Connect with us

رویداد های اخیر

استقبال افغانستان از ادامه پشتیبانی ناتو

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه افغانستان از تاکید ناتو بر تداوم حمایت هایش پس از خروج نیرو های خارجی از افغانستان، استقبال کرده است.

ینس ستولتنبرگ دبیرکل ناتو روز گذشته در دیدارش با امانویل مکرون رییس جمهوری فرانسه گفت: “همچنان که ماموریت حمایت قاطع مان در افغانستان به پایان رسیده است، ما فصل جدیدی را باز میکنیم. حمایت آینده ناتو دارای سه ستون اساسی خواهد بود.”

آقای ستولتنبرگ افزود: “در نخست ما تصمیم داریم که برای نهادهای امنیتی پشتیبانی مشورتی و ظرفیت‌سازی و نیز به نیروهای امنیتی حمایت های مالی فراهم کنیم.”

وی علاوه کرد: “دوم، تصمیم داریم که برای نیروهای امنیتی افغانستان، به‌ویژه نیروهای عملیات ویژه، در بیرون از افغانستان زمینه آموزش نظامی را فراهم کنیم.”

دبیر کل ناتو گفت: “سوم، ما در حال برنامه ریزی برای تامین بودجه ارایه خدمات، از جمله پشتیبانی از عملکرد فرودگاه کابل هستیم.”

در همین حال وزارت خارجه کشور در اعلامیه ای گفته است: “ما اعلام مجدد حمایت های سازمان ناتو با افغانستان در خصوص ارتقاع ظرفیت سکتور امنیتی، حمایت مالی، آموزش نیرو های دفاعی امنیتی افغانستان و همچنان فراهم سازی بودجه برای ارایه خدمات تدارکاتی به شمول تقویت میدان هوایی بین المللی کابل، را متناسب به نیازمندی های سکتور دفاعی و امنیتی کشور دانسته و از آن تقدیر می نمایم.”

در اعلامیه آمده است که وزارت امور خارجه، آغاز فصل جدید همکاری ها میان افغانستان و سازمان ناتو را گامی موثر در راستای بلند بردن توانایی های نیرو های امنیتی و دفاعی کشور برای مبارزه مشترک علیه تروریزم و تأمین صلح و ثبات پایدار در کشور و منطقه، می داند.

این وزارت گفته است: “وزارت امور خارجه، ضمن ابراز قدردانی از تداوم تعهدات ناتو با افغانستان، آماده است تا در چارچوب فصل جدید همکاری ها با آن سازمان برای مبارزه با تهدیدات مشترک تروریزم و افراطگرایی در افغانستان، منطقه، و فرامنطقه، در راستای ایجاد یک افغانستان، مستقل، آزاد، متحد و صلح آمیز متکی بر ساختار های دموکراتیک، تلاش نماید.”

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!