Connect with us

رویداد های اخیر

استقبال یونیسف از بازگشایی مکاتب افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۲۷, ۱۴۰۰)

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از بازگشایی مکاتب کشور استقبال کرده اما تاکید کرده است که دختران نباید از تعلیم محروم شوند.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در اعلامیه ای گفته است: ” ما نگرانیم که مبادا حالا، به شمار زیادی از دختران اجازه بازگشت (به مکتب) داده نشود.”

اما، امارت اسلامی گفته است که مکاتب دخترانه در کشور تا چند روز دیگر آغاز می‌شود.

مسوولان در کمیسیون فرهنگی می‌گویند که در حال حاضر دختران می‌توانند از صنف اول الی ششم به مکاتب بروند و به زودی در مورد برگشت دانش آموزان صنوف بالا نیز تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت معارف با پخش خبرنامه‌ای گفته است که تمام مکاتب خصوصی و امارتی ذکور فعالیت های شانرا سر از تاریخ ۲۷ سنبله در سراسر کشور از سر بگیرند.

در خبرنامه این وزارت اما از حضور دانش آموزان و آموزگاران زن چیزی گفته نشده است.

کمیسیون فرهنگی می‌گوید که روی یک طرح جامع برای برگشت دختران به مکاتب کار جریان دارد و به زودی تمام دختران به آموزش بر خواهند گشت.

قاری سعید خوستی  عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی میگوید:” برای برگشت دختران به مکاتب نیز پلان (برنامه) وجود دارد به زودی آنان به صنوف شان بر خواهند گشت. در حال حاضر دختران تا صنف شش به مکاتب می‌روند.”

دانش آموزان دختر هرچند از آغاز مکاتب در کشور استقبال می‌کنند اما می‌گویند که عدم حضور آنان در مکاتب سبب عقب گرد دختران می‌شود.

دانش آموزان دختر این اقدام وزارت معارف را تبعیض آمیز میخوانند.

ادیبه صدیقی دانش آموز میگوید:” اگر به دختران زمینه تعلیم و تحصیل فراهم نشود به این معنی است که نیم از پیکر جامعه فلج شده و ما نیز نمی‌توانیم پیشرفت کنیم.”

زینب دانش آموز میگوید:” ۵۰ فیصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهد اما مکاتب در برابر ما بسته است. هیچ مکتب در مغایرت با دین اسلام نیست نباید بسته باشد.”

این اقدام وزارت معارف با واکنش های کاربران صفحات اجتماعی نیز مواجه شده است. شماری از کاربران گفته اند که در کنار پسران دختران نیز حق تحصیل و تعلیم را دارند.

زرقا یفتلی فعال حقوق زن میگوید:” این کار واقعا نگرانی ها را افزایش داد و چیزی را که ما تقاضا داریم این است که جامعه جهانی نیز باید در این مورد فشار ها را افزایش دهد.”

رویداد های اخیر

رئیس اجرایوی پروژه تاپی از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۹, ۱۴۰۳)

وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که سرپرست این وزارت با رئیس اجرایوی پروژه تاپی و سفیر ترکمنستان در کابل، دیدار کرده است.

در این دیدار آقای مراد امانوف، از پیشرفت‌های اخیر پروژه تاپی ابراز خرسندی کرده و در مورد آغاز کار عملی این پروژه در آینده نزدیک صحبت کرده اند.

در همین‌حال شهاب‌الدین دلاور گفته است که  کارهای مقدماتی پروژه‌ی تاپی به سرعت جریان دارد و کار عملی آن در آینده نزدیک آغاز خواهد شد.

در پایان این دیدار سفیر ترکمنستان با ارائه معلومات در مورد سفر اخیر هیأت افغانستان به آن‌کشور گفته است در آینده نزدیک هیأتی از ترکمنستان به ولایت هرات سفر خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: بررسی ماموریت نظامیان بریتانیا در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

Continue Reading

رویداد های اخیر

افشاگر قضیه جنایات جنگی نیروهای بریتانیایی در افغانستان ممکن زندانی شود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۸, ۱۴۰۳)

جانی مرسر، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیا که پیش‌تر وقوع جنایات جنگی از سوی سربازان آن کشور در افغانستان را تایید کرده بود با مهلت ده روزه برای اثبات این ادعا مواجه شده و اگر اسامی و اطلاعات لازم را در زمان تعیین‌شده با هيئت تحقیق در میان نگذارد با مجازات حبس مواجه خواهد شد.

روزنامه گاردین گزارش داده که لرد جاستیس هادون کیو، رئیس تحقیقات بخش افغانستان-بریتانیا هشدار داده است که اگر جانی‌مرسر اسامی این منابع را فاش نکند، ممکن است زندانی شود.

در بخشی از این گزارش آمده است: «مرسر ماه گذشته در تحقیقات عمومی بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان افغان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ اعتراف کرد. به جانی‌مرسر ۱۰ روز مهلت داده شده تا منبع اتهامات سربازان بریتانیایی را که در جنایات جنگی در افغانستان دست داشته‌اند افشا کند، در غیر آن ممکن است با محکومیت زندان مواجه شود.»

بربنیاد این گزارش، وزیر امور نظامیان سابق بریتانیایی در ماه گذشته در تحقیقات عمومی در مورد اتهام‌ها مبنی‌بر دست‌داشتن سربازان بریتانیایی در ده‌ها قتل غیرقانونی غیرنظامیان در افغانستان بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ تایید کرد که تعدادی از سربازان آن کشور مرتکب جنایات جنگی در افغانستان شده‌اند.

آقای مرسر به‌گونه‌ پیهم از افشای اسامی سربازانی که این اتهامات را وارد کردند، امتناع کرده است. او اکنون تا ۵ اپریل فرصت دارد که اسامی شاهدان جنایات جنگی در افغانستان را به بخش تحقیقات اردوی بریتانیا تحویل دهد.

در همین حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید، کشورهایی‌ که در طول ۲۰ سال در افغانستان نیرو داشتند، همه طبق برنامه مرتکب جنایات جنگی شده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد هرچند از رسیدگی به موضوع جنایات جنگی در کشور ابراز ناامیدی می‌کند اما در صورت انجام بررسی، این را اقدام بزرگ دانسته و گفته است که جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود.

آقای مجاهد افزوده است: «جنایاتی که انجام شده باید به‌گونه شفاف بررسی شود چون این کار چندتا سرباز نبوده بلکه یک پلان بوده که طرح می‌شده و جنایات را در افغانستان مرتکب می‌شدند.»

نیروهای خاص بریتانیا متهم شده‌اند که در جریان سال‌های ماموریت‌شان در افغانستان چندین غیرنظامی را به قتل رسانده‌اند. پس از واردشدن این اتهامات، وزیر دفاع بریتانیا دستور داد که بخش تحقیقات درباره جنایات جنگی نیروهای خاص آن کشور در افغانستان ایجاد شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!