Connect with us

رویداد های اخیر

اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک بررسی می‌شود

مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو انجام شده و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهد.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اداره ملی حفاظت از محیط زیست اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک ولایت لوگر را بررسی می‌کند.

مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو صورت گرفته و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهند.

زین العابدین عابد، مُعین تخنیکی و مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت: «این پروژه ابعاد مختلف دارد. یکی از آن مربوط وزارت معادن و پترولیم می‌شود که طبق اصول شان باید پیش برود. دوم اینکه در این ساحه آبدات تاریخی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ در بخش آسیب پذیری آن مطابق به اصول خود کار می‌کند. اصول و معیار ما اینست که شرکت ام سی سی باید معیارهای محیط زیستی را رعایت کند.»

مسوولان در وزارت معادن و پترولیم تصریح کردند که آنان در دو بخش اثرات محیط زیستی را بررسی می‌کنند، در بخش فرهنگی و اقتصادی.

حمیدالله حبیبی، رئیس پروژه مس عینک در وزارت معادن و پترولیم گفت: «در هر مرحله لازم است تا برنامه‌های جداگانه مطابق با نورم‌ها در بخش حفاظت از محیط زیست وجود داشته باشد. موضوع دیگر اینکه برای بازسازی در ساحه استخراج معدن که یک مرحله خیلی مهم است، استندرهای موثر جهانی در گزارش ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی شامل شود.»

نماینده شرکت قراردادی تاکید کرد که آنان آماده هر گونه همکاری برای ارزیابی کلی پروژه معدن مس عینک با توجه به نتایج و اثرات محیط زیستی آن هستند.

شیونگ، معاون تخنیکی و انجنیری شرکت قراردادی گفت: «در واقع پروژه مس عینک می‌تواند دوستی با افغانستان را به تصویر بکشد ولازم است تا قبل از شروع استخراج معدن مس عینک برای انکشاف و توسعه بیشتر این پروژه، بررسی اثرات محیط زیستی آن تکمیل گردد و ما برای ارزیابی کلی این پروژه با توجه به نتایج و اثرات آن آماده هر گونه همکاری در حفظ و مراقبت از محیط زیست هستیم.»

معدن مس عینک در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق کابل در ولایت لوگر موقعیت دارد و این منطقه دومین ذخیره مس جهان را در خود جا داده است. این پروژه یکی از منابع مهم عایداتی کشور به شمار می‌رود و حالا بیش از هر زمان دیگر امیدواری ها برای آغاز کار عملی آن وجود دارد.

رویداد های اخیر

مطالعات امکان‌سنجی چهار بند آب در ولایت‌های مختلف امسال آغاز می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا اعلام کرده است که پروژه های مطالعات امکان سنجی بندهای آب در چهار ولایت کشور امسال آغاز خواهد شد.

کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا در نشست اخیر خود تصمیم گرفته که پروژه های سروی و امکان سنجی بند گرومبی در میدان وردک، بند قره‌تیری در بلخ، بند شنه‌نری در کندهار و بند وچ‌نری در پکتیا در بودجه سال مالی ۱۴۰۴ شامل شوند.

در این نشست، روی موضوعات ساخت شاهراه بای‌پاس کندهار، اعمار بند ارغستان، ۹۰ کیلومتر لین برق از کابل الی جلال‌آباد و تکمیل کارهای سب‌استیشن شیخ مصری در جلال‌آباد نیز بحث شد و تصمیم بر آن گردید تا از سوی وزارت مالیه با ایجاد کود مخصوص، عواید به‌دست‌آمده از معدن سرب و جست گنده‌کوتل ولسوالی یکاولنگ ولایت بامیان به این پروژه‌های عام‌المنفعه اختصاص داده شود.

در نشست کمیسیون اقتصادی، طرح سرمایه‌گذاری ۴۰ میگاوات برق آفتابی در پارک صنعتی حصارشاهی ولایت ننگرهار از سوی سکتور خصوصی، نیز تایید شد. بر اساس این طرح، سکتور خصوصی مبلغ ۵۰.۶۹ میلیون دالر سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان بین المللی مهاجرت: بیش از ۷۰ هزار افغان در هفته سوم مارچ به کشور شان بازگشتند

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان بین المللی مهاجرت گزارش داده است که ۷۳ هزار و ۳۶۴ شهروند افغان در هفته سوم ماه مارچ به کشور شان بازگشته و حدود ۳۶ هزار تن دیگر کشور را ترک کردند.

این سازمان دلیل اصلی افزایش عودت مهاجران از کشورهای همسایه ایران و پاکستان را بازگشت داوطلبانه شهروندان افغان ذکر کرده است.

بازگشت مهاجران نسبت به هفته دوم ماه مارچ ۲ درصد افزایش و خروج از کشور ۱۳ درصد کاهش یافته است.

قابل یاد آوریست که دروازه تورخم به روی رفت و آمد مردم از ۲۱ ماه فبروری تا ۲۱ ماه مارچ مسدود بود.

علاوه بر این، حکومت پاکستان از دارندگان کارت شهروندی افغان خواسته است تا ۳۱ مارچ این کشور را ترک کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه از توافق با امارات برای آزادی ۵۴ شهروند افغان خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه می‌گوید که در نتیجه تلاش‌های مکرر این وزارت و سفارت افغانستان در ابوظبی، توافقی را با امارات متحده عربی برای آزادی ۵۴ شهروند افغان از محابس آن کشور انجام داده است.

براساس بیانیه وزارت خارجه، امارت اسلامی از رئیس دولت امارات برای آزادی زندانیان افغان در ماه رمضان قدردانی کرده و این گام را نشانه‌ای از تحکیم روابط دوستانه دوجانبه میان کابل و ابوظبی دانسته است.

فهرست این ۵۴ تن همچنان ضمیمه اعلامیه وزارت خارجه شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!