Connect with us

رویداد های اخیر

استقبال یونیسف از بازگشایی مکاتب افغانستان

منتشر شده

در

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از بازگشایی مکاتب کشور استقبال کرده اما تاکید کرده است که دختران نباید از تعلیم محروم شوند.

هنریتا فور، مدیر اجرایی یونیسف در اعلامیه ای گفته است: " ما نگرانیم که مبادا حالا، به شمار زیادی از دختران اجازه بازگشت (به مکتب) داده نشود."

اما، امارت اسلامی گفته است که مکاتب دخترانه در کشور تا چند روز دیگر آغاز می‌شود.

مسوولان در کمیسیون فرهنگی می‌گویند که در حال حاضر دختران می‌توانند از صنف اول الی ششم به مکاتب بروند و به زودی در مورد برگشت دانش آموزان صنوف بالا نیز تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت معارف با پخش خبرنامه‌ای گفته است که تمام مکاتب خصوصی و امارتی ذکور فعالیت های شانرا سر از تاریخ ۲۷ سنبله در سراسر کشور از سر بگیرند.

در خبرنامه این وزارت اما از حضور دانش آموزان و آموزگاران زن چیزی گفته نشده است.

کمیسیون فرهنگی می‌گوید که روی یک طرح جامع برای برگشت دختران به مکاتب کار جریان دارد و به زودی تمام دختران به آموزش بر خواهند گشت.

قاری سعید خوستی  عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی میگوید:" برای برگشت دختران به مکاتب نیز پلان (برنامه) وجود دارد به زودی آنان به صنوف شان بر خواهند گشت. در حال حاضر دختران تا صنف شش به مکاتب می‌روند."

دانش آموزان دختر هرچند از آغاز مکاتب در کشور استقبال می‌کنند اما می‌گویند که عدم حضور آنان در مکاتب سبب عقب گرد دختران می‌شود.

دانش آموزان دختر این اقدام وزارت معارف را تبعیض آمیز میخوانند.

ادیبه صدیقی دانش آموز میگوید:" اگر به دختران زمینه تعلیم و تحصیل فراهم نشود به این معنی است که نیم از پیکر جامعه فلج شده و ما نیز نمی‌توانیم پیشرفت کنیم."

زینب دانش آموز میگوید:" ۵۰ فیصد جامعه را زنان تشکیل می‌دهد اما مکاتب در برابر ما بسته است. هیچ مکتب در مغایرت با دین اسلام نیست نباید بسته باشد."

این اقدام وزارت معارف با واکنش های کاربران صفحات اجتماعی نیز مواجه شده است. شماری از کاربران گفته اند که در کنار پسران دختران نیز حق تحصیل و تعلیم را دارند.

زرقا یفتلی فعال حقوق زن میگوید:" این کار واقعا نگرانی ها را افزایش داد و چیزی را که ما تقاضا داریم این است که جامعه جهانی نیز باید در این مورد فشار ها را افزایش دهد."

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!