Connect with us

تجارت

افغانستان با ازبیکستان قرارداد تازه درمورد خط آهن حیرتان امضا کرد

منتشر شده

در

یک هیئت امارت اسلامی که به منظور حل مشکلات موجود در انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن، به ازبیکستان سفر کرده بود، هنگام بازگشت به کشور می‌گوید که قرارداد تازۀ دو ساله را با جانب ازبیکستان به امضا رسانیده که بر بنیاد این قرارداد، مشکلات در انتقال کالاها از طریق خط آهن بوجود نخواهد آمد.

این در حالی است که روند انتقال کالاهای تجارتی از طریق خط آهن حیرتان – مزار شریف پس از حدود ده روز توقف ازسوی کشور ازبیکستان روز جمعه (۲۱ دلو) از سر گرفته شد.

عبدالله ابدالی، نماینده ریاست الوزرا، می‎گوید: «راه بسته بود و مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، الحمدلله ما می‌بینیم که صد تا صد وپنجاه واگون روزانه وارد می‌شود و مشکل به‌گونه خوب حل شده است.»

پیش از این، افغانستان قرارداد حفظ، مراقبت و انتقالات خط آهن حیرتان - مزار شریف را با یک شرکت قزاقستانی عقد کرده بود، حالا اما این قرارداد دوباره با یک شرکت ازبیکستانی با تخفیف ده درصدی به امضا رسیده است.

بخت‌الرحمن شرافت، رییس عمومی اداره خط آهن، گفت که ازبیکستانی‌ها نمی‌خواستند درعین زمان با قزاقستانی‌ها در بندر حیرتان یکجا کار کنند.

آقای شرافت افزود: «ما فهمیدیم که آن‌ها بین خود مدیریت و هماهنگی کرده نمی‌توانند. ما مجبور شدیم که قرارداد را پس به ازبیکستان بدهیم. کشور ازبیکستان تخفیف هم داد.»

از سویی هم، نماینده کشور ازبیکستان می‌گوید برای امتداد خط ‌آهن الی پاکستان، افغانستان را حمایت خواهند کرد.

جمشید بابه قل، نماینده ازبیکستان گفت: «در نتیجه‌ گفتگوهای ما با هیئت افغانستان، تفاهم کردیم که برای امتداد خط آهن تا پاکستان با حکومت افغانستان همکاری کنیم.»

با این حال، رییس عمومی خط آهن گفته است که به دنبال حل مشکلات تاجران افغان در بنادر کشور اند و نشست هایی را با جانب ایران نیز به‌خاطر خط آهن خواف – هرات برگزار کرده‌اند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!