Connect with us

جهان

اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد

منتشر شده

در

پس از آزادی گروهی از اسرا روز گذشته به عنوان بخشی از توافق آتش بس چهار روزه، مقامات اسرائیلی می‌گویند که فهرستی از اسرا را دریافت نموده اند که قرار است روز شنبه توسط حماس از غزه آزاد شوند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسرائیل، پس از وعده دولت وی برای آزادی همه کسانی که در حمله هفتم اکتوبر به اسرائیل توسط حماس اسیر گرفته شده بودند، در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات امنیتی اسرائیل در حال بررسی فهرست هستند.

این اولین وقفه در جنگ است و هر دو طرف تاکید کرده اند که به محض پایان آتش بس، جنگ از سر گرفته می شود. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده ابراز امیدواری کرد که آتش بس تمدید شود.

اسرای آزاد شده، شامل زنان و کودکان اسرائیلی و کارگران تایلندی، از غزه انتقال یافته و به مقامات مصری در گذرگاه مرزی رفح سپرده شدند.

آنها سپس به اسرائیل منتقل شدند.

قطر که به عنوان میانجی برای توافق آتش بس عمل کرد، گفت ۱۳ اسرائیلی آزاد شده اند که برخی از آنها دارای تابعیت دوگانه بودند و همچنین ۱۰ تایلندی و یک تبعه فیلیپینی - کارگران مزرعه ای که هنگام دستگیری در جنوب اسرائیل مشغول به کار بودند، آزاد شدند.

سی و نه زن و کودک فلسطینی از زندان های اسرائیل آزاد شدند.

بایدن گفت که چانس واقعی برای تمدید آتش بس وجود دارد و افزود که این توقف فرصتی حیاتی برای ارسال کمک های بشردوستانه به غزه است.

او از حدس زدن زمان پایان جنگ اسرائیل و حماس خودداری کرد. بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به این سوال که انتظاراتش چیست، گفت که هدف اسرائیل برای از بین بردن حماس مشروع اما دشوار است.

جمعیت هلال احمر فلسطین اعلام کرد که ۱۹۶ موتر کمک های بشردوستانه، مواد غذایی، آب و مواد طبی را از طریق گذرگاه رفح در روز جمعه حمل کردند که بزرگترین کاروان از این قبیل به غزه از زمان حمله حماس به اسرائیل و بمباران غزه از سوی اسرائیل است.

این سازمان افزود که از ۲۱ اکتوبر حدود ۱۷۵۹ موتر حامل کمک وارد غزه شده اند.

گزارش های اسرائیل نشان می دهد که حماس در حمله اکتوبر ۱۲۰۰ نفر را کشت و حدود ۲۴۰ نفر را اسیر گرفت. مقامات صحت فلسطین می گویند که بمباران  غزه از سوی اسرائیل ۱۴ هزار کشته برجای گذاشته است که تقریباً ۴۰ درصد آنها کودکان اند.

صدها هزار نفر از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه خانه های خود را ترک کرده اند.

جهان

ناتو مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده می‌گیرد

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

Published

on

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین می‌دهد.

براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایت‌های نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست ‌جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیش‌رو ضربه نبیند.

مقر هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.

پیش از این، گروه «رَم‌اشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده داشت.

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

با این ‌حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.

دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاین‌های انتخاباتی‌ خود از میزان کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج می‌شود.

ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.

پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته‌ این سازمان نظامی هستند.

از سوی دیگر روسیه افزایش کمک‌های نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گسترده‌تر می‌داند.

Continue Reading

جهان

گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد

Published

on

رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.

معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.

مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوری‌ها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.

بربنیاد گزارش‌ها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.

بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندان‌های بدنام این کشور هستند.

اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.

Continue Reading

جهان

حاکم سوریه:‌ حملات اخیر اسرائیل قابل توجیه نیست، اما علاقه‌ای به درگیری جدید نداریم

Published

on

احمد الشرع، حاکم سوریه، روز شنبه گفت که اسرائیل از بهانه‌های دروغین برای توجیه حملات خود به سوریه استفاده می‌کند، اما او علاقه‌ای به درگیری‌های جدید ندارد زیرا این کشور بر بازسازی پس از پایان حکومت بشار الاسد تمرکز می‌کند.

احمد الشرع - معروف به ابومحمد الجولانی - رهبری گروه هیئت تحریر الشام  را بر عهده دارد که هفته گذشته اسد را از قدرت کنار زد و به حکومت پنج دهه‌ای این خاندان پایان داد.

اسرائیل از آن زمان به منطقه غیرنظامی در داخل سوریه که پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ ایجاد شد، وارد گردیده است، از جمله سمت سوریه کوه استراتژیک هرمون که در آن یک پوسته نظامی را تصرف کرد.

اسرائیل گفته است که قصد ندارد در آنجا بماند و تهاجم به خاک سوریه را اقدامی محدود و موقت برای تضمین امنیت مرزها می‌داند. اسرائیل همچنان صدها حمله به ذخایر تسلیحات استراتژیک سوریه انجام داده است.

چندین کشور عربی از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن آنچه را که تصرف منطقه حائل در بلندی‌های جولان توسط اسرائیل می‌خوانند، محکوم کرده اند.

احمد الشرع در مصاحبه‌ای که در وب‌سایت تلویزیون سوریه منتشر شد، گفت: «استدلال‌های اسرائیل ضعیف شده و دیگر موارد نقض اخیر آنها را توجیه نمی‌کند. اسرائیلی‌ها به وضوح از خطوط در سوریه عبور کرده‌اند که تهدیدی برای تشدید غیرقابل توجیه اوضاع در منطقه است.»

وی افزود: «شرایط خسته از جنگ در سوریه، پس از سال‌ها درگیری، اجازه رویارویی‌های جدید را نمی‌دهد. اولویت در این مرحله بازسازی و ثبات است، نه کشیده شدن به مناقشاتی که می‌تواند منجر به ویرانی بیشتر شود.»

به گفته احمد الشرع،  راه حل های دیپلوماتیک تنها راه تضمین امنیت و ثبات است و «ماجراجویی های نظامی محاسبه نشده» نمی‌خواهد.

احمد الشرع در مورد روسیه که مداخله نظامی آن تقریباً یک دهه پیش به تغییر موازنه به نفع اسد کمک کرد و اوایل این هفته به اسد پناهندگی داد، گفت که روابط مسکو با سوریه باید منافع مشترک را تامین کند.

وی افزود که مرحله کنونی مستلزم مدیریت دقیق روابط بین الملل است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!