Connect with us

رویداد های اخیر

احتمال قطع برق کابل؛ مشتریان برشنا بدهی شان را نپرداخته اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بربنیاد آمارهای تازه، مشترکین از شرکت برشنا پنج‌ صد میلیون دالر قرضدار اند در حالی ‌که افغانستان از کشورهای صادر کننده برق، نزدیک به ۶۲ میلیون دالر بدهکار است.

این امر نگرانی از احتمال قطع برق در زمستان پیش رو را افزایش داده است.

شرکت برشنا قرضداری اش را از کشورهای وارد کننده‌ی برق تایید می ‌کند. اما می‌گوید در این مورد با کشورها در تماس است و تاکنون هشداری مبنی بر قطع برق دریافت نکرده اند.

صفی الله احمدزی سرپرست عملیاتی شرکت برشنا میگوید: “یک مقدار پول هنوز هم سر مشترکین و سیاسیون وجود دارد. ما روی یک میکانیزم کار می کنیم تا یک پالسی منظم کار کنیم؛ بخاطر دوباره حصول قروض برشنا شرکت. انشاالله که این تکمیل شود و با آنها برخورد های هم صورت می گیرد.”

بسیاری از مشترکان برق از برشنا قرضدار اند. از جمله شرکت‌ های تجاری، رهبران سیاسی و مسوولان حکومت پیشین؛ کسانی‌ که بیش‌ تر شان فعلا در افغانستان هم نیستند.

مسوولان در برشنا می‌گوید، اگر قرضداران پولهای بدهی را نپردازند جایداد های شان را لیلام خواهد کرد.

صفی الله احمدزی سرپرست ریاست عملیاتی میگوید: “نظر کلی در این رابطه این است که باید با اینها که جدایداد های که دارند یا جدایداد های آنها به فروش برسد و یا اینکه همان جدایدهای که به مصرف رسانده اند از اشخاص که حضور دارند از آنها حصول شود.”

شرکت برشنا پیش از این هم برای جمع آ‌ری قرض‌های شان تلاش کرده بود. اما بسیاری از قرضداران بل برق مسوولان ارشد دولتی و یا هم افراد زورمند بودند. شماری از شهروندان هم انتقاد دارند که مردم عادی نباید قربانی قرضداران بل برق مسوولان پیشین حکومتی و زورمندان شود.

غلام محبی باشنده‌ی کابل میگوید: “اشخاص زورمند بوده یا هر نوع بوده اکنون وقت زورمندان نیست از بین رفته است. وقتی است که حق را به حقدار برسانند اگر خانه دارد موتر دارد هرچه که دارند آنها از شان گرفته به بیت المال تسلیم بکند.”

برخی از شهروندان کشور از جامعه جهانی و یونما می خواهند که پول قرضداری بل برق افغانستان را بپردازنند بیش از این مردم افغانستان را نگذارند که بار دیگر به تاریکی برود.

افغانستان سالانه به ارزش نزدیک به سه صد میلیون دالر از کشورهای همسایه برق خریداری می‌کند. بخش عمده‌ی برق افعانستان از سه کشور آسیای مرکزی تامین می‌شود.

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلام‌آباد، به‌ویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.

متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حل‌وفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.

نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه می‌توان مشکلات به‌وجودآمده را حل‌وفصل کرد.

او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه عازم پاکستان شد.

وزارت صنعت و تجارت امروز (چهارشنبه) گفته است که هدف این سفر بررسی و رفع موانع موجود در مسیر تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل میان دو کشور و نیز گفتگو پیرامون حل چالش‌های مرتبط با مهاجرین افغان مقیم پاکستان می‌باشد.

براساس خبرنامه این وزارت، اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا، ریاست تسهیل سرمایه‌گذاری اداره امور، وزارت‌های خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: پاکستان ممکن از اخراج مهاجران برای نفوذ داعش به افغانستان استفاده کند

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان از احتمال انتقال جنگجویان گروه داعش توسط پاکستان در پوشش اخراج مهاجران به افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

آقای خلیل‌زاد امروز (چهارشنبه) در صفحه ایکس خود نوشته است: «افراد آگاه به من می‌گویند که نگران این هستند که ممکن است تشکیلاتی در پاکستان از اخراج مهاجران افغان به عنوان پوششی برای فرستادن تروریست‌های داعش به افغانستان استفاده کند. من نیز این نگرانی را دارم.»

با این حال، خلیل‌زاد توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده و مشخص نساخته است که منظورش از «افراد آگاه» چه کسانی هستند.

این در حالی است که امارت اسلامی مدت‌هاست با گروه داعش در مبارزه است و پیش‌تر نیز پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرده است.

در ماه جنوری سال جاری میلادی، امارت اسلامی اعلام کرده بود که گروه داعش در خاک پاکستان مراکز آموزشی دارد.

اظهارات تازه‌ خلیل‌زاد در حالی مطرح می‌شود که پاکستان اقدامات خود را برای اخراج صدها هزار مهاجر افغان افزایش داده است.

پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را از اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، اما پس از یک دستورالعمل جدید در ماه دسمبر، این روند از اول اپریل شدت یافت.

گفتنی است که تنها در دو هفته‌ نخست ماه جاری، بیش از ۴۵ هزار افغان به کشور بازگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!