علم و تکنالوژی
اسپیسایکس یک راکت حامل ماهواره های اینترنت را به فضا فرستاد
اسپیسایکس صبح امروز یک راکت را همراه با مجموعه تازهای از ماهوارههای اینترنت استارلینک به فضا فرستاد.
این راکت فالکون ۹ اسپیسایکس از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در سواحل شرقی فلوریدا به فضا پرتاب شد تا ۵۱ ماهواره گروه ۴-۲۰ استارلینک را به مدار بفرستد. در این سفر همچنین سفینه فضایی Sherpa-LTC2 متعلق به شرکت «اسپیسفلایت» (Spaceflight) در مدار قرار گرفت.
این سفینه، محمولهای را برای «مأموریت نمایش فناوری وارونا» (Varuna-TDM) حمل میکند. تحت این مأموریت تجاری متعلق به بوئینگ، ارتباطات باند فرکانسی V برای یک صورت فلکی ماهوارهای متشکل از ۱۴۷ ماهواره در مدار غیر زمین-ثابت، آزمایش میشود.
این بستر آزمایشی، پیش از این قرار بود با یک پرتاب اسپیسایکس در جنوری ۲۰۲۲ به مدار زمین فرستاده شود اما به دلیل نشت سوخت، این کار انجام نشد. حالا پس از چند ماه و با رفع مشکل، پرتاب امروز نقطه عطفی در مسیر توسعهی صورت فلکی وارنا محسوب میشود.
دقایقی پس از پرتاب امروز، بوستر مرحله اول راکت فالکون ۹ به زمین بازگشت و روی کشتی بدون سرنشین اقیانوس اطلس فرود آمد. این پرواز هفتمین مورد استفاده از این بوستر با شماره B1052-7 محسوب میشود.
به گفته اسپیسایکس سفینه فضایی «شرپا-التیسی» (Sherpa-LTC2) حدود ۴۹ دقیقه پس از پرتاب، به مدار مورد نظر تزریق شد و مجموعه استارلینک هم ۲۳ دقیقه پس از آن از راهی مدار خود شدند.
اسپیسایکس در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ ماهواره استارلینک را به مدار فرستاده است تا بتواند مجموعهای عظیم برای ارائه خدمات اینترنت پهنباند بهویژه در مناطق دورافتاده ایجاد کند. این شرکت در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۵ مأموریت استارلینک را انجام داده است.
علم و تکنالوژی
روسیه گوگل را به اندازه تولید ناخالص ملی تمام جهان جریمه کرد
روسیه گوگل را پس از اینکه اقداماتی علیه چینلهای تلویزیونی طرفدار کرملین در یوتیوب انجام داد، به مبلغ ۲.۵ دسیلیون دالر جریمه کرده است، رقمی که بیش از کل تولید ناخالص داخلی جهان است.
از زمانی که دوسیه قضایی در روسیه علیه غول فناوری آغاز شد، به دلیل خودداری گوگل از برقراری دسترسی به این چینلها، میزان جریمه در طول چهار سال گذشته، به حد بیسابقهای افزایش یافته است.
خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از ایوان موروزوف، وکیل دادگستری روسیه نوشت: این تخلفات، ۲ آندسییلیون روبل معادل ۲۰ دسیلیون دالر (یک عدد ۳۳ رقمی) برای غول فناوری هزینه داشته است.
برای درک این موضوع، باید بدانیم که طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، ارزش تولید ناخالص داخلی جهانی به حدود ۱۱۰ هزار میلیارد دالر (یک عدد ۱۲ رقمی) میرسد.
رومن یانکوفسکی، یکی دیگر از کارشناسان موسسه آموزش HSE به تاس گفت: روشن است که گوگل، این جریمه را پرداخت نخواهد کرد و فدراسیون روسیه نمیتواند این پول را از این شرکت بگیرد.
یک محاسبه مختصر نشان میدهد که حق با این کارشناس است. آلفابت که شرکت مادر گوگل است، دارای ارزش بازار اندکی بیش از ۲ تریلیون دالر است. حتی با وجود درآمد ۸۰.۵۴ میلیارد دالری (۷۳.۹۶ میلیارد یورو) در سه ماهه گذشته، به نظر میرسد این غول فناوری، قادر به پرداخت این جریمه نیست.
هر گونه ادعایی که توسط دولت روسیه مطرح شود، فقط در داخل این کشور قابل اجرا است.
بر اساس گزارش یورونیوز، روزنامه فناوری انگلیسی «رجیستر» گزارش کرد پس از یک دوسیه قضایی چهار ساله که با اقدام یوتیوب در ممنوعیت چینل فوق ملیگرای روسی «تزارگراد» در سال ۲۰۲۰ برای رعایت تحریمهای امریکا علیه روسیه، به جریان افتاد، این مبلغ جریمه جمع شده است.
علم و تکنالوژی
اپل از تبلت آیپد مینی ۷ با هوش مصنوعی و یک قلم هوشمند رونمایی کرد
اینبار کمره به سیستم پردازشی Smart HDR 4 مجهز شده است. پشتیبانی از وایفای 6E نیز امکان اتصال سریعتر به اینترنت را میسر میکند.
شرکت اپل پس از سالها با معرفی آیپد مینی ۷ سری تبلتهای کوچک خود را معرفی کرد. تبلت آیپد مینی ۷ به هوش مصنوعی مجهز شده است و میتواند با قلم هوشمند خود امکانات جالبی را در اختیار شما قرار دهد.
آخرینبار سه سال پیش بود که شاهد معرفی آیپد مینی ۲۰۲۱ بودیم. تاخیر اپل در معرفی نسل جدید آیپد مینی آنقدر طول کشید که بسیاری فکر میکردند این تبلت کوچک به گورستان تکنولوژی پیوسته است. هرچند که اکنون تبلت آیپد مینی ۷ با چپ A17 Pro در اخبار تکنولوژی خودنمایی میکند. چپ A17 Pro به منظور فعال کردن قابلیتهای هوش مصنوعی در تبلت اپل قرار گرفته است.
مشخصات و قیمت تبلت آیپد مینی ۷ اپل
چپ جدید تنها ویژگی تبلت ۸.۳ اینچی اپل نیست. حالا شما میتوانید آیپد مینی را در دو رنگ جدید آبی و بنفش سفارش دهید. در بخش حافظه نیز شاهد تغییراتی هستیم. نسخه اصلی این تبلت دارای حافظه ۱۲۸ گیگ است و شما میتوانید مدلهای ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگ را نیز با پرداخت مبلغی بیشتر سفارش دهید. مدل اصلی آیپد مینی ۷ با قیمتی ۴۹۹ دالری روانه بازار خواهد شد. برای تهیه مدل اصلی با امکان اتصال به شبکه موبایل نیز باید ۶۴۹ دالر هزینه کنید.
در بخش نرمافزاری iPadOS 18 را مشاهده میکنیم. همچنین مینی جدید از اپل پنسل پرو پشتیبانی میکند تا به گزینهای وسوسهکننده برای افراد حرفهای تبدیل شود. اپل ادعا میکند چپ A17 Pro (که پیشتر در آيفون ۱۵ پرو و 15 پرو مکس استفاده شده بود) سرعت موتور عصبی تبلت را نسبت به نسل گذشته دو برابر میکند. عملکرد CPU و GPU نیز بهبود یافته است.
همچون گذشته آیپد مینی ۷ از یک کمره ۱۲ مگاپیکسلی در بدنه پشتی بهره میبرد. گرچه اینبار کمره به سیستم پردازشی Smart HDR 4 مجهز شده است. پشتیبانی از وایفای 6E نیز امکان اتصال سریعتر به اینترنت را میسر میکند.
با وجود همه مشخصات گفته شده، میتوان مهمترین ویژگی آیپد مینی ۷ را پشتیبانی از هوش مصنوعی اپل دانست. هوش مصنوعی تا اواسط ماه آينده برای استفاده کنندگان امریکایی فعال خواهد شد. بدینترتیب استفاده کنندگان میتوانند به ابزارهای جدیدی برای نوشتن در برنامههای مختلف مثل ایمیل و یادداشت دسترسی پیدا کنند. همچنین هوش مصنوعی در زمینه ایدت عکس نیز تخنیکهای دارد.
با توجه به گذشت چند سال از آیپد مینی ۶ بهنظر میرسد که خرید نسل هفتم یک انتخاب منطقی باشد. مخصوصا اینکه شاهد پشتیبانی از اپل پنسل پرو هستیم. تنها مشکل اینجاست که اپل این قلم را بهصورت جداگانه و با قیمت ۱۲۹ دالر بهفروش میرساند. همچنین در نسل گذشته عمر بتری یک مشکل مهم بود؛ اما اکنون اپل وعده داده است که آیپد مینی ۷ میتواند با هر بار چارج یک روز کامل را دوام بیاورد.
علم و تکنالوژی
ایران دو ماهواره را برای پرتاب به مدار زمین به روسیه فرستاده است
سپاه پاسداران ایران سال گذشته نیز مدعی شده بود که ماهواره «ثریا» را با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین قرار داده است. تروئیکای اروپا این اقدام سپاه پاسداران را محکوم کرد.
خبرگزاری تسنیم ایران روز شنبه (۲۱میزان) اعلام کرد مقامات حکومتی دو ماهواره «هدهد» و «کوثر» را برای پرتاب به مدار زمین، به روسیه ارسال کردهاند.
این رسانه مدعی شده که دو ماهواره توسط بخش خصوصی ساخته شدهاند.
روسیه حدود دو سال و نیم پیش نیز ماهوارههای ساخت ایران را به مدار زمین فرستاد که این اقدام دولت پوتین در آن زمان موجب نگرانی مقامهای امریکایی شد. ایالات متحده نگران است ماهوارههای ساخت ایران علاوه بر پشتیبانی از تهاجم روسیه به اوکراین، برای نظارت بر اهداف نظامی اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه مورد استفاده قرار گیرند.
سپاه پاسداران ایران سال گذشته نیز مدعی شده بود که ماهواره «ثریا» را با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین قرار داده است. تروئیکای اروپا این اقدام سپاه پاسداران را محکوم کرد.
در همین حال نگرانیها از همکاریهای فزاینده میان ایران و روسیه شدت گرفته است. مایکل مککال، رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا، روز جمعه ۲۰ میزان در واکنش به دیدار ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، نسبت به تعمیق فزاینده «اتحاد نامقدس» میان روسیه و ایران هشدار داد.
مککال یادآور شد که حکومت ایران به جنگ تجاوزکارانه پوتین کمک میکند و روسیه نیز ضمن حمایت از جاهطلبیهای هستهای ایران، انتقال تسلیحات مرگبار به گروههای تروریستی مورد حمایت آن را تسهیل میکند.
خبرگزاری رویترز نیز روز جمعه ۲۰ میزان به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا گزارش داد که این اتحادیه روز دوشنبه ۲۳ میزان در نشست وزیران خارجه کشورهای عضو خود تحریمهایی را علیه افراد و نهادهای مرتبط با انتقال راکتهای بالستیک ایران به روسیه ارائه خواهد کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت4 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است