رویداد های اخیر
اعطای رتبه مارشالی به دوستم در یک مراسم ویژه در جوزجان
عبدالرشید دوستم معاون پیشین رییس جمهوری در یک مراسم ویژه ای در ولایت جوزجان به طور رسمی رتبه مارشالی، بالاترین مقام ارتش را دریافت کرد.
این ارتقای رتبه به عنوان بخشی از توافق سیاسی میان محمد اشرف غنی رییس جمهوری و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی صورت است.
عبدالرشید دوستم پس از شاه ولی خان و محمد قسیم فهیم، سومین فردیست که عنوان مارشالی را در افغانستان دریافت کرده است.
اما عبدالرشید دوستم کیست؟ چگونه ودچرا سومین مارشال افغانستان شد؟
عبدالرشید دوستم بنیانگذارحزب جنبش ملی اسلامی افغانستان، از چهرههای بحث برانگیز نظامی و سیاسی افغانستان و از مهمترین رهبران ازبیک به شمار میرود.
دوستم که از نظامیان ارشد و همسو با داکتر نجیب الله بود در سالهای پایانی حکومت دکتور نجیب الله در اوایل ۱۹۹۲، تغییر جهت داد و به همکاری با مجاهدین رو آورد. پیش از سقوط دولت مجاهدین به رهبری برهان الدین ربانی توسط طالبان علیه او نیز جنگید و حتی مدتی را نیز با گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان متحد شد.
در اوج قدرت خود در ۱۹۹۷، در شمال افغانستان قسما یک اداره مستقل ساخته بود، حتا که تمامی امور این مناطق را در اداره اش داشت وحتا پول جداگانه بنام اش چاپ کرده بود. او جبهه محکمی را برضد طالبان در شمال ایجاد کرده بود. درهمین سالها بود که هوادارانش به او لقب "دوستم پادشاه" داده بودند.
بعد از سقوط طالبان، دوستم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ به عنوان نامزد شرکت کرد، و با حدود ۹ درصد آرا در جایگاه چهارم قرار گرفت.
حامد کرزی در دور نخست ریاست جمهوری، او را به عنوان فرمانده ستاد ارتش تعیین کرد ولی این سمت بعد از ادعای اکبربای، رییس شورای ترکتباران افغانستان که گفت از سوی افراد دوستم ربوده شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته به حالت تعلیق درآمد و آقای دوستم به ترکیه رفت.
در انتخابات سال ۲۰۱۴، آقای دوستم معاون اول محمد اشرف غنی شد. در این مدت دوستم جنگهای شمال برضد طالبان را خود رهبری کرد. اما بعد از مطرح شدن اتهام سو رفتار جنسی توسط احمد ایشچی، آقای دوستم خانهنشین و بعد به تبعید خودخواسته به ترکیه رفت. او در جریان چهار سال که معاون نخست ریاست جمهوری بود روابط تیره با اشرف غنی داشت و بارها ازو انتقاد کرد. سپس در یک ایتلاف سیاسی مخالف حکومت از ترکیه به کابل برگشت. در تازه ترین انتخابات ریاست جمهوری از نامزدی عبدالله عبدالله حمایت کرد.
براساس توافقنامه سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله، اعطای درجه مارشالی به عبدالرشید دوستم به عنوان سومین مارشال افغانستان بخشی از خواستههای تیم عبدالله بود. در توافقنامه سیاسی آمده که عبدالرشید دوستم با فرمان رییس جمهوری به بلندترین رتبه نظامی مارشالی ارتقا داده میشود و در عین زمان عضویت شورای عالی دولت و شورای امنیت ملی را خواهد داشت.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد