Connect with us

صحت

از آغاز زمستان تاکنون بیش از ۲۸۶ هزار تن در کشور به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت با نشر گزارشی می‌گوید که از آغاز زمستان در ۳۴ ولایت افغانستان، بیش از ۲۸۶ هزار تن به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند که از میان آن‌ها ۶۶۸ تن جان باخته‌اند.

براساس آمار این سازمان، بیش از ۶۳ درصد از مریضان را کودکان زیر پنج سال و نزدیک به ۵۰ درصد آن را زنان تشکیل می‌دهند.

در بخشی از گزارش آمده است: «از آغاز فصل سرما، شمار بیماران مبتلا با مشکلات تنفسی در افغانستان افزایش یافته است. از اول جنوری سال ۲۰۲۴، در ۳۴ ولایت افغانستان بیش از ۲۸۶ هزار تن به بیماری‌های تنفسی مبتلا شده‌اند و از میان آن‌ها در مجموع ۶۶۸ تن جان باخته‌اند.»

همزمان با این، وزارت صحت عامه گفته که اخیراً گراف مریضان با بیماری تنفسی افزایش یافته و نزد این وزارت در سال ۲۰۲۳، بیش از ۹.۲ میلیون تن با مشکلات تنفسی به ثبت رسیده است.

به گفته مسوولان وزارت صحت عامه، بیش‌تر مریضان را کودکان و بزرگ‌سالان شامل می‌شوند.

در همین حال، برخی از داکتران افزایش بیماری‌های تنفسی را در کشور آلودگی بیش از حد هوا می‌دانند و می‌گویند که مریضان  مبتلا به عفونت حاد تنفسی، در کنار گرفتن دواهای لازم باید تغذیه درست شوند.

این درحالی است که همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما و افزایش آلودگی هوا، آمار مبتلایان به امراض تنفسی در کشورافزایش می‌یابد و بیش‌تر کودکان در معرض خطر این بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

صحت

متقی خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان شد

همچنان مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش می‌کند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند‌.

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه‌ امارت اسلامی در دیدار با حنان بلخی، مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش خواستار تقویت و تجهیز سیستم صحی افغانستان از سوی این سازمان شد.

حافظ ضیاءاحمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ با نشر اعلامیه‌ای گفته است که آقای متقی روز (دوشنبه، ۲۸عقرب) با مسوول بخش منطقه‌‌ای سازمان جهانی صحت و هیأت همراهش در کابل دیدار کرده است.

بر اساس اعلامیه، سرپرست وزارت خارجه‌ در این دیدار خواستار تقویت و تمویل سیستم صحی داخلی افغانستان در بخش دارو شده  تا از این طریق مراکز صحی کشور به خودکفایی برسند.

متقی همچنین از مسوول سازمان جهانی صحت خواسته که با حکومت در راستای مبارزه با پولیو و سایر بیماری‌های ساری مبارزه مشترک کند و آزمایشگاه تشخیص پولیو و سایر بیماری‌های ساری را در افغانستان فعال کند.

همچنان مسوول منطقه‌ای سازمان جهانی صحت وعده کرده که این سازمان تلاش می‌کند که سیستم صحی افغانستان را تقویت و تجهیز کند‌.

Continue Reading

صحت

یونیسف: در ماه سپتمبر بیش از ۲ هزار مرکز صحی در ولایت‌های مختلف حمایت و تمویل شده است

Published

on

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که در ماه سپتمبر سال جاری میلادی، ۲ هزار و ۴۰۰ مرکز صحی را در ولایت‌های مختلف کشور حمایت و تمویل کرده است.

این نهاد در صفحه ایکس نگاشته است که در حال حاضر ۶.۱ میلیون نفر در سراسر افغانستان به مراقبت‌های صحی ضروری دسترسی دارند.

پیش از این ملل متحد در گزارشی گفته است که کشورهای کمک‌کننده به افغانستان، میزان کمک‌های شان را در سال جاری به دلیل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های وضع شده از سوی امارت اسلامی به خصوص بر کار زنان، کاهش داده‌اند.

این سازمان گفته است که با کاهش این کمک‌ها، نهادهای کمک‌رسان ملل متحد با کمبود شدید بودجه مواجه شده‌اند و این موضوع وضعیت بشری در افغانستان را وخیم‌تر خواهد ساخت.

Continue Reading

صحت

آغاز کمپاین فرعی واکسین پولیو در افغانستان

Published

on

مسوولان در وزارت صحت عامه‌ می‌‌گویند که کمپاین فرعی ملی تطبیق واکسین پولیو در ۱۶ ولایت آغاز شده است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که کارزار فرعی ملی تطبیق واکسین ضدپولیو امروز (دوشنبه، ۷ عقرب) در ولایت‌های کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، زابل، فراه، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان و برخی ولایت‌های دیگر و حوزه‌های جنوب، جنوب‌شرق، شرق، غرب و شمال‌شرق کشور آغاز شده است.

به گفته‌ی سخنگوی وزارت صحت عامه، این کمپاین سه روز ادامه خواهد داشت و در جریان آن حدود ۶.۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین ضدپولیو دریافت خواهند کرد.

آقای زمان، از والدین، عالمان دین و بزرگان قومی می‌خواهد که با واکسیناتوران این وزارت در تطبیق کمپاین واکسین ضدپولیو بر کودکان زیر پنج سال در ولایت‌های یادشده، هم‌کاری کنند.

مسوولین در وزارت صحت عامه، می‌افزایند که در سال روان میلادی هیچ رویداد مثبت پولیو در کشور ثبت نشده است و این وزارت می‌خواهد که از طریق تطبیق واکسین ضدپولیو از این بیماری پیش‌گیری کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!