تجارت
افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان روابط بازرگانی شان را گسترش میدهند
رهبران کشورهای افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان روی یک کمیته ی مشترک از بهر گسترش روابط بازرگانی و حمل و نقل توافق کرده اند.
در نشست مجازی که میان رهبران این سه کشور برگزار شده بود هر سه رهبر در مورد کمیته مشترکی که بتواند در راستای اتصال منطقه یی، انکشاف خط آهن، فایبر نوری و ترانسپورت فعالیت کند باهم گفتگو کردند.
در نشست سه جانبه میان اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان، قربان قلی بیردی محمدوف رییس جمهوری ترکمنستان و الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان که به گونه مجازی برگزار شده بود، هر سه رهبر روی همکاری های بازرگانی با همدیگر گفتگو کرده و به پیشنهاد رییس جمهوری آذربایجان روی تشکیل یک هیات مشترک که شامل وزیران ترانسپورت و دیگر مقام های سه کشور می شود با هم توافق کردند.
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان از پیشنهاد رییس جمهور آذربایجان برای تشکیل هیات مشترک سه کشور استقبال کرد.
د افغانستان، اذربایجان او ترکمنستان هیوادونو د جمهوررئیسانو ترمنځ درې اړخیزه ناسته د جمهوررئیس محمداشرف غني په نوښت نن له غرمې مخکې د ویډیو کنفرانس له لارې ترسره شوه... pic.twitter.com/53HAJULOPZ
— ارگ (@ARG_AFG) July 2, 2020
در این نشست، رییس جمهور ترکمنستان از طرح بندر اقینه و تورغندی برای انتقال بهتر کالاهای بازرگانی پشتیبانی کرد
اشرف غنی رییس جمهوری کشور گفت: "اولین مورد استقبال از پیشنهاد رییس جمهور الهام علیاف است که کمیته مشترک کاری در سطح مقامهای ترانسپورت این سه کشور و مقامهای دیگر وزارتهای مرتبط ایجاد شود. ريیس جمهور بیردی محمداف نیز از آن پشتیبانی میکند."
آقای غنی در این نشست از طرح توسعه خط آهن در خاک افغانستان نیز خبر داد و گفت که این کشور برای انکشاف اقتصادی از ۴ هزار تا ۶ هزار کیلومتر خط آهن نیاز دارد و همکاران بینالمللی برای همکاری در این بخش ابراز آمادگی کرده اند. ترکمنستان برای داد و ستد تجارتی با افغانستان، شبکه خط آهن را تا بنادر آقینه و تورغندی توسعه داده است؛ بنادر که حکومت افغانستان میخواهد به بندرهای معیاری مبدل شود.
اشرف غنی افزود: "ما در افغانستان هشت بندر خشکه را بوجود خواهیم آورد. امریکا به خاطر کمک در بخش تضمین های مالی آماده است".
در گذشته افغانسان در زمینه داد و ستد بازرگانی با دنیا، بیشتر متکی به بندر کراچی پاکستان بود. با گشایش بندر چابهار ایران و باز شدن مسیرهای تازه ترانزیتی از طریق کشورهای آسیای میانه، افغانستان طی سال های اخیر توانسته است که اتکای خود به بندر کراچی را کاهش دهد.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد