Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش بازدید گردشگران خارجی از افغانستان

منتشر شده

در

افغانستان با توجه به تاریخ، فرهنگ و موقعیت جغرافیایی غنی خود به سرعت در حال تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری جذاب برای خارجی‌ها است.

با این حال، دهه‌ها جنگ کشور را تا حد زیادی به روی گردشگران بسته نگه داشت، اما اکنون، دو نیم سال پس از تحولات سیاسی، تعداد گردشگران خارجی‌ها در حال افزایش است.

قبل از جنگ‌های ۴۰ سال گذشته، افغانستان یک مقصد محبوب بود و سالانه ۹۰هزار خارجی در دهه ۱۹۷۰ از این کشور بازدید می کردند.

با این حال، اکنون نیز گردشگران شروع به بازدید کرده اند.

انستیتوت پالیسی امنیت و توسعه مستقر در استکهلم در گزارشی می‌نوسید که افغانستان دارای مکان‌های تاریخی فراوان، فرهنگ‌های سنتی چند قومیتی، محیط‌های چند قومیتی، ادبیات غنی پشتو، دری، ازبکی، ترکمنی، زمینه‌های مختلف اجتماعی، و مناظر فوق‌العاده است.

در گزارش آمده است که هنوز چالش‌های چند بعدی وجود دارد، از جمله فقدان امکانات اولیه و زیربناهای مدرن، اما این موارد می‌تواند با یک نوع مدیریت صحیح توسعه یابد.

اولین خارجی هایی که در طول این افزایش بازدیدکنندگان وارد افغانستان شدند از کشورهای اروپایی و غربی مانند بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایالات متحده امریکا، استرالیا، کانادا، اسپانیا، فنلند، سویدن، هنگری، پولند، نیوزیلند، بلجیم، یونان، ایرلند، هالند، ایتالیا، ترکیه، مکسیکو، کلمبیا، آرجنتاین، پرتگال، اوکراین و چیلی بودند.

علاوه بر این، بازدیدکنندگان از کشورهای آسیایی از جمله هند، پاکستان، ایران، چین، جاپان، روسیه، تایلند، فیلیپین و سایر کشورها از افغانستان دیدن کردند.

گزارش تصریح نموده است که وقتی این گردشگران به افغانستان می‌رسند، تمایل دارند لباس‌های سنتی افغانی بپوشند، غذاهای افغانی بخورند و با آداب و رسوم سنتی افغانستان آشنا شوند که مسیری عالی برای رُشد فرهنگی است.

رشد مداوم گردشگران خارجی به افغانستان در گام نخست به دلیل بهبود امنیت است و با توجه به وضعیت فعلی، به نظر می‌رسد این بخش به رشد خود ادامه دهد - که به اقتصاد ضعیف کشور کمک می‌کند و منجر به ایجاد شغل و فرصت برای افغان‌ها می‌شود.

دراین گزارش اشاره شده است که افغانستان به یک چارچوب سیاسی جامع برای حمایت و ارتقای صنعت گردشگری و حوزه فرهنگی افغانستان برای جذب گردشگران خارجی بیشتر نیاز دارد.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان  باید ویزه‌ای گردشگری را به صورت رایگان صادر کند و امنیت کامل را در کشور برای گردشگران فراهم کند تا بدون ترس و تهدید سفر کنند.

علاوه بر این، گردشگران خارجی به امکاناتی با ارزش و راحت نیاز دارند. نقشه‌های ملی و محلی، راهنمای سفر، حمل و نقل، مطمین و امنیت، انتخاب‌های مناسب برای اقامت در رستورانت‌های مجلل می‌باشد.

گزارش می‌نویسد که با وجود چالش‌های اقتصادی در افغانستان، دولت باید صنعت گردشگری را احیا کند و برای ترویج ارزش‌های فرهنگی و تاریخی این کشور از یونسکو کمک مالی بگیرد.

بازسازی و مرمت آثار باستانی، مجسمه‌ها، ارگ‌های قدیمی، مساجد مشهور، زیارتگاه‌ها و باغ‌های باستانی، و سایر بناهای دیدنی و بقایای باستان‌شناسی پادشاهی‌ها، امپراتوری‌ها و دولت‌های باستانی بسیار مهم است.

دولت همچنین باید امکاناتی را در اطراف این مکان‌ها فراهم کند، مثل، جاده‌ها، پارک‌ها، رستورانت‌ها و خدمات سرگرمی و برای این منظور، مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای تبدیل گردشگری به یک صنعت اقتصادی پایدار مورد نیاز است.

همچنین باید یک آدرس انترنتی تخصصی با تمرکز بر صنعت گردشگری و فرهنگ افغانستان ایجاد شود تا تصویری دقیق ارائه کند.

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!