ابراز امیدواری می‌کند که هیئت افغانستان بتواند روابط تجارتی میان دو کشور را گسترش بدهند.

وزارت تجارت و صنعت گفته است که با جانب روسیه روی خرید گاز، نفت و مواد خام بحث و گفتگو می‌کنند.

اگر چه روسیه تا کنون دولت جدید افغانستان را به رسیمت نشناخته است، اما روابط نزدیکی با کابل دارد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!