Connect with us

رویداد های اخیر

ادامه خواست‌ها برای لغو ممنوعیت‌های کاری زنان در افغانستان

منتشر شده

در

یک سال پس از ممنوعیت کار زنان در افغانستان، نماینده خاص امریکا و سازمان ملل در امور حقوق بشر تاکید کرده اند که ممنوعیت کار زنان روند کمک رسانی را با تهدید جدی رو به رو ساخته است. آنان خواستار لغو فرمان ممنوعیت شده اند.

یک سال پیش در همین ماه وزارت اقتصاد با صدور فرمانی زنان و دختران را از کار در نهادهای غیر دولتی منع کرد.

همزمان با یک سالگی ممنوعیت کار زنان در این موسسات، گزارشگر خاص سازمان ملل در امور حقوق بشر و نماینده ایالات متحده امریکا در امور حقوق بشر و زنان برای افغانستان یک بار دیگر خواستار لغو فرمان ممنوعیت کار زنان از سوی امارت اسلامی افغانستان شده اند.

ریچارد بنت، گزارشگر خاص حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان بار دیگر خواهان لغو ممنوعیت کار زنان در این کشور شده است.

ریچارد بنت تاکید کرده که نقش زنان در وضعیت اقتصادی حیاتی و سهم آنها برای رفاه و پیشرفت جامعه افغانستان ضروری است.

ریچارد بنت در پیامی در شبکه ایکس نگاشته است: «یک سال پیش طالبان (امارت اسلامی) زنان را از کار در سازمان‌های غیردولتی منع کردند. یکبار دیگر خواهان لغو تحریم هستم. تحصیل و کار برای یک زندگی کامل و شرافتمندانه حیاتی است.»

درهمین حال، رینا امیری، نماینده خاص ایالات متحده امریکا در امور حقوق بشر و زنان برای افغانستان نیز در سالگرد ممنوعیت کار زنان از سوی امارت اسلامی در افغانستان گفته است که ممنوعیت کار زنان در نهاد‌های غیردولتی و سازمان‌های بین‌المللی ارائه کمک‌های بشردوستانه را با تهدید جدی مواجه کرده است. رینا امیری، در شبکه ایکس نگاشته که باید در خواست لغو این فرمان تقویت گردد.

در بخشی از پیام رینا امیری آمده است: «تعلیق کار کارمندان زن افغان در نهاد‌های غیر دولتی و سازمان ملل توسط طالبان (امارت اسلامی) تهدید جدی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه حیاتی است.»

او تاکید کرده است: «باید شعار ممنوعیت‌ها را لغو کنید، در میان افغان‌ها تقویت نماییم»

این درحالی است که امارت اسلامی افغانستان در ماه جدی سال گذشته کار زنان در موسسات غیردولتی و سازمان‌های بین‌المللی را ممنوع اعلام کردند.

پس از این فرمان شمار زیادی از زنان افغانستان خانه نشین شدند. بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی که روند کمک رسانی شان بیشتر وابسته به کار زنان بود، فعالیت هایشان را در افغانستان متوقف کرده و یا هم به تعلیق درآوردند.

پیش از این نیز، سازمان ملل متحد و دیگر نهاد‌های بین‌المللی کمک رسان تصمیم ممنوعیت کار زنان را یکی دیگر از موارد نقض حقوق اساسی زنان و خلاف منشور سازمان ملل متحد عنوان کردند.آنان تاکید کردند که این تصمیم روند کمک رسانی و خدمات بشری را به مردم افغانستان به گونه جدی تحت تاثیر قرار خواهد داد.

با وجود هشدار‌ها و درخواست‌های مکرر جامعه جهانی برای لغو ممنوعیت کار و تحصیل زنان، امارت اسلامی در بیش از دوسال اخیر هیچ اقدامی در این باره نکرده است.

رویداد های اخیر

بیست‌وهشتمین نشست سازمان همکاری اقتصادی (ایکو‌) هفته‌ی آینده در ایران برگزار می‌شود

Published

on

وزارت امور خارجه‌ی ایران گفته است که بیست‌وهشتمین نشست وزرای امور خارجه‌ی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (ایکو‌) هفته‌ی آینده در مشهد برگزار می‌شود.

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام این خبر گفته است که وزرا و مقام‌های بلند رتبه‌ای کشورهای عضو سازمان ایکو‌به همراه مدیران سازمان‌های تخصصی منطقه‌ای این سازمان و سرمنشیان کل برخی سازمان‌های اقتصادی چندجانبه در این نشست شرکت خواهند کرد.

افغانستان عضو سازمان ایکو‌است، اما اجلاس این سازمان پس از روی‌کارآمدن امارت اسلامی، بدون حضور نمایندگان افغانستان برگزار شده است.

ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی ریاست دوره‌ای سازمان همکاری ایکو‌ را برعهده دارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان نمود که نشست وزرای ایکو‌ دومین اجلاس وزیران یک سازمان بین‌المللی در ۶ ماه اخیر است که به میزبانی ایران برگزار می‌شود.

با این‌حال وزارت خارجه‌ی ایران درباره‌ی اشتراک امارت اسلامی در نشست مشهد چیزی نگفته است.

وزارت خارجه‌ امارت اسلامی هم تا اکنون درباره‌ی این نشست چیزی نگفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

داعش مسئولیت حمله بر خانقاه بغلان را پذیرفت

جمعه شب حمله مسلحانه‌ا‌ی به یک زیارتگاه اهل تصوف در والسوالی نهرین رخ داد.

Published

on

گروه داعش با نشر بیانیه‌ای مسئولیت کشته شدن ۱۰ تن را در والسوالی نهرین ولایت بغلان به عهده گرفته است.

جمعه شب حمله مسلحانه‌ا‌ی به یک زیارتگاه اهل تصوف در والسوالی نهرین رخ داد.

در این حمله در زیارتگاه "سید پادشاه" شهر کهنه، واقع در مرکز این والسوالی ۱۰ تن کشته شدند.

پیش از این عبدالغیور خادم، آمر امنیت قوماندانی امنیه بغلان گفته بود که چند تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون وزیر خارجه روسیه: روسیه روند خارج‌سازی امارت اسلامی از فهرست گروه‌های هراس‌افگن را متوقف نمی‌کند

معاون وزیر خارجه روسیه اما در عین حال گفته است که هنوز زود است و این روند «به تدریج و گام به گام» انجام خواهد شد.

Published

on

آندری رودنکو معاون وزیر خارجه روسیه می‌گوید که کشورش قصد تظاهر به مختل‌سازی روند خارج کردن امارت اسلامی از فهرست گروه‌های هراس‌افگن را ندارد و آن را متوقف نمی‌کند.

معاون وزیر خارجه روسیه اما در عین حال گفته است که هنوز زود است و این روند «به تدریج و گام به گام» انجام خواهد شد.

او در مصاحبه با خبرگزاری تاس افزوده است: «تکمیل مراحل قانونی حذف طالبان (امارت اسلامی) از فهرست سازمان‌های هراس‌افگن، انگیزه مثبتی را در جهت تعامل روسیه با افغانستان در حوزه‌های مختلف به‌خصوص در بخش اقتصادی خواهد داد.»

این دیپلومات روسی همچنین در مورد به رسمیت‌شناسی امارت اسلامی گفته است که «هنوز زود است در مورد آن صحبت شود».

او می‌افزاید: «روسیه در حال برداشتن گام‌هایی برای ایجاد تعامل عملی با مقام‌های کنونی افغانستان در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه است.»

روسیه از جمله کشورهایی در منطقه است که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، روابط نزدیکی داشته؛ اما تا کنون امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.

این درحالیست که تا کنون هیچ کشور و سازمانی در جهان حاضر به به رسمیت‌شناسی امارت اسلامی نشده است.

قطع رابطه با گروه‌های هراس‌‌افگن و مبارزه با آنان، تشکیل حکومت همه‌شمول و فراگیر و تامین حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان از جمله خواست‌های کلیدی جهان برای به رسمیت‌شناسی امارت اسلامی هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!