تجارت
افزایش تولید عسل در ولایت ننگرهار
مسوولان محلی ولایت ننگرهار میگویند که تولید عسل وطنی نسبت به سال گذشته در این ولایت افزایش یافته است.
به گفته مسوولان ریاست زراعت ننگرهار، تولید عسل وطنی امسال در این ولایت به ۶۵۰ تُن رسیده است.
زنبورداران میگویند که تحولات سیاسی و خشکسالی اخیر بر تجارت آنها تأثیر گذاشته است. اما مسوولان ریاست زراعت ننگرهار گفته اند که برای حل این مشکل گام های قابل توجهی برداشته شده است.
زنبور داران در ننگرهار نیز مانند سایر نقاط کشور برای زنبورهای شان اقدام به کاشت گلهای فصلی میکنند. آنها میگویند که تحولات سیاسی و خشک سالیهای اخیر تجارت آنها را با مشکلات مواجه کرده است. آنها همچنین میافزایند که به دلیل نبود بتهها و گلها مجبور میشوند زنبورها را به آن سوی خط دیورند ببرند که مشکلات زیادی مانند مالیات و پرداختهای غیر قانونی را نیز به همراه دارد.
رحمان گل، زنبوردار میگوید که :" اگر برای ما در نقاط گرمسیر افغانستان گلها کاشته شود ما نیازی رفتن به پاکستان را نخواهیم داشت و نه هم ضرورتی به رفتن به پاکستان داریم."
رحمت گل، زنبوردار میگوید که :" در آنسوی خط هرقدر که پول دلشان شد از فی موتر زنبور از ما پول میگیرند."
اما عسل فروشان در جلال آباد خوشحال هستند و میگویند که پس از تغییر نظام سیاسی کار آنها روز به روز بهتر میشود.
اختیار جان، فروشنده عسل می گوید که:" همرای ما عسلهای مختلف وجود دارد اما مردم بیشتر عسل ننگرهار را می پسندند."
مسوولان ریاست زراعت ننگرهار نیز میگویند که در سال جاری تولید عسل افزایش یافته و به ۶۵۰ تُن میرسد. به گفته مسولان در حال حاضر عسل ننگرهار به نقاط مختلف کشور صادر میشود و همچنین اقدامات لازم برای رفع مشکلات زنبورداران در نظر گرفته اند.
داکتر ضمير بهسودی، نماینده ریاست زراعت ننگرهار میگوید که:" تولیدات عسل ما نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است و حتی عسل وطنی ما به کشورهای بیرونی نیز صادر شده اند و همچنان بازار و تقاضای خوب دارد و پلان داریم که برای زنبورداران گل و گلبته ها را غرس کنیم."
زنبوران داران در ولایت ننگرهار ابراز امیدواری میکنند که با حل مشکلات شان از سوی مسولان محلی امارت اسلامی بتوانند تولیدات عسل وطنی را بیش از این افزایش داده و کار و بارشان نیز رونق پیدا کند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد