Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای مجلس: حکومت تصویب بودجه را بالای مجلس تحمیل میکند

منتشر شده

در

شماری از نماینده‌گان مردم در مجلس نماینده‌گان امروز ( چهارشنبه، ۲۴جدی) می‌گویند که حکومت تلاش دارد تا با افزود پول‌های میلیاردی در کودهای احتیاطی تصویب بودجه را بالای مجلس تحمیل نماید که این کار گرفتن صلاحیت مجلس از سوی حکومت است.

نذیراحمد حنفی، رییس کمیسیون تقنین مجلس نماینده گان، در این باره گفت:"ولسی جرگه از صلاحیت‌های مشخص اش باید دفاع کند و استبداد کودها که حسابات میلیاردی است حکومت میخواهد بالای ما تحمیل کند در حالی که صلاحیت اختصاصی مجلس بودجه است."

ناهید فرید، رییس کمیسیون امور زنان مجلس نماینده گان، در این مورد گفت:"آقای غنی بودجه مال ملت است و حق ندارید پروژه‌ها را از بودجه ملی حذف کنید و در کود نود و یک که میلیاردها افغانی را مصرف مقامات خود کنید."

یکسان سازی معاشات، کارمندان پایین رتبه حکومت از خواست‌های دیگر اعضای مجلس است که خواستار عملی شدن آن در بودجه سال ۱۴۰۰ استند.

حمید الله حنیف، عضو مجلس نماینده گان، در این باره گفت:"ازدیاد معاشات از طرف ما تصویب شده و این بحث مهم ترین پروژه برای مردم افغانستان است و باید برای این موضوع اولویت داده شود."

 درهمین حال رییس مجلس نماینده گان می گوید که متوازن سازی معاشات کارمندان پایین رتبه دولتی به شمول معلمین و سربازان خط سرخ این مجلس است و همچنان در صورت رعایت انکشاف متوازن بودجه تصویب خواهد شد.

میررحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، در این باره گفت:" در بودجه اصل متوازن بودن و یکسان سازی معاشات درنظر گرفته نشده بود و ما با دقت کامل اصل یکسان سازی معاشات را در نظر می گیرم و اگر حکومت تکمین نکند، بودجه تصویب خواهد شد و یکسان سازی معاشات از کودهای بیست و یک تا بیست و هشت قابل تطبیق شده می تواند."

اما وزارت مالیه می گوید که مجلس نماینده‌گان صلاحیت ندارد تا طرح مالی بسازند و آن را تصویب کند.

شمروزخان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه، در این مورد گفت:"پارلمان قانونآ نمی تواند طرح مالی بسازند و آن را تصویب کند و مسوده دوم بودجه را با وارد کردن تغییرات که مورد تائید کابینه قرار گرفته به مجلس فرستاده شده است."

این گفته‌ها در حالی ابراز می‌شوند که اعضای مجلس نماینده گان می‌گویند که حکومت میلیاردها افغانی را از کودهای ا حتیاطی مصرف کرده اند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!