رویداد های اخیر
افغانستان از آسیب پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی

افغانستان به دلیل آسیب پذیری در برابر تغییرات آب و هوایی طی ۳۰ سال آینده در رده هشتم قرار گرفته است، ۵۹ درصد جمعیت تحت تأثیر تهدیدهای اقلیمی قرار گرفته اند در حالی که ۱۹ درصد از تهدیدهای امنیتی رنج می برند.
در گزارش تازه موسسه بینالمللی “اکشن اید” که روز گذشته (پنج شنبه ۲۷قوس) به نشر رسید، آمده است که به هر یک میلیون نفر، سالانه ۱۱۵۰ نفر در افغانستان میمیرند که نیمی از آنها به دلیل حوادث مربوط به هوا و رویدادهای جغرافیایی جان خود را از دست میدهند.
در این گزارش آمده است که سطح پایین اقتصادی-اجتماعی کشور، همراه با افزایش سطح ناامنی، مردم را در برابر حوادث بسیار آسیب پذیر ساخته است. در نتیجه، افغانستان شاهد تلفات مکرر جان، مال و معیشت شده است.
در پایان سال ۲۰۱۹، افغانستان بیش از هر کشوری دیگر یک میلیون و ۱۹۸ هزار نفر را در اثر حوادث داخلی آواره داده است.
به اساس این گزارش خشکسالی در ۱۹-۲۰۱۸ بیش از دو سوم افغانستان را تحت تأثیر قرار داد، و بیش از ۲۶۰هزار نفر را آواره و حدود ۹.۸ میلیون نفر را در بحران غذایی قرار داد.
در این گزارش آمده است:” تعداد افرادی که هر سال تحت تأثیر سیلاب قرار دارند می تواند تا سال ۲۰۵۰ به به دلیل اثر ترکیبی تغییر اقلیم و رشد ضعیف اقتصادی-اجتماعی بیش از دو برابر شود.
این مطالعه نشان میدهد که پیش بینیهای تغییر آب و هوا برای افغانستان افزایش دما را نشان میدهد که تأثیرات چشمگیری بر تولید محصولات کشاورزی، دسترس به آب و امنیت غذایی خواهد داشت.
این گزارش همچنین هشدار داد که افزایش بیشتر دما احتمالاً محیط و اکوسیستمهای (مجموعهی موجودات زنده) فعلی را کاملاً تغییر خواهد داد، که این امر اقتصاد و امنیت غذایی اکثریت روستا نشینان را صدمه خواهد زد.
همچنان در بررسی اجمالی نیازهای بشردوستانه ۲۰۲۰، توسط دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (UNOCHA)، آمده است: “درگیری همچنان عامل اصلی بیجاشدهگان است.
در این گزارش آمده است: “افغانستان به شدت در معرض آفتهای طبیعی است، كه اثرات تغییر اقلیم بر تعداد و شدت آنها افزوده است.”
در این گزارش آمده است كه افراد هنگام انتقال از مناطق روستایی به مراكز شهری، به دنبال فرصتهای شغلی و درآمد بهتر، به عنوان مهاجران اقتصادی طبقه بندی شده اند.
همچنین دراین گزارش اشاره شده است که اقدامات نهادها ذیربط در کشور برای مهاجرت ناشی از آب و هوا در وهله اول بر واکنش در برابر آفتها متمرکز است اما نیاز به چشم انداز برای بررسی اثرات طولانی مدت تغییرات آب و هوا وجود دارد.
درنهایت دراین گزارش گفته اشده است که اگرچه افغانستان از شماری زیادی سیاستها برای مهاجرت، مقابله با آفتهای طبیعی و محیط زیست برخوردار است، اما سیاستهای خوبی برای مهاجرت ناشی از تغییر اقلیم، ندارد.
رویداد های اخیر
هیاتهای افغانستان و پاکستان در اسلامآباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاریهای ترانزیتی، چالشهای موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.
سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه تخنیکی میان تیمهای تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره چالشهای موجود بهگونه دقیقتر بحث صورت گرفته و راهحلهای مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.
رویداد های اخیر
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد

مولانا فضل الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، اخراج اجباری مهاجرین افغان را نقض حقوق بشر دانسته و از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری خواسته است تا به این موضوع توجه کنند.
به گزارش روزنامه دان، مولانا فضل الرحمان در یک کنفرانس خبری در پشاور گفت: «مقامات پاکستانی حقوق بشر مهاجرین افغان را با انداختن آنها مثل حیوانات به موتر، زیر پا میگذارند. اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد. این یک نوع تصمیم احساساتی است.»
او گفت که متخصصان افغان مانند داکتران و انجنیران نباید اخراج شوند و تاکید کرد که اخراج سرمایهگذاران و تاجرانی که در پاکستان تجارت میکنند، پیامدهای اقتصادی خواهد داشت.
این چهره سیاسی پاکستان تصمیم اخراج مهاجران را «ناسنجیده» توصیف کرد و هشدار داد که به منافع پاکستان ضربه میزند.
مولانا فضل الرحمن گفت دانش آموزانی که در پاکستان ثبت نام کرده اند نیز نباید اخراج شوند، چون آموزش یکی از حقوق اساسی بشر است.
او خواهان گفتگو میان افغانستان و پاکستان و ایجاد میکانیزمی برای بازگرداندان افغانها شد.
قابل یادآوریست که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و روزانه هزاران تن به کشور عودت میکنند.
رویداد های اخیر
انتقاد عبدالکبیر از اخراج اجباری مهاجرین افغان در دیدار با شارژدافیر ناروی
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودتکنندگان در دیدار با پیر البرت الساس، شارژدافیر ناروی برای افغانستان گفته که امارت اسلامی برای حل مشکلات به گفتگو اولویت میدهد.
او در این دیدار، روابط دوجانبه میان افغانستان و کشورهای اروپایی را به سود همه طرفها دانسته و خواستار گسترش این روابط شده است.
مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بینالمللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.
از سوی هم شارژدافیر ناروی در این دیدار از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده و گفته که کشوراش به حمایت از مهاجرین افغان از طریق نهادهای بینالمللی ادامه خواهد داد.
او روابط مستقیم میان امارت اسلامی و ناروی را مهم دانسته و بر ضرورت حل مسائل از طریق گفتگو تأکید کرده است.
گفتنیاست که در سه سال گذشته، مقامات امارت اسلامی برای حل مسائل از طریق گفتگوها تاکید کرده اند و از کشورهای جهان خواستهاند که نگرانیهای خود را از این طریق مطرح کنند.
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد