تجارت
ازسرگیری ارایه خدمات مالی وسترن یونیون و منیگرم در افغانستان
به نقل از خبرگزاری رویترز یکی از مدیران ارشد شرکت وسترن یونیون میگوید این شرکت ارایه خدمات مالی به افغانستان را از سر گرفته است. او این تصمیم را در راستای سیاستهای امریکا برای امکان ادامه فعالیتهای انساندوستانه در افغانستان پس از قدرت گرفتن طالبان عنوان کرده است.
رویترز روز پنجشنبه در گزارشی اختصاصی ضمن اعلام این خبر نوشت که این بزرگترین شرکت نقل و انتقالات مالی جهان و نیز شرکت منیگرم اینترنشنال که در همین حوزه فعالیت دارد، خدمات خود در افغانستان را دو هفته پیش و در پی تصرف کابل توسط طالبان متوقف کرده بودند.
این خبرگزاری از قول کلاد فراح، رییس بخش آسیا، اروپا، خاورمیانه و آفریقا وسترن یونیون، نوشت که با بازگشایی بانکها و اصرار امریکا برای تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان، شرکتهای امریکایی اطمینان خاطر یافتهاند که میتوانند خدمات خود را از روز پنجشنبه از سر بگیرند.
وی به رویترز گفت:"عمده تجارت ما در افغانستان با خانوادههای کمدرامدتر و پشتیبانی از نقل و انتقالهای مالی است که نیازهای ابتدایی مردم آنجا را تامین میکند و همین موضوع زمینهای است که ما در اختیار داریم و میخواهیم که تجارت مان (در افغانستان) را از سر بگیریم."
کلاد فراح همچنین گفت که مسوولان وسترن یونیون با دولت ایالات متحده گفتوگوهایی داشتهاند تا این فعالیتها متناسب با سیاستهای امریکا ادامه یابد.
منیگرم نیز در بیانیهای اعلام کرد که پس از راهنمایی دولت ایالات متحده ، خدمات خود را با هماهنگی شرکای خود در کشور و انجمن بانکهای افغانستان از سر میگیرد.
درخبرنامه منیگرم آمده است که: "ما میدانیم که حوالهها نقش اساسی در امرار معاش و نیازهای روزانه مردم افغانستان دارد."
ارسال پول برای خانواده مهاجران افغان که در خارج از این کشور زندگی میکنند، برای بسیاری از افغانها یکی از مسیرهای کلیدی برای تامین هزینههای زندگی آنان است و در عین حال برای اقتصاد این کشور کمدرآمد که سالها در جنگ درگیر بوده است نیز کمک بزرگی بحساب میرود.
درهمین حال، سرای شهزاده بزرگترین مارکیت تبادل ارز در کابل، فردا (شنبه ۱۳سنبله) فعالیتش را از سر میگیرد.
مسوولان در این مارکیت میگویند که پس از چانهزنیهای زیاد با بانک مرکزی تصمیم به آن گرفتند که فعالیت خود را آغاز کنند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
جهان2 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات به دهها خانواده نیازمند در غرب کابل کمک کرد