Connect with us

رویداد های اخیر

اعضای ترویکا از بررسی لیست سیاه در باره طالبان حمایت کردند

منتشر شده

در

نماینده‌گان کشورهای عضو ترویکا توسعه یافته (امریکا، روسیه، چین و پاکستان) روز گذشته (جمعه ۱۰ ثور) در یک اعلامیه مشترک گفته که از بررسی  وضعیت افراد و نهادهای طالبان که در لیست سیاه قرار دارند حمایت میکند.

این کشورها افزوده که اقدامات عملی برای کاهش خشونت‌ها و تلاش‌ پایدار طالبان برای پیشبرد گفتگوهای بین الافغانی بر این بررسی تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

اعلامیه افزوه است که جنگ افغانستان راه حل نظامی ندارد و آرزوی افغان‌ها برای صلح عادلانه و پایدار باید برآورده شود.

در اعلامیه آمده است که" ما تکرار میکنیم که راه حل نظامی در افغانستان وجود ندارد و یک راه سیاسی به رهبری و مالکیت افغان‌ها یگانه راه رسیدن به ثبات و صلح در افغانستان است."

این کشورها میگویند که خروج سربازان امریکایی از افغانستان نباید منجر به جنگ در کشور شود.

این کشورها گفته که " ما تاکید میکنیم که هنگام خروج، روند صلح افغانستان نباید مختل شود. هیچ جنگ و آشوب در افغانستان رخ ندهد و مصونیت نیروهای بین المللی باید تامین شود."

این کشورها افزوده که توقع دارند تا طالبان به تعهدات در توافقنامه دوحه عمل کند و روابط خود را باگروه‌های هراس افگن قطع کند.

اعلامیه در این باره افزوده است که آنها " توقع میکند که طالبان به تعهدات ضد هراس افگنی خود پابند بماند بمشول اینکه به اشخاص و گروه‌ها  اجازه ندهد که خاک افغانستان را برضد دیگر امنیت دیگر کشورها استفاده کنند.  از میزبانی آنها خودداری کند و از روند سربازگیری، آموزش، جذب سرمایه آنها نیز جلوگیری کند."

این کشورها افزوده که انتظار دارد تا حکومت افغان مبارزه خود را با هراس افگنی ادامه دهد.

اعضای ترویکا بار دیگر از همه طرف‌های درگیر جنگ خواستند تا سطح خشونت‌ها را کاهش دهند.

این کشورها با دیگر از طالبان نیز خواستند تا از راه اندازی عملیات بهاری خودداری کنند.

در اعلامیه آمده است که "ما حمله قصدی که در آن افراد ملکی هدف قرار داده شود به شدت محکوم میکنیم و از همه طرف‌ها میخواهیم تا در هر نوع شرایط به تعهدات خود بر اساس قانون بشری بین المللی عمل کنند به ویژه در بخش حفاظت از غیرنظامیان."

این کشورها از مصونیت کارمندان سفارت خانه‌ها و دیپلومات‌ها ابراز نگرانی کرده، اما گفته که در صورت وقوع چنین رویداد عاملان آن پاسخگو خواهند بود.

در اعلامیه آمده است که " ما از جمهوری اسلامی و شورای عالی مصالحه میخواهیم که برای رسیدن به راه حل سیاسی با همتایان طالبان خود وارد مذاکرات مستقیم شود. ما از تاسیس حکومت که به زور تحمیل شود حمایت نمی کنیم."

کشورهای ترویکا از تیم‌های مذاکراتی خواستند تا برای رسیدن به یک راه حل سیاسی و آتش بس دایمی و جامع کار کنند، و در ادامه از نقش سازمان ملل در این روند نیز استقبال کرده اند.

این کشورها گفته که " ما از راه حل سیاسی پایدار و عادلانه که باعث افغانستان مستقل، حاکم، متحد، با ثبات، دیموکراتیک، خود کفا، عاری از هراس افگنی و مواد مخدر  باشد حمایت میکنیم. تا باعث برگشت مهاجران افغان تحت یک برنامه سنجیده شده شود حمایت  میکنیم."

این کشورهای تاکید کردند که در توافقنامه صلح باید حقوق زنان، اطفال، قربانیان جنگ و اقلیت‌ها در نظر گرفته شود.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!