Connect with us

تجارت

افزایش صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان

وی افزود صادرات ایران به افغانستان به بیش از ۵۱۷ میلیون دالر رسیده است که این میزان، حکایت از افزایش ۳۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را دارد که این میزان، در مقایسه با دوره مشـابه سال گذشـته ۲۳ درصـد در وزن افزایش یافته است.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اتشه تجارتی ایران در افغانستان، از افزایش ۱۲۳ میلیون دالری صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان در ۳ مای نخست سال ۱۴۰۳ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

حسین روستائی از افزایش میزان صادرات اجناس غیر نفتی ایران به افغانستان در ۳ مای اول سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: «صادرات غیر نفتی ایران به افغانستان توانست بعد از وقفه‌ای که در اوایل تحولات سیاسی در کابل رخ داد دوباره سیر سعودی به خود بگیرد.»

وی افزود صادرات ایران به افغانستان به بیش از ۵۱۷ میلیون دالر رسیده است که این میزان، حکایت از افزایش ۳۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته را دارد که این میزان، در مقایسه با دوره مشـابه سال گذشـته ۲۳ درصـد در وزن افزایش یافته است.

وی گسترش روابط اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور را به نگاه خاص دولت سیزدهم در توسعه روابط تجاری با همسایگان نسبت داد و تصریح کرد: «با افزایش رفت و آمد هیئت‌های رسمی و اقتصادی-تجاری میان دو کشور، به‌خصوص تهران و کابل زمینه‌های تقویت روابط تجاری تقویت شد.

روستایی با برشمردن مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به افغانستان، گفت: «روغن‌های سبک و فرآوردهای نفتی، گازهای نفتی، شمش از آهن و فولاد، کامپاند پلی اتیلن، ‌کف پوش‌های غیر مخملی باف، اوره، تخم مرغ و تخم خوراکی ماکیان، هیدروکربورهای سبک و سنگین، سیمان، رب بادنجان، درختـی، انـواع پلی اتیلن، کچالو، انواع بوت، میوه جات و سبزیجات، مالته، شیرخشک و انواع کاشی و سرامیک مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان است.

وی ادامه داد: «متوسط ارزش گمرگی هر تن کالای صادراتی به افغانستان در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳ بیش از ۴۳۰ دالر بوده که درمقایسه با دوره مشابه سال ۱۴۰۲ (۴۰۴دالر)، بیش از ۳۶ دالر در هر تن افزایش را نشان می‌دهد که حاکی از صادرات کالاهای با ارزش افـزوده بیشـتر به افغانسـتان در دوره مورد بررسی است؛ البته مقایسه رشد ۳۱ درصـدی در ارزش صادارت و ۲۳ درصـدی در وزن نیـز این موضـوع را تایید می‌کند.

وی افغانستان را به عنوان پنجمین مقصد کالاهای صادراتی ایران معرفی کرد و گفت: «تجار و مردم افغانستان شناخت خوبی نسبت به کالاهای ایرانی دارند همین موضوع زمینه‌های افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور به بیش از ۵ میلیارد دالر در مدت زمانی کوتاه مدت (تا ۲ سال آینده)، فراهم کرده است و به نظر می‌رسد ایران بتواند تامین‌کننده ماشین آلات صنعتی و خطوط تولید، دوا و تجهیزات صحی و تجهیزات بخش زراعت برای افغانستان باشد.

 

خبرهای مرتبط:

مقام ایرانی: ترانزیت کالاها به افغانستان از مرز ابو نصر فراهی هشت ‌برابر افزایش یافته است

راه اندازی دهلیزهای تجارتی ایران به کشورهای آسیای میانه از خاک افغانستان

تجارت

وزارت معادن می‌گوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی می‌رسد.

مسوولان این وزارت گفته‌اند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژه‌های سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا رسیده است.

در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کرده‌اند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکت‌های داخلی داده شود.

کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایه‌گذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»

اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که اگر شرکت‌های خارجی و سرمایه‌گذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایه‌گذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.

Continue Reading

تجارت

افغانستان اولین محموله صادراتی خود را به اروپا صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر مطبوعاتی مقام ولایت هرات از ارسال اولین محموله صادراتی از طریق خط آهن خواف – هرات به اروپا خبر داده است.

این در دفتر در خبرنامه‌ای نوشته که محموله صادراتی مشمول ۲۰۰ تن میوه خشک به ارزش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دالر بوده که با حضور اسلام‌جار، والی هرات و سرقنسول ایران از طریق خط آهن خواف-هرات به مقصد ترکیه و اروپا صادر شده است.

براساس خبرنامه، میوه خشک این محموله صادراتی شامل مغز پسته، کشمش، بادام و جلغوزه می‌باشد.

خبرنامه افزوده که در طول سه ماه اخیر از طریق راه آهن خواف – هرات بیش از ۳۵ هزار تن کالا انتقالات انجام شده است.

Continue Reading

تجارت

صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان افزایش یافت است

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

پس از اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه، صادرات این گاز به افغانستان و آسیای مرکزی افزایش یافته است. به گزارش رویترز در دو ماه اخیر، صادرات گاز مایع روسیه به افغانستان ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن رسیده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داد که محدودیت‌های اتحادیه اروپا علیه گاز مایع روسیه در سال گذشته باعث افزایش صادرات این محصول به افغانستان شده است. طبق این گزارش این تحریم‌ها سال گذشته از سوی پولند، یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز مایع روسیه، پیشنهاد او در دسامبر اجرایی شد.

گاز مایع شامل پروپان و بودتان است که عمدتا به عنوان سوخت موتر، برای گرمایش و در تولید دیگر محصولات پتروشیمی استفاده می‌شود.

به گفته منابع صنعتی، عرضه گاز مایع «ال‌پی‌جی» از طریق راه‌آهن، از کارخانه‌های روسیه به شمول پروژه مشترک کازروس‌گاز با قزاقستان، در ماه‌های جنوری و فبروری امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته، ۸۰ درصد افزایش داشته و به ۱۴۰ تُن‌متریک رسیده است.

صادرات این گاز به افغانستان که بزرگترین مصرف کننده گاز مایع روسیه در منطقه به شمار می‌رود در این مدت ۵۲ درصد افزایش داشته و به ۷۱ هزار تُن‌متریک رسیده است.

تاجران انتظار دارند که صادرات گاز مایع به افغانستان بیش از پیش افزایش یابد. به گفته تاجران تقاضای سالانه افغانستان برای گاز مایع حدود ۷۰۰ هزار تُن‌متریک برآورد شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!