رویداد های اخیر
افغانستان از آسیب پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی

افغانستان به دلیل آسیب پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی طی ۳۰ سال آینده در رده هشتم قرار گرفته است، ۵۹ درصد جمعیت تحت تأثیر تهدیدهای اقلیمی قرار گرفته اند در حالی که ۱۹ درصد از تهدیدهای امنیتی رنج می برند.
در گزارش تازه موسسه بینالمللی “اکشن اید” که روز گذشته (پنج شنبه ۲۷قوس) به نشر رسید، آمده است که به هر یک میلیون نفر، سالانه ۱۱۵۰ نفر در افغانستان میمیرند که نیمی از آنها به دلیل حوادث مربوط به هوا و رویدادهای جغرافیایی جان خود را از دست میدهند.
در این گزارش آمده است که سطح پایین اقتصادی-اجتماعی کشور، همراه با افزایش سطح ناامنی، مردم را در برابر حوادث بسیار آسیب پذیر ساخته است. در نتیجه، افغانستان شاهد تلفات مکرر جان، مال و معیشت شده است.
در پایان سال ۲۰۱۹، افغانستان بیش از هر کشوری دیگر یک میلیون و ۱۹۸ هزار نفر را در اثر حوادث داخلی آواره داده است.
به اساس این گزارش خشکسالی در ۱۹-۲۰۱۸ بیش از دو سوم افغانستان را تحت تأثیر قرار داد، و بیش از ۲۶۰هزار نفر را آواره و حدود ۹.۸ میلیون نفر را در بحران غذایی قرار داد.
در این گزارش آمده است:” تعداد افرادی که هر سال تحت تأثیر سیلاب قرار دارند می تواند تا سال ۲۰۵۰ به به دلیل اثر ترکیبی تغییر اقلیم و رشد ضعیف اقتصادی-اجتماعی بیش از دو برابر شود.
این مطالعه نشان میدهد که پیش بینیهای تغییر آب و هوا برای افغانستان افزایش دما را نشان میدهد که تأثیرات چشمگیری بر تولید محصولات کشاورزی، دسترس به آب و امنیت غذایی خواهد داشت.
این گزارش همچنین هشدار داد که افزایش بیشتر دما احتمالاً محیط و اکوسیستمهای (مجموعهی موجودات زنده) فعلی را کاملاً تغییر خواهد داد، که این امر اقتصاد و امنیت غذایی اکثریت روستا نشینان را صدمه خواهد زد.
همچنان در بررسی اجمالی نیازهای بشردوستانه ۲۰۲۰، توسط دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNOCHA)، آمده است: “درگیری همچنان عامل اصلی بیجاشدهگان است.
در این گزارش آمده است: “افغانستان به شدت در معرض آفتهای طبیعی است، كه اثرات تغییر اقلیم بر تعداد و شدت آنها افزوده است.”
در این گزارش آمده است كه افراد هنگام انتقال از مناطق روستایی به مراكز شهری، به دنبال فرصتهای شغلی و درآمد بهتر، به عنوان مهاجران اقتصادی طبقه بندی شده اند.
همچنین دراین گزارش اشاره شده است که اقدامات نهادها ذیربط در کشور برای مهاجرت ناشی از آب و هوا در وهله اول بر واکنش در برابر آفتها متمرکز است اما نیاز به چشم انداز برای بررسی اثرات طولانی مدت تغییرات آب و هوا وجود دارد.
درنهایت دراین گزارش گفته اشده است که اگرچه افغانستان از شماری زیادی سیاستها برای مهاجرت، مقابله با آفتهای طبیعی و محیط زیست برخوردار است، اما سیاستهای خوبی برای مهاجرت ناشی از تغییر اقلیم، ندارد.