Connect with us

جهان

ارگ: تصمیم ترامپ در مورد بیت المقدس پروسه صلح در خاور میانه را به مخاطره می اندازد

منتشر شده

در

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

ارگ ریاست جمهوری افغانستان امروز با نشر اعلامیه ای در واکنش به شناخته شدن  بیت المقدس یا اورشلیم بعنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که این تصمیم پروسه صلح در خاور میانه را به مخاطره می اندازد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا به تازگی بیت المقدس یا اورشلیم را بعنوان پایتخت اسراییل به رسمیت شناخته و رسما دستور انتقال سفارت این کشور از تل اویو را به شهر بیت المقدس صادر کرده است.

در اعلامیه ارگ ریاست جمهوری آمده است: “دولت جمهوری اسلامی افغانستان با درک نگرانی عمیق مردم مسلمان کشور و جهان اسلام، تشویش و نگرانی عمیق خود را در رابطه به رسمیت شناختن بیت المقدس و انتقال سفارت ایالات متحدۀ امریکا به این شهر، قبلاً از مجراهای دیپلماتیک به رهبری آن کشور ابراز نموده است.”

ریاست جمهوری کشور هم چنان افزوده است: “تصمیم اتخاذ شده باعث جریحه‌دار شدن احساسات تمام مسلمانان جهان گردیده و پروسۀ صلح در خاورمیانه را به مخاطره می اندازد، از این جهت هر اقدام یک جانبه در این خصوص بدون اشتراک فلسطین و راه حل دولت مستقل، به نتیجۀ مثبت و راه حل دایمی منتج نمی‌گردد.”

عبدالله عبدالله، رئیس اجرائیه کشور نیز با این تصمیم رئیس جمهوری امریکا ابراز مخالفت کرده است.

رئیس اجرائیه کشور گفته است: “” ما موقف خود را واضح ساختیم  که افغانستان با این تصمیم موافق بوده نمی تواند و بیت المقدس به عنوان پایتخت اول مسلمانان جهان ارتباط به صلح جهانی دارد.”

شماری از چهره ها و احزاب جهادی افغانستان نیز در واکنش به تصمیم اخیر آقای ترامپ در مورد اولین قبله مسلمانان اظهارات تندی را مطرح کرده اند.

عبدالرب رسول سیاف، رئیس شورای رهبری شورای حراست و ثبات افغانستان گفته که این تصمیم آقای ترامپ در مورد بیت المقدس اشتباه جبران ناپذیر است و فضل هادی مسلمیار، رئیس مجلس سنای کشور گفته است: “”من به نمایندگی از مردم افغانستان به ترامپ پیغام میدهدیم به این تصمیم اش تجدید نظر کند.”

این تصمیم دونالد ترامپ واکنش های شدید کشورهای اسلامی و سازمان های جهانی را نیز به دنبال داشته است.

آنتانیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل دقایقی پس از اعلام شدن این تصمیم طی بیانیه ای گفته است: ” از همان لحظات نخستین گرفتن مسئولیت دبیر کلی سازمان ملل، مخالف هرگونه تصمیم یک جانبه که مساله صلح بین فلسطینیان و اسرائیل را به مخاطره بیندازد، بودم».

به گفته آقای گوترش، هیچ راه حلی به غیر از تشکیل دو کشور مستقل وجود ندارد.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت که این تصمیم به این معنی است که آمریکا نقش خود به عنوان میانجیگر صلح را رها کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه شناختن بیت المقدس بعنوان پایتخت اسرائیل را “خط قرمز” عنوان کرده و السیسی، رئیس جمور مصر هشدار داده که این تصمیم اوضاع در منطقه را پیچیده خواهد کرد.

اتحادیه عرب، این تصمیم امریکا را “قدمی خطرناک با پیامدهای منفی” در سراسر منطقه دانسته است.

علاوه برآن، ۵۷  کشور اسلامی، شماری از کشورهای ارمنی نیز این تصمیم ترامپ را انتقاد کرده و میگویند اورشلیم (بیت المقدس) سرحد صلح میان اسراییل و فلسطین است.

جهان

شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رای‌گیری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

دیپلمات‌ها می‌گویند که شورای امنیت سازمان روز جمعه (۳۱حمل) درباره درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل متحد رای‌گیری می‌کند، اقدامی که انتظار می‌رود واشینگتن به عنوان متحد اصلی اسرائیل مانع تصویبش شود٬ چرا که تصویب آن به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین است.

شورای امنیت که متشکل از ۱۵ عضو است ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد می‌دهد «کشور فلسطین به عضویت سازمان ملل پذیرفته شود» به رای خواهد گذاشت.

این پیش‌نویس قطعنامه برای تصویب به دست کم ۹ رای مثبت اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیاز دارد در حالی که هیچ یک از پنج کشور ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین که در شورا از حق وتو برخوردارند نباید با آن مخالفت کنند.

به گفته دیپلمات‌ها، این پیش‌نویس قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است که همین امر ایالات متحده را وادار می‌کند از حق وتوی خود استفاده کند.

الجزایر که به عنوان یکی از اعضای دوره‌ای شورای امنیت پیش‌نویس این قطعنامه را آماده کرده است خواسته بود که رای‌گیری درباره آن روز پنج‌شنبه همزمان با نشست شورای امنیت درباره خاورمیانه که وزرای کشورها نیز در آن حضور می‌یابند، انجام شود.

ایالات متحده تاکید کرده که تاسیس کشور مستقل فلسطین باید از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین انجام بگیرد و نه در سازمان ملل.

لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، نیز روز چهارشنبه (۲۹حمل) گفت: «اعتقاد نداریم که تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت لزوما می‌تواند ما را به جایی برساند که بتوانیم راه‌حل دو کشوری را اجرا کنیم.»

Continue Reading

جهان

رهبران اتحادیه اروپا از تحریم‌های جدید ایران پس از حمله به اسرائیل حمایت کردند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۰, ۱۴۰۳)

رهبران اتحادیه اروپا در پایان نشست خود که برای بررسی نحوه پاسخگویی به حمله بی‌سابقه ایران به اسرائیل و گسترش تحریم‌ها علیه تهران برگزار شد، از اعمال تحریم‌های بیشتر بر حکومت ایران حمایت کردند.

رهبران ۲۷ کشور عضو این اتحادیه روز چهارشنبه (۲۹حمل) در بروکسل با صدور بیاینه‌ای اعلام کردند، «اتحادیه اروپا تدابیر محدودکننده بیشتری علیه ایران اتخاذ خواهد کرد، به‌خصوص در ارتباط با طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌ها.»

امانوئل ماکرون رئیس‌ جمهور فرانسه پیش از برگزاری نشست با حمایت از گسترش تحریم‌ها گفته بود، «ما طرفدار تحریم‌هایی هستیم که تمام کسانی را که در ساخت طیاره‌های بدون سرنشین و راکت‌های که در حملات هفته گذشته استفاده شده‌اند، هدف قرار دهد.»

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز پیش از مذاکرات اخیر گروه هفت گفته بود «تحریم‌ها باید علیه همه نهاد‌هایی که با طیاره‌ بدون سرنشین و راکت‌ به اسرائیل و همچنین کشتی‌های دریای سرخ حمله می‌کنند، اعمال شود.»

در شرایطی که مقام‌های اسرائیل بارها گفته‌اند این حمله مستقیم ایران تلافی خواهد شد، اتحادیه اروپا ضمن ابراز آمادگی برای افزایش تحریم‌های تهران، از اسرائیل خواسته است خویشتن‌داری به خرج دهد.

اورسولا فون در لایِن، رئیس کمیسیون عالی اتحادیه اروپا، پیشتر در روز چهارشنبه، با اشاره به سیاست‌های تهران، مسکو و پیونگ یانگ گفت که حمله ایران به اسرائیل آخرین نشانه از تلاش «اتحاد جدید اقتدارگرایان» است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، او که در کنفرانس دفاعی و امنیتی در بروکسل سخن می‌گفت، تصریح کرد این اتحاد درصدد آن است که نظم مبتنی بر قوانین بین‌المللی را از میان بردارد و دموکراسی‌ها را به نقطه شکست برساند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا گفت این اتحادیه گسترش تحریم‌های ایران را در پاسخ به حمله تهران به اسرائیل، در دستور کار دارد.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، با استقبال از رویکرد حامیان غربی اسرائیل در برابر حکومت ایران گفت، «روند مثبتی» به سمت تصویب تحریم‌های تازه علیه برنامه راکتی ایران و نیروهای نیابتی آن در خاورمیانه دیده می‌شود.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرد با گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی پاسخی جامع به ایران همکاری می‌کند و از تحریم‌های جدید علیه برنامه‌های راکتی و طیاره‌های بدون سرنشین تهران، همراه با تحریم‌های اضافی علیه نهادهای حامی سپاه پاسداران و وزارت دفاع خبر داد.

Continue Reading

جهان

برنامه‌ریزی امریکا و متحدانش برای تحریم‌های بیشتر ایران

Published

on

(Last Updated On: حمل ۲۹, ۱۴۰۳)

ایالات متحده و متحدانش تحریم‌های جدیدی را علیه ایران به دلیل حمله بی‌سابقه‌اش به اسرائیل برنامه‌ریزی کردند تا اسرائیل را از تشدید تنش منصرف کنند.

به گزارش رویترز، ایالات متحده و اروپا با امید به دور کردن اسرائیل از اقدامات تلافی جویانه گسترده، تشدید تحریم‌های اقتصادی و سیاسی علیه ایران را اعلام کردند.

هرزی هالوی، لوی درستیز اردوی اسرائیل اعلام کرده بود که پرتاب بیش از ۳۰۰ راکت، راکت کروز و طیاره بی سرنشین توسط ایران به خاک اسرائیل “با پاسخ مواجه خواهد شد” اما جزئیاتی ارائه نکرد.

یک منبع دولتی اسرائیل گفت که جلسه کابینه جنگ که قرار بود روز سه شنبه برگزار شود، بدون اشاره به جزئیات، به روز چهارشنبه موکول شده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت: «ایالات متحده در حال برنامه‌ریزی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه برنامه راکتی و طیاره بی سرنشین ایران در روزهای آینده است و انتظار دارد که متحدانش نیز از این روند پیروی کنند.»

پیش از این، جانت یلن، وزیر مالیه امریکا گفته بود که ایالات متحده از تحریم‌ها استفاده خواهد کرد و با متحدانش همکاری خواهد کرد تا “فعالیت‌های بدخواهانه و بی ثبات کننده” ایران را مختل کند.

او در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت که همه گزینه‌ها برای اخلال در «تامین مالی تروریسم» ایران روی میز است و انتظار دارد که تحریم‌های بیشتر علیه ایران به زودی اعلام شود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، پس از کنفرانس ویدئویی عاجل وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل، گفت که برخی از کشورهای عضو درخواست کرده‌اند که تحریم‌ها علیه ایران گسترش یابد و سرویس دیپلماتیک اتحادیه کار بر روی این پیشنهاد را آغاز کند.

اسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل گفته است که او “یک حمله دیپلماتیک را رهبری می‌کند”، به ۳۲ کشور نامه نوشته است تا از آنها بخواهد برنامه راکتی ایران را تحریم کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!