Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای پارلمان بریتانیا‌ نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد

منتشر شده

در

بر اساس یک تحقیق اعضای مجلس نمایندگان بریتانیا که نتایج آن روزگذشته (دوشنبه دوم جوزا) نشر شد،‌ خروج توام با هرج و مرج قوای این کشور از افغانستان در سال گذشته ناشی از ''ناکامی سیستماتیک رهبری، برنامه ریزی و آمادگی" بود.

تحقیقات کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا نشان می دهد که حکومت این کشور قبل از مسلط شدن امارت اسلامی بر افغانستان و در جریان روند تخلیه‌‌ "در زمان حالت اضطراری ملی،‌ فاقد برنامه اساسی، درک و رهبری" بود.

این کمیته پارلمان بریتانیا گفته است: "نحوهٔ خروج ما از افغانستان یک فاجعه و خیانت به متحدین ما بود که در سال های آینده به منافع بریتانیا آسیب خواهد رساند."

قبل بر این نیز حکومت بریتانیا به خاطر تصمیم شتابزده ایالات متحده برای پایان دادن به حضور ۲۰ سالهٔ نظامیان بریتانیایی در افغانستان با انتقادهای شدید مواجه شد.

بر اساس این گزارش، بسیاری از افغان‌های واجد شرایط تخلیه، تنها گذاشته شدند و احتمالاَ زندگی بسیاری آنان با خطر مواجه است، زیرا جزییات درخواست همکاران افغان در محوطهٔ سفارت بریتانیا در کابل باقی مانده است.

در این گزارش آمده است که حکومت بریتانیا نه پاسخ مناسب به تصمیم واشنگتن ارایه توانست و نه سرعت مسلط شدن امارت اسلامی را پیش بینی توانست. در نتیجه، بر اساس این گزارش،‌ این عوامل به نوبهٔ خود موجب شد تا حکومت بریتانیا نتواند پلان تخلیهٔ همکاران و شرکای افغان را آماده کند، باوجودیکه ۱۸ ماه قبل از فروپاشی حکومت قبلی افغانستان می دانست که پلان تخلیه احتمالاَ ضروری باشد.

بر اساس این گزارش، در زمان تخلیه از افغانستان، بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا، گفت که کشورش بیش از ۱۵ هزار نفر را در ظرف دو هفته از افغانستان بیرون کرد و از انجام این ماموریت ستایش کرد.

اعضای کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا برای انجام این تحقیق با مقام‌های بریتانیا و افغان هایی که در جریان روند تخلیه از افغانستان بیرون شدند،‌ صحبت کرده اند و شواهدی را از طیف وسیعی افراد به دست آورده اند.

در این گزارش آمده است که بدترین چیزی که وزارت خارجهٔ بریتانیا در زمان روند تخلیه از افغانستان انجام داد این بود که هیچ پلانی برای تخلیه همکاران افغان نداشت، افغان هایی که از ماموریت بریتانیا حمایت کرده بودند، به خصوص آنعده از همکارانی که به صورت مستقیم از سوی حکومت بریتانیا استخدام نشده بودند.

کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا از حکومت آن کشور خواسته است تا به خاطر تعامل با افغانستان در آینده، استراتیژی جدیدی را روی دست بگیرد و هشدار داده است که هر گونه قصد برای انزوای کامل رژیم جدید در افغانستان نه تنها مردم آن کشور را آسیب خواهد رساند، بلکه چین خلای به وجود آمده را پر خواهد کرد.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

Published

on

وزیر خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی به تعهداتی که کرده بود پابند نمانده است. انتونی بلینکن می‌افزاید که حاکمان کنونی در ابتدای تسلط بر افغانستان از خود چهره معتدل‌تر به نمایش گذاشتند، اما سپس از سیاست تغییر کرد.

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند و خود را منزوی نسازند. امارت اسلامی اما می‌گوید که در انزوای جهانی قرار ندارد و با کشورهای که باید رابطه داشته اند عملا رابطه دارند.

وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی در نیویارک می‌گوید که  امارت اسلامی افغانستان به آنچه در هنگام تسلط بر افغانستان می گفتند و به نمایش می گذاشتند، عمل نکردند. انتونی بلینکن افزوده که دلیل انزوای افغانستان نیز فاصله گرفتن امارت اسلامی از تعهداتی است که قبلا کرده بود.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته است که: «طالبان (امارت اسلامی) در زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، یک چهره‌ی معتدل‌تری به نمایش گذاشت یا حد اقل تلاش می‌کرد وانمود کنند، ولی بعدا چهره واقعی آنها آشکار شد. که نتیجه‌ی آن را شما می‌بینید در سطح جهان بسیار منزوی شده اند.»

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که امریکا هنوز برای رسیدن به اهداف سیاسی اش، از فشارهای سیاسی و اقتصادی در برابر امارت اسلامی استفاده می‌کند.

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا با توصیه به حاکمان جدید سوریه گفته که آنان یک حکومت فراگیر بسازند و انزوای افغانستان درس بگیرند.

هرچند هم امارت اسلامی و هم هیأت تحریر شام از سوی امریکا زیر تحریم‌های امریکا قرار دارند، اما واشنگتن می‌گوید که به خاطر تأمین منافع اش با حاکمان سوریه و افغانستان تعامل دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در دو حادثه ترافکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.

در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیه‌‌ای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.

در این اعلامیه آمده است که زخمی‌های این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.

این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.

یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!