Connect with us

تجارت

اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است

منتشر شده

در

مسوولان اداره خط آهن افغانستان دولت ازبیکستان را به نقض قرارداد جدید درمورد بندرحیرتان متهم می‌کنند.

بخت الرحمن شرافت، رییس این اداره در گفتگوی ویژه با آریانانیوز می‌گوید که ازبیکستان قرارداد جدید درمورد بندر حیرتان را نقض کرده و به‌گونه یک جانبه انتقال کالاها را توقف داده است.

رییس این اداره می‌افزاید که ازبیکستان بر تمدید قرارداد قبلی نیز پافشاری داشته واز جانب افغانستان خواسته است تا ۶۵ کارمند تخنیکی این کشور را در بندر حیرتان با معاش ۶ هزار دالری استخدام کند. براساس قرارداد جدید که طبق آن کارعملیاتی بندر حیرتان به یک شرکت قزاقستانی انتقال می‌یابد، ۱۶ کارمند تخنیکی ازبیکستان باید در بندرحیرتان حضور داشته باشند.

به گفته رییس اداره خط آهن در حال حاضر، پروسه انتقال کار عملیاتی بندر حیرتان از ازبیکستان به قزاقستان متوقف شده است.

آقای شرافت گفت: «یگانه مشکل این است که ما بر سر۱۶ کارمند تخنیکی توافق کرده بودیم، اما آن‌ها یک قرارداد یک جانبه را فرستاده اند که به‌جای ۱۶ کارمند، ۶۵ کارمند ذکر شده است و معاش هر یک شش هزار دالر می‌شود. این یک پول هنگفت است و ما توان پرداخت آنرا نداریم.»

آقای شرافت تأکید کرد که تلاش‌ها برای حل مشکل پیش‌آمده در بخش انتقال کالاها از بندرحیرتان جریان دارد و هیأتی به این منظور از جانب افغانستان آماده سفر به ازبیکستان است.

رییس این اداره هم‌چنان می‌گوید که بررسی‌ها برای تطبیق پروژه خط آهن «افغان ترانس» آغاز شده است. هرچند تطبیق این پروژه از سوی انجینیران بیرونی در حدود ۴ اعشاریه ۸ میلیارد دالر تخمین زده شده اما رییس اداره خط آهن تأکید می‌کند که این پروژه را به هزینه ۲ اعشاریه ۸ ملیارد دالر تطبیق خواهند کرد و به زودترین فرصت راه آهن در داخل کشور گسترش خواهند یافت ونیز با تطبیق این پروژه مزارشریف با کابل و ننگرهار وصل خواهد شد.

او گفت: «ما هرکار را می‌توانیم انجام دهیم. این‌جا اراده وجود دارد، شفافیت وجود دارد، تصمیم وجود دارد، تعهد رهبری وجود دارد.»

به تازگی اداره خط آهن افغانستان قرارداد بندر حیرتان را برای مدت دوسال با کشور قزاقستان بست که براساس آن، کارمندان قزاقستانی کارهای تخنیکی را در این بندر انجام خواهند داد. خط آهن حیرتان که ۷۵ کیلومتر از بندر حیرتان تا شهر مزار شریف امتداد یافته است از طریق آن کالاهای تجاری از چین، قرغیزستان، ازبیکستان و قزاقستان به افغانستان منتقل می‌شود و از بهرخدمات اداره خط آهن، سالانه بیش از دو میلیارد دالر بر عواید دولت واریز می‌شود.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!