Connect with us

رویداد های اخیر

افزایش بازدید گردشگران خارجی از افغانستان

منتشر شده

در

افغانستان با توجه به تاریخ، فرهنگ و موقعیت جغرافیایی غنی خود به سرعت در حال تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری جذاب برای خارجی‌ها است.

با این حال، دهه‌ها جنگ کشور را تا حد زیادی به روی گردشگران بسته نگه داشت، اما اکنون، دو نیم سال پس از تحولات سیاسی، تعداد گردشگران خارجی‌ها در حال افزایش است.

قبل از جنگ‌های ۴۰ سال گذشته، افغانستان یک مقصد محبوب بود و سالانه ۹۰هزار خارجی در دهه ۱۹۷۰ از این کشور بازدید می کردند.

با این حال، اکنون نیز گردشگران شروع به بازدید کرده اند.

انستیتوت پالیسی امنیت و توسعه مستقر در استکهلم در گزارشی می‌نوسید که افغانستان دارای مکان‌های تاریخی فراوان، فرهنگ‌های سنتی چند قومیتی، محیط‌های چند قومیتی، ادبیات غنی پشتو، دری، ازبکی، ترکمنی، زمینه‌های مختلف اجتماعی، و مناظر فوق‌العاده است.

در گزارش آمده است که هنوز چالش‌های چند بعدی وجود دارد، از جمله فقدان امکانات اولیه و زیربناهای مدرن، اما این موارد می‌تواند با یک نوع مدیریت صحیح توسعه یابد.

اولین خارجی هایی که در طول این افزایش بازدیدکنندگان وارد افغانستان شدند از کشورهای اروپایی و غربی مانند بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایالات متحده امریکا، استرالیا، کانادا، اسپانیا، فنلند، سویدن، هنگری، پولند، نیوزیلند، بلجیم، یونان، ایرلند، هالند، ایتالیا، ترکیه، مکسیکو، کلمبیا، آرجنتاین، پرتگال، اوکراین و چیلی بودند.

علاوه بر این، بازدیدکنندگان از کشورهای آسیایی از جمله هند، پاکستان، ایران، چین، جاپان، روسیه، تایلند، فیلیپین و سایر کشورها از افغانستان دیدن کردند.

گزارش تصریح نموده است که وقتی این گردشگران به افغانستان می‌رسند، تمایل دارند لباس‌های سنتی افغانی بپوشند، غذاهای افغانی بخورند و با آداب و رسوم سنتی افغانستان آشنا شوند که مسیری عالی برای رُشد فرهنگی است.

رشد مداوم گردشگران خارجی به افغانستان در گام نخست به دلیل بهبود امنیت است و با توجه به وضعیت فعلی، به نظر می‌رسد این بخش به رشد خود ادامه دهد - که به اقتصاد ضعیف کشور کمک می‌کند و منجر به ایجاد شغل و فرصت برای افغان‌ها می‌شود.

دراین گزارش اشاره شده است که افغانستان به یک چارچوب سیاسی جامع برای حمایت و ارتقای صنعت گردشگری و حوزه فرهنگی افغانستان برای جذب گردشگران خارجی بیشتر نیاز دارد.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان  باید ویزه‌ای گردشگری را به صورت رایگان صادر کند و امنیت کامل را در کشور برای گردشگران فراهم کند تا بدون ترس و تهدید سفر کنند.

علاوه بر این، گردشگران خارجی به امکاناتی با ارزش و راحت نیاز دارند. نقشه‌های ملی و محلی، راهنمای سفر، حمل و نقل، مطمین و امنیت، انتخاب‌های مناسب برای اقامت در رستورانت‌های مجلل می‌باشد.

گزارش می‌نویسد که با وجود چالش‌های اقتصادی در افغانستان، دولت باید صنعت گردشگری را احیا کند و برای ترویج ارزش‌های فرهنگی و تاریخی این کشور از یونسکو کمک مالی بگیرد.

بازسازی و مرمت آثار باستانی، مجسمه‌ها، ارگ‌های قدیمی، مساجد مشهور، زیارتگاه‌ها و باغ‌های باستانی، و سایر بناهای دیدنی و بقایای باستان‌شناسی پادشاهی‌ها، امپراتوری‌ها و دولت‌های باستانی بسیار مهم است.

دولت همچنین باید امکاناتی را در اطراف این مکان‌ها فراهم کند، مثل، جاده‌ها، پارک‌ها، رستورانت‌ها و خدمات سرگرمی و برای این منظور، مشارکت بخش خصوصی و دولتی برای تبدیل گردشگری به یک صنعت اقتصادی پایدار مورد نیاز است.

همچنین باید یک آدرس انترنتی تخصصی با تمرکز بر صنعت گردشگری و فرهنگ افغانستان ایجاد شود تا تصویری دقیق ارائه کند.

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز می‌شود

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

Published

on

 ‏نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.

این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیه‌ای در صفحه‌ای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز می‌شود.

سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.

پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی می‌گیرد.

این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.

بر اساس آمار‌های این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند

Published

on

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کرده‌اند.

این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه‌ مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراس‌افگنی شدند.

در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»

این نمایندگان همچنان گفته‌اند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور به‌ویژه مادران و نوزادان‌شان خواهد داشت.

در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.

پیشتر کشورها و سازمان‌های بین‌المللی خواستار لغو محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کرده‌اند.

با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمی‌دهد.

نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراس‌افگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.

آن‌ها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطع‌تری تأکید کرده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!