Connect with us

تجارت

افزایش کشت توت زمینی در هرات

منتشر شده

در

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات، می‌گوید که به علت مساعد بودن آب و هوا و علاقه‌مندی دهقانان، کشت توت زمینی در این ولایت رونق پیدا کرده و ساحات تحت کشت آن به بیش از صد هکتار رسیده است.

بشیراحمد احمدی سرپرست ریاست زراعت هرات، می‌گوید که با افزایش ساحات تحت کشت، بیش‌بینی می‌شود که میزان حاصلات توت زمینی در این ولایت امسال به بیش از ۱۵۰ متریک تن برسد.

احمدی می‌گوید کشت توت زمینی به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز صورت می‌گیرد و با توجه به مزیدهای کشت این محصول، بیشتر دهقانان این محصول را به صورت گل‌خانه‌ای کشت می‌کنند.

هرات با داشتن آب‌ و هوای مناسب، بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد.

در حال حاضر قیمت فی کیلو توت زمینی در بازار هرات بین  ۱۰۰ الی ۱۲۰ افغانی می‌باشد.

رضا دهقان، مسوول فارم توت زمینی «پالیز سبز» در هرات، می‌گوید: "تولیدات ما سالانه روبه افزایش است و این باعث شده است تا علاقه‌مندی من به افزایش سطح کشت این محصول بیشتر شود."

رضا دهقان بیست هکتار زمین را به دو روش گل‌خانه‌ای و فضای باز توت زمینی کشت کرده و زمینه کار را برای ۳۰ دهقان که اکثر آنان بانوان می‌باشند مساعد ساخته است.

آقای دهقان یکی از بزرگ‌ترین فارم‌های توت زمینی را در سطح کشور دارد که ۳۷ درصد توت زمینی هرات از این فارم به دست می‌آید.

آقای دهقان می‌گوید که محصولاتش را علاوه بر هرات به ولایت‌های نیمروز، غزنی، فراه، قندهار و بادغیس نیز به فروش می‌رساند و در این ولایات نیزعلاقه‌مندی به کشت این محصول افزایش یافته است.

این ریاست میگوید که در بیشتر فارم‌های توت زمینی هرات بانوان کار می‌کنند.

مریم که در یکی از فارم‌های توت زمینی ولسوالی انجیل کار می‌کند، می‌گوید: "ما ده خانم در این گل‌خانه مصروف برداشت و بسته‌بندی هستیم، این کار باعث شده تا وضعیت زنده‌گی ما بهتر شود."

زرغونه یکی دیگر از زنان زراعت‌پیشه می‌گوید: "توت زمینی کشت پردرآمدی است من در پهلوی کار، آموزش‌های کشت و پرورش این محصول را نیز فرا گرفتم و تصمیم دارم تا در صورت بهتر شدن وضعیت مالی‌ام یک فارم توت زمینی برای خودم احداث کنم."

توت زمینی منبع خوب ویتامین سی بوده و از جمله میوه‌های با ارزش است که از چندین سال بدین طرف کشت آن در ولایت هرات ترویج یافته و ساحات تحت کشت آن بیشتر شده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!