Connect with us

تجارت

اداره محیط زیست: شرکت‌ها و تاجران تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند

منتشر شده

در

اداره ملی حفاظت محیط زیست افغانستان امروز (دوشنبه ۱۵، جوزا) در مراسمی با تجلیل از روز جهانی محیط زیست تحت نام «مبارزه با آلودگی پلاستیکی» از شرکت‌ها و تاجران خواست تا به گونه‌ای تدریجی تولید و استفاده از پلاستیک را کاهش دهند.

همچنان مسئولان این اداره از جامعه جهانی می‌خواهند که کار ۲۲ پروژه مرتبط به محیط زیست را در افغانستان از سر گیرند.

عبدالرحمن حافظ، رییس عمومی اداره محیط زیست می‌گوید که:«ما از صنعت کاران و فابریکه داران کشور می‌خواهیم که تولید خریطه‌های پلاستیکی را به گونه تدریجی توقف دهند و در عوض زمینه تولید خریطه‌های کاغذی را فراهم نمایند.»

از روز جهانی محیط زیست در سراسر جهان با شعارها و برنامه‌های گوناگون تجلیل می‌شود.

درهمین حال، وزیر صحت عامه در این مراسم می‌گوید که امارت اسلامی آماده همکاری کامل با جامعه جهانی در زمینه حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا است.

قلندر عباد می‌افزاید که آلودگی هوا منجر به شیوع امراض سرطانی می‌شود و در افغانستان ظرفیت‌های تداوی سرطان وجود ندارد، اما این وزارت تلاش دارد تا یک برنامه ملی برای تداوی سرطان در کشور ایجاد کند که با معیارهای بین‌المللی برابر باشد.

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه می‌گوید که:«یکی از دلایل سرطان یقیناً همین آلودگی‌های پلاستیک است و استادان بهتر می‌دانند که چگونه پلاستیک سبب سرطان در انسان می‌شود. و سرطان بیماری است که ما امروز در تمام افغانستان یک متخصص در بخش سرطان نداریم.»

همزمان با روز جهانی محیط زیست برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد گزارش داده است که سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون ُتن پلاستیک در سراسر جهان تولید می‌شود که نیم آن تنها برای یک‌ بار مصرف طراحی شده است. سرمنشی عمومی سازمان ملل گفته است که روزانه، بیش از بیست هزار لاری زباله پر از پلاستیک به اقیانوس‌ها، دریاها و دریاچه‌ها ریخته می‌شوند.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد دراین باره می‌گوید که:«به دلیل توسعه نایافته‌گی که در روستاهای افغانستان وجود دارد؛ متاسفانه در بسیاری از موارد هموطنان ما از آب‌های آلوده استفاده می‌کنند که این می‌توانند پیامدهای مخرب و منفی در بازتولید امراض برای هموطنان ما در پی داشته باشد.»

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ میلادی، پنجم ماه جون را به عنوان روز جهانی محیط زیست نام‌گذاری کرد. و افغانستان مانند سایر کشورهای جهان می خواهد در بهبود محیط زیست سهم فعال داشته باشد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!