Connect with us

صحت

افزایش بیماری توبرکلوز در میان باشنده‌گان کندز

منتشر شده

در

مسؤولان صحت عامه ولایت کندز می‌گویند در سال گذشته هشت تن به اثر مریضی توبرکلوز در این ولایت جان باخته اند و بیش از ۱هزار ۷۰۰ تن دیگر به این مریضی مصاب شده اند.

با این حال شماری از مریضانی که برای تداوی به شفاخانه حوزوی کندز مراجعه کرده اند می‌گویند که مشکلات اقتصادی از عوامل عمده مصاب شدن شان به توبرکلوز است زیرا تغذیه سالم وجود ندارد و در صورت مبتلا شدن نمی‌توانند در اسرع وقت به داکتر مراجعه کنند.

مسؤولان صحی در شفاخانه حوزوی ولایت کندز می‌گویند در سال ۱۴۰۰ ۱هزار ۷۱۳ تن به بیماری توبرکلوز مبتلا شده اند که این رقم در ۱۳۹۹ یکهزار ششصد و پنج واقعه به ثبت رسیده بود.

داکتران در این مرکز میزان ابتلا به توبرکلوز را در مقایسه به سال ۱۳۹۹ بیشتر می‌گویند و عوامل عمده آنرا فقر ناداری و نیز امراض انتانی عنوان می کنند .

نصرالله انوری، مسؤول ولایتی برنامه توبرکلوز در کندز می‌گوید که:"در سال ۱۴۰۰ افراد راجستر شده که ثبت شده اند ۱۷۱۳ نفر و تحت تداوی قرار گرفتند، اما در سال ۱۳۹۹ افراد ثبت شده ابتلا به توبرکلوز ۱۶۰۵ نفر است و عوامل این بیماری فقر و تنگ دستی و مشکلات اقتصادی زیاد است".

نجیب‌الله ساحل، رئیس صحت عامه کندز می‌گوید که:" از تمامی مردم کندز میخواهیم با ما در قسمت کاهش بیماری توبر کلوز همکاری کنند چون فقر بیچارگی مردم زیاد است و افرادی که دو هفته بیشتر سرفه دارند به مرکز تداوی توبر کلوز معرفی کنند مشکل کمبود دوا نداریم ".

با این حال داکتران در شفاخانه حوزوی ولایت کندز بیماری توبرکلوز را یک بیماری کشنده اما قابل درمان می‌دانند و می‌گويند این بیماری تأثیر مستقیم بر سیستم تنفسی دارد.

از سوی دیگر مبتلایان به توبرکلوز فقر و مشکلات اقتصادی را از عوامل مهم ابتلا به این بیماری عنوان می‌کنند.

ماه جبین، مریض می‌گوید که:"زمانیکه من به این‌مریضی مبتلا شدم پول نداشتیم دوبار به داکتر مراجعه کردم نتیجه نداد و خوب نشدم خداوند خیر بدهد این‌مرکز مراجعه کردم اکنون وضعیت صحیح ام در حال بهبود است."

در حال حاضر ۷۵ مرکز تداوی در مرکز و ولسوالی‌های ولایت کندوز برای ارائه خدمات صحی در بخش تدوای توبرکلوز وجود دارد اما با وجود آن هم رقم مبتلایان به این مریضی در مقایسه با سال‌های قبل بیشتر شده است.

صحت

کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات

Published

on

Continue Reading

صحت

داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوت‌های طبی در افغانستان، آینده مراقبت‌های صحی در این کشور را تهدید می‌کند

Published

on

سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی در افغانستان عواقب گسترده‌ای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.

این سازمان در بیانیه‌ای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبت‌های صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیشتر محدود می‌نماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد می‌کند.

میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوت‌های طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.

لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتون‌ها یا انستیتوت‌های طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوت‌های طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.

Continue Reading

صحت

نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود

Published

on

نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت‌ عامه در سفر به چین در کنفرانس بین‌المللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.

این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقه‌مندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.

او همچنان بر همکاری‌های دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربه‌ها و فراهم‌شدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.

گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت‌ عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسی‌ها و رهنمودها در این اداره کار می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!