Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای ترویکا از بررسی لیست سیاه در باره طالبان حمایت کردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: ثور ۱۱, ۱۴۰۰)

نماینده‌گان کشورهای عضو ترویکا توسعه یافته (امریکا، روسیه، چین و پاکستان) روز گذشته (جمعه ۱۰ ثور) در یک اعلامیه مشترک گفته که از بررسی  وضعیت افراد و نهادهای طالبان که در لیست سیاه قرار دارند حمایت میکند.

این کشورها افزوده که اقدامات عملی برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌ پایدار طالبان برای پیشبرد گفتگوهای بین الافغانی بر این بررسی تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

اعلامیه افزوه است که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد و آرزوی افغان‌ها برای صلح عادلانه و پایدار باید برآورده شود.

در اعلامیه آمده است که” ما تکرار میکنیم که راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد و یک راه سیاسی به رهبری و مالکیت افغان‌ها یگانه راه رسیدن به ثبات و صلح در افغانستان است.”

این کشورها میگویند که خروج سربازان امریکایی از افغانستان نباید منجر به جنگ در کشور شود.

این کشورها گفته که ” ما تاکید میکنیم که هنگام خروج، روند صلح افغانستان نباید مختل شود. هیچ جنگ و آشوب در افغانستان رخ ندهد و مصونیت نیروهای بین المللی باید تامین شود.”

این کشورها افزوده که توقع دارند تا طالبان به تعهدات در توافقنامه دوحه عمل کند و روابط خود را باگروه‌های هراس افگن قطع کند.

اعلامیه در این باره افزوده است که آنها ” توقع میکند که طالبان به تعهدات ضد هراس افگنی خود پابند بماند بمشول اینکه به اشخاص و گروه‌ها  اجازه ندهد که خاک افغانستان را برضد دیگر امنیت دیگر کشورها استفاده کنند.  از میزبانی آنها خودداری کند و از روند سربازگیری، آموزش، جذب سرمایه آنها نیز جلوگیری کند.”

این کشورها افزوده که انتظار دارد تا حکومت افغان مبارزه خود را با هراس افگنی ادامه دهد.

اعضای ترویکا بار دیگر از همه طرف‌های درگیر جنگ خواستند تا سطح خشونت‌ها را کاهش دهند.

این کشورها با دیگر از طالبان نیز خواستند تا از راه اندازی عملیات بهاری خودداری کنند.

در اعلامیه آمده است که “ما حمله قصدی که در آن افراد ملکی هدف قرار داده شود به شدت محکوم میکنیم و از همه طرف‌ها میخواهیم تا در هر نوع شرایط به تعهدات خود بر اساس قانون بشری بین المللی عمل کنند به ویژه در بخش حفاظت از غیرنظامیان.”

این کشورها از مصونیت کارمندان سفارت خانه‌ها و دیپلومات‌ها ابراز نگرانی کرده، اما گفته که در صورت وقوع چنین رویداد عاملان آن پاسخگو خواهند بود.

در اعلامیه آمده است که ” ما از جمهوری اسلامی و شورای عالی مصالحه میخواهیم که برای رسیدن به راه حل سیاسی با همتایان طالبان خود وارد مذاکرات مستقیم شود. ما از تاسیس حکومت که به زور تحمیل شود حمایت نمی کنیم.”

کشورهای ترویکا از تیم‌های مذاکراتی خواستند تا برای رسیدن به یک راه حل سیاسی و آتش بس دایمی و جامع کار کنند، و در ادامه از نقش سازمان ملل در این روند نیز استقبال کرده اند.

این کشورها گفته که ” ما از راه حل سیاسی پایدار و عادلانه که باعث افغانستان مستقل، حاکم، متحد، با ثبات، دیموکراتیک، خود کفا، عاری از هراس افگنی و مواد مخدر  باشد حمایت میکنیم. تا باعث برگشت مهاجران افغان تحت یک برنامه سنجیده شده شود حمایت  میکنیم.”

این کشورهای تاکید کردند که در توافقنامه صلح باید حقوق زنان، اطفال، قربانیان جنگ و اقلیت‌ها در نظر گرفته شود.

رویداد های اخیر

مجاهد: روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با اشاره به سفر‌های شمار زیادی از نمایندگان دیپلوماتیک و هیأت‌های خارجی به‌کشور و هم‌چنان سفر مقام‌های بلندپایه کشور به خارج می‌گوید، امارت اسلامی به‌سطح گسترده پذیرفته شده و مناسبات با امارت اسلامی تأمین بوده و رفت‌آمدها جریان دارد.

آقای مجاهد می‌افزاید، روابط کشورهای جهان با امارت اسلامی با گذشت هر روز در حال گسترش است و بر موثریت آن افزوده می‌شود.

با این‌حال سخنگوی امارت اسلامی تأکید می‌کند که برداشت بعضی‌ها مبنی بر این‌که افغانستان دیگر منزوی شده و اقتصادش درحال خراب شدن است و مناسبات آن با کشورها تأمین شده نمی‌تواند، همه نادرست ثابت شد.

به گفته‌ی آقای مجاهد اکنون معلوم شد که افغانستان هم از نگاه سیاسی و هم از منظر اقتصادی گام‌های صعودی بر می‌دارد و این تلاش‌ها بیشتر شده و تسریع خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملا برادر و معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۶, ۱۴۰۳)

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در مورد ایجاد شبکه راه‌آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان گفتگو کردند.

معاونیت اقتصادی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که ملا عبدالغنی برادر در این دیدار بر امضای برخی موافقت‌نامه‌ها به منظور حل مشکلات بانکی تاجران دو کشور، ایجاد شرکت‌های مشترک افغان – قزاق و ایجاد تسهیلات در صدور ویزه به تاجران افغان تاکید کرده است.

آقای ژومانگارین گفته است که قزاقستان در نظر دارد اتاق مشترک صنعت و تجارت و گروه مشترک تجارت و کار بین دو کشور ایجاد کند و آماده است در بخش‌های حکومت‌داری الکترونیکی، صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت و بانک‌داری با افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایران و پاکستان درباره «گروه‌های تروریستی» در افغانستان ابراز نگرانی کردند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۵, ۱۴۰۳)

ایران و پاکستان در یک بیانیه‌ای مشترک بر تعهد خود برای توسعه افغانستان به ‌حیث یک کشور صلح‌آمیز، متحد، مستقل و عاری از تهدیدهای تروریزم و قاچاق موادمخدر تاکید کردند.

دو طرف با اشاره به این‌که وجود سازمان‌های تروریستی در افغانستان تهدید جدی برای امنیت منطقه و جهان است، بر تمایل خود برای تقویت همکاری‌ها در زمینه مبارزه با تروریزم و امنیت و ایجاد جبهه متحد علیه تروریزم تاکید نمودند.

آنان همچنان بر اهمیت هماهنگی تلاش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای تضمین امنیت و ثبات در منطقه گفتگو بحث کردند.

هر دو طرف ضمن احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان اذعان داشتند که مشارکت بیشتر همه اقشار افغانستان در تصمیم گیری‌های اساسی، به تقویت صلح و ثبات در این کشور منجر خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!