رویداد های اخیر
اداره جهانی غذا بار دیگر از وقوع فاجعه انسانی در افغانستان هشدار داد
اداره غذا و زراعت سازمان ملل با نشر گزارشی میگوید در آینده نزدیک در افغانستان حدود شش میلیون تن از رهگذر گرسنگی با وضعیت عاجل مواجه خواهند شد.
بربنیاد گزارش مشترک اداره غذا و زراعت ملل متحد و برنامه جهانی غذا قرار است تا ماه نوامبر سال روان میلادی، حدود شش میلیون نفر در افغانستان از رهگذر گرسنگی در وضعیت عاجل قرار بگیرند.
در این گزارش که به چندین محراق گرسنگی در جهان از نوامبر ۲۰۲۲ تا جنوری ۲۰۲۳ اشاره شده آمده است که پس از ماه نوامبر احتمالاً در افغانستان ناامنی غذایی بیشتر و مرگ و میر گسترده به دلیل گرسنگی شدید و هوای سرد، افزایش خواهد یافت.
این ادارات ملل متحد گفته اند که زمستان گذشته در ساحات مرتفع افغانستان ۲۰ هزار نفر با گرسنگی شدید مواجه شدند.
دراین گزارش آمده است :« افغانستان، اتیوپیا، نایجریا، سودان جنوبی، سومالیا و یمن به عنوان نقاط داغ در بالاترین سطح هشدار قرار دارند، دهها میلیون تن دراین کشورها درسطح فاجعهبار گرسنگی مواجه اند واقعات مرگ و میر کودکان به دلیل سوء تغذیه نگران کننده است، برای رسیدگی به این مشکلات نیازاست تا اقدام مشترک صورت بگیرد.»
از سوی هم وزیر خارجه قطر با نگرانی از اوضاع وخیم افغانستان خواستار بسیج شدن تلاشهای جامعه جهانی برای حل مسایل افغانستان شده است.
شیخ محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیرخارجه قطر میگوید:« ما تلاش میکنیم تا این وخامت را که در وضعیت افغانستان رخ داده است، حل کنیم چه وضعیت انسانی و چه وضعیت اقتصادی، ما معتقدیم که جامعه جهانی باید دور هم جمع شود و باید یک سلسله شروطی را که باید توسط رهبری افغانستان رعایت میشد، به آنها پیشکش کنند تا دولت کنونی افغانستان زمینه فراهم سازی این شرایط را فراهم و یک راه روشن را برای مطابقت با آن پیدا کند.»
درهمین حال، شماری از شهروندان کشور که از بیکاری و ستم روزگار به سطوح آمده اند میگویند؛ زندهگی شهروندان افغانستان نباید گروگان معاملات سیاسی باشد.
آنان از جامعهی جهانی میخواهند که باید فوراً برای جلوگیری از رفتن سریع افغانستان به سوی فروپاشی کامل و فاجعه انسانی، گامهای همهجانبه بردارد.
امارت اسلامی اما بارها چنین هشدارها را رد کرده و گفته است، وضعیت را به آن پیمانه که سازمانهای جهانی نگران کننده عنوان میکنند نیست.
در حال حاضر هم معاون سخنگوی امارت اسلامی تأکید میکند که به شمول پولهای مسدود مانده افغانستان، تمامی حقوق افغانها باید اعاده شود.
با این حال، آگاهان اقتصادی میگویند، برای کاهش فقر، بیکاری و بحران بشری در افغانستان باید شکل گرفتن زیر بناهای اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.
به باور این آگاهان، ادارات سازمان ملل متحد اگر به جلب منابع کمکهای مالی با دیگر سازمانها برای افغانستان کار کند تا این هشدارها، پروژههای که پس از سرنگونی نظام جمهوریت متوقف مانده اند به حرکت خواهند آمد و زمینه اشتغال زایی فراهم خواهد شد و همین گونه فقر هم آرام آرام کاهش خواهد یافت.
پیش از این، برنامه جهانی غذا سازمان ملل تخمین زده بود که بیش از ۲۰ میلیون تن در افغانستان - حدود نصف جمعیت این کشور با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهمآوری کمکهای بیشتر جامعه بینالمللی به افغانهای نیازمند تاکید کرده بود.
این هشدارها در حالی مطرح میشوند که افغانستان عملاً با بحران اقتصادی دستوپنجه نرم میکند و جامعه جهانی با سقوط نظام قبلی کمکهایشان را به افغانستان قطع کرد. اکنون صدها هزار نفر بیکار شدهاند و سیستم بانکی با مشکل روبهرو است.
رویداد های اخیر
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد
رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایهگذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.
سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبهشب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانهها، کمکهای چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»
در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.
با این حال، آگاهان گفتهاند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.
گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جداگانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمکهای بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کردهاند.
رویداد های اخیر
مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.
وزارت خارجه مالدیف روز یکشنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالیاش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»
در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفتهاند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.
همچنین، نام محمد طه از ویبسایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.
سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیهای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»
رویداد های اخیر
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.
جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت میگوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»
مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری میگوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمینها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»
آگاهان میگویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری میکند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری میگوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر میباشد.»
هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیتهای جهانی میرسد و از این بابت، تاجران افغان میلیونها دالر مفاد به دست خواهند آورد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش5 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند