رویداد های اخیر
اعلامیه نشست فارمت مسکو: هیچ پیشرفتی در زمینه ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان صورت نگرفته است
شرکت کنندگان نشست فارمت مسکو در شهر کازان روسیه در اعلامیهای اظهار تاسف کرده اند که هیچ پیشرفتی در زمینه ایجاد یک حکومت واقعاً فراگیر در افغانستان صورت نگرفته است که منعکس کننده منافع همه گروه های قومی و سیاسی کشور باشد.
در این اعلامیه که از سوی وزارت خارجه روسیه منتشر شد، آمده است: «با وجود انتصاب برخی از نمایندگان منفرد از اقوام مختلف افغانستان در اداره کابل، طرفها هیچ گونه تکثر سیاسی در آن مشاهده نکردند.»
آنان از امارت اسلامی خواسته اند تا با نمایندگان گروههای سیاسی-قومی، گفتگوی عملی و نتیجهمحور را با هدف تکمیل روند حل و فصل صلحآمیز و ایجاد یک حکومت متوازن، با پایه های وسیع، فراگیر، پاسخگو و مسئول برقرار کنند.
اشتراک کنندگان این نشست همچنین از احترام به حقوق و آزادی های اساسی در افغانستان، از جمله حقوق برابر برای کار، تحصیل و عدالت، بدون تمایز از نظر جنسیت، قومیت و مذهب صحبت نمودند و بر نگرانی خود در مورد محدودیت های اعمال شده برای اشتغال زنان و تحصیل دختران تاکید کردند.
آنان از امارت اسلامی خواستند تا آموزش مدرن را در مکاتب مطابق با ستندردهای بین المللی ترویج دهند.
شرکت کنندگان این نشست همچنین با ابراز نگرانی درمورد «وضعیت دشوار امنیتی» در افغانستان به دلیل «تشدید فعالیت گروه های تروریستی» از جمله داعش یاد کردند. آنان از مقامات کنونی افغانستان بخاطر «مبارزه جدی» شان با داعش قدردانی کردند و از آنها خواستند که در برابر سایر گروه های تروریستی نیز همین کار را انجام دهند.
آنان از مقامات کنونی افغانستان خواستند تا اقدامات مؤثری را برای انهدام، از بین بردن و جلوگیری از استقرار انواع گروه های تروریستی در افغانستان و جلوگیری از تبدیل شدن این کشور به کانون تروریزم و بی ثباتی و سرایت آن به کشورهای منطقه انجام دهند.
شرکت کنندگان نشست همچنان به گزارشها در مورد کاهش کشت خشخاش در افغانستان به دلیل اقدامات موفق مقامات فعلی افغانستان اشاره نمودند و بر اهمیت تداوم سیاست واقعی و مؤثر مبارزه با مواد مخدر، از جمله در برابر تولید مواد مخدر صنعتی که حکایت از افزایش جدی و خطرناک دارد، تاکید کردند.
بر بنیاد اعلامیه، اکثر شرکت کنندگان نشست گفتند که همکاری با کشورهای فرامنطقه در صورتی ممکن است که ائتلاف غربی تحت رهبری ایالات متحده که جنگ ۲۰ ساله آن سبب بحران موجود در افغانستان شد، مسئولیت بازسازی این کشور را برعهده گیرد، داراییهای ملی افغانستان را آزاد و تحریمات یکجانبه را بردارد.
آنان همچنان به پیشنهاد ایران مبنی بر تقویت همکاریهای منطقهای در مورد افغانستان از طریق ایجاد یک گروه تماس منطقهای برای گفتگو در مورد موضوعات منافع مشترک اشاره کردند.
نشست رایزنیهای فارمت مسکو درمورد افغانستان روز جمعه در سطح نمایندگان ویژه و مقامات ارشد چین، هند، ایران، قزاقستان، قرغیزستان، پاکستان، روسیه، ترکمنستان و ازبیکستان برگزار شد. در این نشست سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان نیز حضور داشت. نمایندگان عربستان سعودی، قطر، امارات متحده عربی و ترکیه به عنوان مهمانان افتخاری در این مراسم حضور داشتند.
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
رویداد های اخیر
تهران میگوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.
اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.
او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیهای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بیپایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانهها منتشر میشود دقت بیشتری داشته باشیم.»
یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.
امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان میدهد که در خاک ایران بر شماری از افغانها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.
امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغانها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاشها برای انتقال آنان جریان دارد.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی میگوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است
کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین میگوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.
اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.
در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت میکنند، با مشکل مواجه نگردند.
در حالی که روند اخراج مهاجران افغانها از کشورهای همسایه، به خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان میگویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.
آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت میگوید: «برای کاهش مهاجرتها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار میتواند تاثیرگذار باشد.»
پیشتر مقامهای ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج میکنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.
اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالشهای جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان3 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
تجارت4 روز ago
بخشهای خصوصی افغانستان و قزاقستان قراردادهایی به ارزش ۱۰۰ میلیون دالر امضا کردند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند