Connect with us

رویداد های اخیر

اختطاف و شکنجه دختر سفیر افغانستان؛ پاکستان این رویداد را بررسی می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت خارجه افغانستان میگوید که روز گذشته سلسله علی‌خیل دختر سفیر افغانستان در اسلام آباد از سوی افراد ناشناس ربوده شده و مورد شکنجه شدید قرار گرفته است.

این وزارت در اعلامیه ای گفته است که بانو سلسله پس از رهایی از بند ربایندگان اکنون تحت مراقبت صحی در بیمارستان قرار دارد.

کابل این اقدام «شنیع» را به شدیدترین الفاظ محکوم کرده است”و مراتب عمیق نگرانی خویش را در مورد امنیت و مصونیت دیپلمات‌ها، اعضای خانواده‌های شان و کارمندان نمایندگی‌های سیاسی و قونسلی افغانستان در پاکستان ابراز می‌نماید.”

در همین حال کابل از اسلام آباد خواست که برای امنیت دیپلومات های افغان اقدام های لازم و فوری روی دست بگیرد.

در اعلامیه این وزارت آمده است: “وزارت امورخارجه از حکومت پاکستان می‌خواهد تا مطابق به میثاق‌ها و تعهدات بین‌المللی، اقدام لازم و فوری را برای تامین امنیت کامل سفارتخانه و قونسلگری‌های افغانستان و مصونیت دیپلومات‌های کشور و اعضای فامیل‌شان به اجرا گذارد.”

افغانستان همچنان از پاکستان خواسته است که عاملان این رویداد را شناسایی و به کیفر برساند.

در همین حال وزارت امور خارجه در پیوند به این رویداد، امروز منصور احمد خان سفیر پاکستان در کابل را فراخواند.

این وزارت گفته است: ” وزارت امور خارجه از آقای خان خواست تا مراتب اعتراض و نگرانی عمیق دولت افغانستان را به وزارت امور خارجه و دولت پاکستان در مورد این رویداد ناگوار برساند. وزارت امور خارجه از دولت پاکستان با صراحت خواست تا در شناسایی و مجازات عاملان این جنایت اقدام فوری نموده مطابق به میثاق‌های بین‌المللی، امنیت و مصونیت کامل دیپلومات‌های افغان و اعضای خانواده‌های آنها را تأمین کند.”

از سوی هم آقای خان در رشته توییت هایی گفته است که عمران خان نخست وزیر پاکستان به وزارت امور داخله این کشور دستور داده است تا از تمام امکانات برای بازداشت عاملان این رویداد استفاده کنند.

به گفته آقای خان، نخست وزیر پاکستان به دستگاه اطلاعات این کشور ۴۸ ساعت فرصت داده است تا این موضوع را به گونه جدی بررسی و عاملان آن را بازداشت کنند.

رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ: از خبرنگاران و رسانه‌ها حمایت می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

روز ملی خبرنگار در افغانستان هر سال در بیست و هفتم حوت گرامی‌داشت می‌شود. در این روز، خبرنگاران می‌گویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع و همچنان محدودیت‌ها، کار رسانه‌ای را در کشور با چالش‌های زیادی مواجه کرده و آنان می‌خواهند که اطلاعات به موقع در دسترس خبرنگاران قرار گیرد.

هیله مهمند، یکی از خبرنگاران می‌گوید: «در کنار اینکه محدودیت‌ها افزایش یافته است، مشکلات دیگری نیز وجود دارد. زنان مد نظر گرفته شوند. خواهران و مادران زیادی، خبرنگار و هم مسلک ما اند و آنان با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. خودم نیز بیکار هستم.»

مینه حبیب، خبرنگار دیگری می‌گوید: «برخی‌ها درآمد خود را از دست دادند و بسیاری‌ها در زمینه عدم دسترسی به اطلاعات بسیار مشکل دارند. هنوز ما خبرنگاران اطلاعات درست را به دست آورده نمی‌توانیم. بسیاری از سخنگویان، از دادن اطلاعات به خانم‌ها خودداری می‌کنند. در بسیاری از موارد، وقتی می‌فهمند یک خانم به آنان تماس می‌گیرد، هیچ جواب نمی‌دهند.»

برخی از نهادهای حامی رسانه ها حق دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع را در امر اطلاع رسانی مهم می‌دانند و می‌گویند که باید شرایط کاری بهتری برای خبرنگاران فراهم شود.

حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گوید: «امسال در مقایسه با سال گذشته، تعداد خبرنگاران زن افزایش یافته است. در حال حاضر، ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه ها کار می‌کنند. سال گذشته، شمار آنان ۶۰۱ تن بود.»

وزارت اطلاعات و فرهنگ به مناسبت روز ملی خبرنگار تاکید می‌کند که وضعیت رسانه‌ها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از رسانه‌ها در بخش‌های مختلف می‌باشد. این وزارت همچنان از رسانه‌ها می‌خواهد که فعالیت‌های خود را بر اساس اصول اسلامی و ارزش‌های ملی ادامه دهند.

خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید: «از آنجاییکه وزارت اطلاعات و فرهنگ یک مرجع حمایوی برای خبرنگاران و رسانه ها می‌باشد، اطمینان می‌دهد که از خبرنگاران کشور در هر عرصه‌ای که با مشکلات روبه‌رو می‌شوند و نیازی پیدا می‌کنند، حمایت می‌کند، چه در زمینه دسترسی به اطلاعات و چه در زمینه حمایت مالی برای رسیدگی به مشکلات شان، که کار روی ایجاد میکانیزم برای آن جریان دارد. به همین ترتیب، اگر خبرنگاران شکایتی دارند، از سوی کمیسیون تخلفات رسانه‌ای به آن رسیدگی می‌شود.»

در حال حاضر ۴۷۰ رسانه در کشور فعال است که شامل ۸۴ تلویزیون، ۲۷۳ رادیو، ۵۷ خبرگزاری و ۵۲ رسانه چاپی می‌شود و در این رسانه‌ها ۷۴۵ خبرنگار زن نیز کار می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

Published

on

(Last Updated On: )

نشست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس‌الوزرا برگزار شد.

در این نشست ضمن بررسی دست‌آوردها و اقدامات بعدی این کمیسیون برای حل مشکلات مهاجران، بر فراهم‌سازی تسهیلات سرمایه‌گذاری برای تاجران عودت‌کننده در کشور تاکید شده است از کشورهای همسایه نیز خواسته شده است تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف و یک میکانیزم مشترک برای بازگشت آنان ایجاد کنند.

همچنان از سازمان‌های بین المللی خواسته شده است تا به حمایت از حقوق مهاجران توجه ویژه‌ای داشته باشند.

 در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاش‌های خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

این در حالیست که علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که، سیاست اسلام‌آباد در مورد مهاجرین افغان مشکل دارد و این نوع سیاست در گذشته حقوق بشر را نقض کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگیم

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمی‌جنگد.

امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونه‌‌ای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمان‌های استخباراتی بیگانه فراهم نشود.

او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمی‌جنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمی‌کنیم. با همه روابط عادی می‌خواهیم.»

آقای متقی همچنان وجود اختلاف‌ها در درون نظام را رد کرده و صحبت‌ها در این مورد را اغراق آمیز می‌پندارد.

او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت می‌گیرد، در عمل شما می‌بینید که هیچ حادثه‌ای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمی‌گیرد.»

رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.

او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره‌ امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!