Connect with us

رویداد های اخیر

ارایه طرح جدید صلح امریکا به حکومت افغانستان و طالبان

منتشر شده

در

طالبان تایید میکند که طرح حکومت انتقالی صلح از سوی زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با این گروه شریک شده است.

محمد نعیم سخنگوی دفتر سیاسی این گروه در گفتگویی با آریانانیوز میگوید که این طرح زیر بررسی رهبری طالبان قرار دارد و تاکنون در باره آن تصمیم نهایی گرفته نشده است.

آقای نعیم می‌پذیرد که در طرح سپرده شده به طالبان، حکومت انتقالی، برگزاری نشست انقره و آتش بس جا دارد؛ اما به گفته او، هنوز طالبان در برابر این طرح موضع روشن نگرفته اند.

در همین حال حکومت افغانستان نیز طرح نظام مشارکتی با طالبان و پیشنهاد نشست بزرگ جهانی را از سوی امریکا به دست آورده است.

نادر نادری عضو هیات مذاکره کننده جمهوری اسلامی افغانستان می‌گوید که طرح پیشنهادی اداره جوبایدن حاوی موضوعاتی است که نیاز به بررسی های جدی و همه جانبه با در نظر داشت مفاد آن دارد.

آقای نادری میگوید: "ما طرح های زیادی از کشور های مختلف به دست آورده ایم. اما این طرح ها نیاز به بازنگری جدی و همه‌جانبه دارد تا منافع مردم را دیده شود."

طرح تازه امریکا برای صلح افغانستان سه بخش کلیدی دارد؛ اصول رهنمودی برای آیند‌ی افغانستان، حکومت انتقالی و آتش‌بس دایمی.

در این طرح آمده است که پس از پایان حکومت انتقالی، زعیم آینده‌ی افغانستان بر بنیاد انتخابات برگزیده می‌شود. در بخش نخست طرح، دین رسمی کشور اسلام، همه شهروندان دارای مصوونیت و افغانستان خانه مشترک همه اقوام و مذهب ها گفته شده است.

حکومت انتقالی صلح سه شاخه جدا و مساوی خواهد داشت که این حکومت شامل سه بخش می‌شود:

  1. بخش اجرایی: در راس آن رییس دولت حضور خواهد داشت. کابینه و ریاست های مستقل بخش های دیگر این طرح استند.
  2. شورای ملی: شامل مجلس نمایند‌گان و مجلس سنا می‌شود. قرار است که نمایند‌گان طالبان نیز در ترکیب شورای ملی گنجانیده شوند.
  3. قوه قضاییه: شامل شورای مستقل عالی فقه اسلامی و کمیسیون تدوین قانون اساسی تازه می‌باشد.

شورای عالی فقه اسلامی از پانزده عضو شکل خواهد گرفت که هفت عضو آن را طالبان، هفت عضو دیگر را دولت جمهوری اسلامی افغانستان و یک عضو را رییس دولت انتخاب می‌کند.

 این شورا وظیفه دارد تا در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و دیگر موارد رهنمودهای اسلامی بدهد.

حمدالله محب مشاور شورای امنیت ملی میگوید: "این طرح را که امریکایی به هر کس داده گفته اند که طرح رسمی حکومتی نیست و برای تسریع روند صلح که باید بالای آن فکر شود، ما بالا آن فکر کردیم."

آقای محب می‌افزاید که این طرح ساختاری است و "تمرکزش سر این است که چطور بتوانیم قدرت را تقسیم کنیم تا مشکل امنیتی موجود حل شود، ما ببینیم که اگر طالبان هم به این فکر باشد، حکومت افغانستان هم همیشه به صلح آمادگی داشته و کوشش ما هم همین است که صلح دایمی بیاید."

در طرحی که فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان ارایه کرده است در آن گفته شده است که یک نشست بزرگ میان سیاسیون افغان و طالبان در ترکیه برگزار شود، تا روی دولت آینده بحث توافق کنند.

اما مشاور شورای امنیت ملی می‌گوید که مشکل تقسیم قدرت نیست و مشکلاتی مانند نظامی امارتی که طالبان میخواهند و رابطه آنان با پاکستان نیز از بحث هایی جدی است.

آقای محب میگوید: "فکر می کنیم که دیگر مسایل مطرح می شود تنها ساختار نیست که به نتیجه برسیم، سر سیاست های دیگر هم تفاوت نظر داریم در سطح جمهوریت، روابط طالبان با پاکستان، و خشونت ها را ادامه میدهند، خشونت ها و حکومت داری داخلی."

در این طرح گفته شده است که سطح خشونت ها بسیار بالا است و باید، کاهش خشونت ها برای ۹۰ روز صورت گیرد.

اما مسوولان وزارت های  دفاع و داخله میگویند که طالبان آمادگی به جنگ میگیرند و نظامیان افغان نیز آماده نبرد اند.

مسعود اندرابی وزیر امور داخله میگوید: "اطلاعات حاکی از این است که طالبان در صدد پلان گذاری (برنامه) حملات هستند، و کوشش دارند که تعینات داشته باشند و اکمالات داشته باشند و جنگ را آغاز کنند."

شاه محمود میاخیل معاون وزارت دفاع میگوید: "نیروهای امنیتی و دفاعی ما آماده هر دو گزینه هستند جنگ و صلح، اگر طالبان محاسبه غلط می کنند، قسمیکه سال گذشته نتوانستند چیزی به دست بیاورند امسال نیز نمیتوانند."

بر اساس طرح ارایه شده از سوی آقای خلیل‌زاد، سازمان ملل نقش معنا دار در روند صلح افغانستان پیدا خواهد کرد و به نوعی میانجی گری به دوش این سازمان گذاشته خواهد شد.

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تهران می‌گوید از اینکه امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان در مرز را جدی گرفت، «ناخشنود» است

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اعلام کرده که تهران از اینکه «برخی از مقامات» امارت اسلامی خبر کشته شدن مهاجران افغان به دست مرزبانان ایرانی را جدی گرفتند، «متعجب و ناخشنود» است.

اسماعیل بقایی در یک نشست خبری امروز (دوشنبه) تاکید کرد که این خبر بی اساس است.

او گفت: «مقامات افعانستان در این مورد بیانیه‌ای صادر کردند. از اینکه از یک امر ناموجودی خبررسانی شد و برخی مقامات افعانستان هم این اخبار بی‌پایه را جدی گرفتند متعجب و ناخشنود شدیم. امیدوارم همه ما از این مساله عبرت بگیریم تا در خصوص همه اخباری که در رسانه‌ها منتشر می‌شود دقت بیشتری داشته باشیم.»

یک سازمان حقوق بشری گزارش داده است که ده ها مهاجر افغان حدود سه هفته قبل در نتیجه تیراندازی از سوی نیروهای مرزی ایران کشته و زخمی شده اند.

امارت اسلامی هفته گذشته اعلام کرد شواهد نشان می‌دهد که در خاک ایران بر شماری از افغان‌ها شلیک و انفجار صورت گرفته است و دو تن جان باخته و ۳۴ تن دیگر زخمی شده اند.

امارت اسلامی همچنان گفته است که شماری دیگر از افغان‌ها هنوز هم در ایران و پاکستان قرار دارند و تلاش‌ها برای انتقال آنان جریان دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است

Published

on

کمیته اسکان موقت کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین می‌گوید که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه تشدید شده است.

اما اعضای این کمیته در دیدار با معاون اداری رئیس ‌الوزرا تاکید کرده اند که در همکاری با نهاد های مربوطه توانسته اند که موضوع اسکان بازگشت کنندگان را به خوبی مدیریت کنند.

در این دیدار، عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا خاطر نشان کرد که با توجه به رسیدن فصل زمستان، مسوولان کمیته ها خصوصاً اسکان موقت تلاش نمایند تا مهاجرانی که از کشورهای همسایه عودت می‌کنند، با مشکل مواجه نگردند.

در حالی که روند اخراج مهاجران افغان‌ها از کشورهای همسایه، به‌ خصوص از پاکستان و ایران همچنان ادامه دارد اما برخی از آگاهان می‌گویند که کشورهای میزبان باید با درک شرایط کنونی کشور با مهاجران افغان مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد نمایند.

آصفه ستانکزی، آگاه امورمهاجرت می‌گوید: «برای کاهش مهاجرت‌ها و افزایش ثبات اقتصادی، ایجاد زمینه اشتغال، افزایش سرمایه گذاری، دادن انواع قرضه به مردم و انتشار اوراق بهادار می‌تواند تاثیرگذار باشد.»

پیشتر مقام‌های ایرانی گفته اند که روزانه سه هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج می‌کنند و در نظر دارند تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر افغان را اخراج کنند.

اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان یکی از چالش‌های جدی در سه سال گذشته بوده و اما به باور آگاهان، امارت اسلامی نیز توانسته تا جایی این روند را مدیریت درست کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!