تغییرات اقلیمی
استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در انگلستان ممنوع میشود
ادارهٔ محیط زیست بریتانیا اعلام کرده است که سر از ماه اکتوبر سال جاری استفاده از اقلام پلاستیکی یکبارمصرف از جمله قاشق، پنجه، کارد و بشقاب را ممنوع خواهد کرد تا آلودهگی فزایندهٔ ناشی از پلاستیک را کاهش دهد.
در بیانیهٔ این اداره آمده است که این تصمیم پس از مشورت عامه که در آن ۹۵ در صد از پاسخدهندهگان موافق ممنوعیت آنها بودند، اتخاذ شده است.
تریس کافی، رییس ادارهٔ محیط زیست گفت: «همه ما از تاثیرات مخربی که پلاستیک میتواند بر محیط زیست و حیات وحش ما داشته باشد، باخبریم. ممنوعیت جدید بر اقلام پلاستیکی یکبارمصرف کار حیاتی ما برای حفاظت از محیط زیست را تسریع خواهد کرد.»
استفاده از اقلام پلاستیکی سالانه سبب جمعشدن میلیونها تُن زباله میشود. بیشتر اقلام پلاستیکی میتوانند برای قرنها دستنخورده باقی بمانند و به اقیانوسها، دریاها و زمین آسیب برسانند. ملل متحد میگوید که چندین دهه استفادهٔ بیش از حد اقلام پلاستیکی یکبار مصرف باعث «فاجعه محیط زیست جهان» شده است.
حکومت بریتانیا میگوید که این کشور سالانه ۷۲۱ میلیون بشقاب و ۲.۷ میلیارد قاشق، پنجه و کارد مصرف میکند که اکثر آن یکبار مصرف میباشند، اما تنها ۱۰ در صد آنها بازیافت میشوند.
این ممنوعیت همچنین شامل پتنوس، گیلاس و محفظههای پلاستیکی برای نگهداشت غذا میشوند.
پیش از این نیز بریتانیا عرضه بعضی از اقلام پلاستیکی مانند گوشپاککن پلاستیکی و نی (پیپ) برای نوشیدن نوشابهها را در سال ۲۰۲۰ ممنوع کرده بود.
گروههای ضد استفاده از اقلام پلاستیکی از این تصمیم حکومت بریتانیا استقبال کرده، اما خواستار محدودیتهای بیشتری از جمله بر خریطههای پلاستیکی شده اند.
گفتنی است که دولتها در سراسر جهان استفاده از پلاستیکهای یکبار مصرف را به درجات مختلف محدود کردهاند و یک نظرسنجی جهانی در سال گذشته نشان داد که از هر چهار نفر، سه نفر خواهان ممنوعیت پلاستیکهای یکبار مصرف میباشند.
تغییرات اقلیمی
سیل در اسپانیا جان دستکم ۹۵ نفر را گرفت
صدراعظم اسپانیا با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه میکند.»
بارشهای سیلآسا در منطقه والنسیا در جنوب اسپانیا روز چهارشنبه )۹عقرب) منجر به سیلابهای ناگهانی شد و دستکم ۹۵ کشته بر جای گذاشت.
تصاویر نشان میدهند آب گلآلود در شهر لتور در شهر آلباسته موج میزند و موترها را در جادهها این سو و آن سو میبرد.
پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا ، در شبکه اجتماعی ایکس با ابراز نگرانی از گزارشهای مربوط به افراد مفقود شده و خسارات ناشی از طوفان در ساعات اخیر نوشت: «بسیار مراقب باشید و از سفرهای غیرضروری خودداری کنید.»
سانچز در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به کسانی که در این لحظه هنوز به دنبال عزیزان خود هستند، گفت: «کل اسپانیا با شما گریه میکند.»
سانچز روز چهارشنبه (نهم عقرب) یک جلسه عاجل در مورد سیل مادرید برگزار کرد.
کارلوس مازون، رئیس منطقهای والنسیا، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد تعدادی از افراد در مکانهای غیرقابل دسترس گرفتار شدهاند.
او با اشاره به مشکلات دسترسی به برخی مناطق گفت: «اگر تیمهای کمکی هنوز نرسیدهاند، دلیل آن نبود امکانات یا کمبود تمایل نیست بلکه مشکل دسترسی وجود دارد و رسیدن به برخی مناطق عملا غیرممکن شده است.»
خدمات عاجل منطقه از شهروندان خواسته است تا از سفرهای جادهای اجتناب کنند و از منابع رسمی پیگیر اطلاعات بیشتر باشند.
به دلیل شدت سیلاب، حرکت ریلها به سمت شهرهای مادرید و بارسلونا لغو شده است و مکاتب و خدمات عمومی در مناطق به شدت آسیبدیده، تعطیل شدهاند.
در برخی مناطق از جمله شهر آلزیرا، آتشنشانان مشغول نجات رانندگان گرفتار در سیلاب هستند و تصاویر منتشر شده نشان میدهند موترها در خیابانهای آبگرفته، رها شدهاند.
سازمان هواشناسی اسپانیا در منطقه والنسیا وضعیت عاجل اعلام کرده و میزان بارندگی در برخی مناطق مانند توریس و یوتیل به ۲۰۰ میلیمتر رسیده است.
این میزان بارندگی که والنسیا را به عنوان منطقه عمده تولید مرکبات تحت تاثیر قرار داده، شرایط جوی و جادهای را شدیدا خطرناک کرده و احتمال وقوع سیلابهای بیشتر را افزایش داده است.
این بارندگی شدید به پدیدهای به نام «قطره سرد» نسبت داده میشود که ناشی از حرکت هوای سرد بر روی آبهای گرم دریای مدیترانه است.
این پدیده باعث میشود هوای گرم و اشباع شده به سرعت بالا بیاید و در عرض چند ساعت منجر به تشکیل ابرهای بلند کومولونیمبوس و بارندگی شدید در بخشهای شرقی اسپانیا میشود.
تغییرات اقلیمی
تابستان امسال گرم ترین تابستان در جهان بود
او هشدار داد در صورتی که کشورها فوراً انتشار گازهای گلخانهای را کاهش ندهند، وضعیت بدتر خواهد شد. انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سوختاندن مواد فسیلی عامل اصلی تغییرات اقلیمی است.
اداره نظارت بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا روز جمعه اعلام کرد که با ادامه افزایش درجه حرارت هوا در سطح جهان، تابستان امسال گرم ترین تابستان بود.
این نهاد گفته است که تابستان نیم کره شمالی از جون تا آگست امسال، ریکارد سال قبلی را شکست و به گرم ترین تابستان تبدیل شد.
سامانتا برگس، معاون اداره نظارت بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا گفت: «در طول سه ماه گذشته سال ۲۰۲۴، کره زمین گرم ترین جون و آگست، گرم ترین روز، و گرم ترین تابستان در نیم کره شمالی را تجربه کرده است.»
او هشدار داد در صورتی که کشورها فوراً انتشار گازهای گلخانهای را کاهش ندهند، وضعیت بدتر خواهد شد. انتشار گازهای گلخانهای ناشی از سوختاندن مواد فسیلی عامل اصلی تغییرات اقلیمی محسوب میشود.
تغییرات اقلیمی زمین همچنان در تابستان امسال باعث تشدید حوادث طبیعی شده است. در سودان، سیلاب ناشی از باران های شدید ماه گذشته بیش از ۳۰۰ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داد و مرض کولرا را به این کشور جنگ زده کشاند.
در کشورهای دیگر، دانشمندان تأیید کردند که تغییرات اقلیمی منجر به خشکسالی شدید در جزایر سیسیل و ساردینیای ایتالیا می شود و طوفان گایمی را تشدید کرده که در ماه جولای فیلیپین، تایوان و چین را درنوردید و بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.
تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت بشر و پدیده آب و هوایی طبیعی ال نینو که آب های سطحی در شرق اقیانوس آرام را گرم می کند، هر دو درجه حرارت را در اوایل سال به بالاترین حد خود رساندند.
تغییرات اقلیمی
کاهش حاصلات انگور در ولایت کندهار
از سویی دیگر؛ مسوولین ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار مشکلات دهقانان را میپذیرند و وعده همکاری میدهند.
بارندگیهای غیر فصلی در کندهار بر حاصلات انگور این ولایت آسیب رسانده است. شماری از دهاقین این ولایت میگویند که تغییر اقلیم و بارندگیهای غیر فصلی به محصولات آنها آسیب وارد کرده و نسبت به سال گذشته حاصلات انگور کاهش یافته است.
سید احمد که یکی از باغداران ولایت کندهار است میگوید در ۱۴ جریب زمین حدود ۳۰ هزار تاک انگور دارد، اما به دلیل بارندگیهای غیر فصلی به محصولات او آسیب وارد شده و از حکومت میخواهد که او را همکاری کند.
مانند سید احمد باغداران زیادی در این ولایت هستند که میگویند بارانهای غیرفصلی به محصولات آنان آسیب وارد کرده و عدم صادرات میوه تازه به کشورهای دیگر سبب شده تا انگور به قیمت ارزان در بازارهای داخلی به فروش برسد.
از سویی دیگر؛ مسوولین ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کندهار مشکلات دهقانان را میپذیرند و وعده همکاری میدهند.
به گفته مسوولین امسال از ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ انگور حدود ۱۹ هزار و ۵۰۰ متریک تُن انگور بدست خواهد آمد که نسبت به سال گذشته ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
براساس آمارها، ۶۰ درصد مردم در در کندهار سرگرم زراعت و مالداری هستند و از این طریق نیازهای زندگی شانرا تأمین میکنند.
-
جهان5 روز ago
خامنهای: باید قدرت ایران به اسرائیل فهمانده شود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان3 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران: حمله اسرائیل به ایران با پاسخ مناسب روبرو میشود
-
اخبار ساحوی2 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سرمنشی سازمان ملل: چندین دهه پیشرفت زنان در جهان در حال ناپدید شدن است