Connect with us

رویداد های اخیر

ارایه طرح جدید صلح امریکا به حکومت افغانستان و طالبان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

طالبان تایید میکند که طرح حکومت انتقالی صلح از سوی زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با این گروه شریک شده است.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در گفتگویی با آریانانیوز میگوید که این طرح زیر بررسی رهبری طالبان قرار دارد و تاکنون در باره آن تصمیم نهایی گرفته نشده است.

آقای نعیم می‌پذیرد که در طرح سپرده شده به طالبان، حکومت انتقالی، برگزاری نشست انقره و آتش بس جا دارد؛ اما به گفته او، هنوز طالبان در برابر این طرح موضع روشن نگرفته اند.

در همین حال حکومت افغانستان نیز طرح نظام مشارکتی با طالبان و پیشنهاد نشست بزرگ جهانی را از سوی امریکا به دست آورده است.

نادر نادری عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید که طرح پیشنهادی اداره جوبایدن حاوی موضوعاتی است که نیاز به بررسی های جدی و همه جانبه با در نظر داشت مفاد آن دارد.

آقای نادری میگوید: “ما طرح های زیادی از کشور های مختلف به دست آورده ایم. اما این طرح ها نیاز به بازنگری جدی و همه‌جانبه دارد تا منافع مردم را دیده شود.”

طرح تازه امریکا برای صلح افغانستان سه بخش کلیدی دارد؛ اصول رهنمودی برای آیند‌ی افغانستان، حکومت انتقالی و آتش‌بس دایمی.

در این طرح آمده است که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آینده‌ی افغانستان بر بنیاد انتخابات برگزیده می‌شود. در بخش نخست طرح، دین رسمی کشور اسلام، همه شهروندان دارای مصوونیت و افغانستان خانه مشترک همه اقوام و مذهب ها گفته شده است.

حکومت انتقالی صلح سه شاخه جدا و مساوی خواهد داشت که این حکومت شامل سه بخش می‌شود:

  1. بخش اجرایی: در راس آن رییس دولت حضور خواهد داشت. کابینه و ریاست های مستقل بخش های دیگر این طرح استند.
  2. شورای ملی: شامل مجلس نمایند‌گان و مجلس سنا می‌شود. قرار است که نمایند‌گان طالبان نیز در ترکیب شورای ملی گنجانیده شوند.
  3. قوه قضاییه: شامل شورای مستقل عالی فقه اسلامی و کمیسیون تدوین قانون اساسی تازه می‌باشد.

شورای عالی فقه اسلامی از پانزده عضو شکل خواهد گرفت که هفت عضو آن را طالبان، هفت عضو دیگر را دولت جمهوری اسلامی افغانستان و یک عضو را رییس دولت انتخاب می‌کند.

 این شورا وظیفه دارد تا در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و دیگر موارد رهنمودهای اسلامی بدهد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی میگوید: “این طرح را که امریکایی به هر کس داده گفته اند که طرح رسمی حکومتی نیست و برای تسریع روند صلح که باید بالای آن فکر شود، ما بالا آن فکر کردیم.”

آقای محب می‌افزاید که این طرح ساختاری است و “تمرکزش سر این است که چطور بتوانیم قدرت را تقسیم کنیم تا مشکل امنیتی موجود حل شود، ما ببینیم که اگر طالبان هم به این فکر باشد، حکومت افغانستان هم همیشه به صلح آمادگی داشته و کوشش ما هم همین است که صلح دایمی بیاید.”

در طرحی که فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان ارایه کرده است در آن گفته شده است که یک نشست بزرگ میان سیاسیون افغان و طالبان در ترکیه برگزار شود، تا روی دولت آینده بحث توافق کنند.

اما مشاور شورای امنیت ملی می‌گوید که مشکل تقسیم قدرت نیست و مشکلاتی مانند نظامی امارتی که طالبان میخواهند و رابطه آنان با پاکستان نیز از بحث هایی جدی است.

آقای محب میگوید: “فکر می کنیم که دیگر مسایل مطرح می شود تنها ساختار نیست که به نتیجه برسیم، سر سیاست های دیگر هم تفاوت نظر داریم در سطح جمهوریت، روابط طالبان با پاکستان، و خشونت ها را ادامه میدهند، خشونت ها و حکومت داری داخلی.”

در این طرح گفته شده است که سطح خشونت ها بسیار بالا است و باید، کاهش خشونت ها برای ۹۰ روز صورت گیرد.

اما مسوولان وزارت های  دفاع و داخله میگویند که طالبان آمادگی به جنگ میگیرند و نظامیان افغان نیز آماده نبرد اند.

مسعود اندرابی وزیر امور داخله میگوید: “اطلاعات حاکی از این است که طالبان در صدد پلان گذاری (برنامه) حملات هستند، و کوشش دارند که تعینات داشته باشند و اکمالات داشته باشند و جنگ را آغاز کنند.”

شاه محمود میاخیل معاون وزارت دفاع میگوید: “نیروهای امنیتی و دفاعی ما آماده هر دو گزینه هستند جنگ و صلح، اگر طالبان محاسبه غلط می کنند، قسمیکه سال گذشته نتوانستند چیزی به دست بیاورند امسال نیز نمیتوانند.”

بر اساس طرح ارایه شده از سوی آقای خلیل‌زاد، سازمان ملل نقش معنا دار در روند صلح افغانستان پیدا خواهد کرد و به نوعی میانجی گری به دوش این سازمان گذاشته خواهد شد.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!