Connect with us

رویداد های اخیر

اتحادیه اروپا: گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل افغانستان برگزار شود

منتشر شده

در

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید که نیاز است تا گفتگوهای بین‌الافغانی در داخل این کشور برگزار شود و اقشار مختلف جامعه در آن حضور داشته باشند.

توماس نیکلاسون در یک نشست خبری در کابل امروز (یک‌شنبه، ۱۴ حوت) گفت افغان‌هایی که بیرون از افغانستان به‌سر می‌برند، نباید از این مذاکرات خارج کرده شوند.

او گفت: «من امیدوارم که گفتگو در داخل کشور آن‌ها (افغان‌ها) انجام شود. من فکر نمی‌کنم نیازی به حذف افغان‌ها در خارج وجود داشته باشد، اما فکر می‌کنم تجربه من این است برای این‌که بتوانید یک گفتگوی معنادار داشته باشید، باید رودررو بنشینید و به‌صورت مداوم تعامل کنید، و اگر در عین مکان باشید، بسیار ساده‌تر خواهد بود.»

وی افزود: «فکر می‌کنم واضح است که چه کسی در یک طرف میز قرار می‌گیرد و این البته مقامات بالفعل (امارت اسلامی) خواهد بود. تصمیم‌گیری یا یافتن راهی برای این‌که چه کسی نماینده سایر افغان‌ها باشد دشوارتر است. در واقع، من فکر نمی‌کنم که ما لزوماً به این موضوع به‌عنوان یک میز دو طرف فکر کنیم. من فکر می‌کنم که ما باید بیش‌تر به‌عنوان میزگردی در مورد آن فکر کنیم که در آن شما علایق مختلف، علایق سیاسی متفاوت، ریشه‌های قومی مختلف، مردان و زنانی که می‌توانند دور هم جمع شوند، داشته باشید.»

آقای نیکلاسون هم‌چنان گفت در حالی که بیش از ۲۸ میلیون تن از شهروندان افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند اما تعلیق کار زنان در انجو‌های خارجی و داخلی از سوی امارت اسلامی روند کمک‌رسانی به نیازمندان را پُر چالش ساخته است.

نیکلاسون گفت: «زمستان سخت رو به پایان است، اما وضعیت بشردوستانه بدتر از گذشته باقی مانده است چنانچه بیش از ۲۸ میلیون افغان آسیب‌پذیر نیازمند کمک هستند که بیش از نیمی از آن‌ها کودکان زیر ۱۷ سال اند.»

این دیپلومات ارشد اتحادیه اروپا هم‌چنان گفت که مقام‌های امارت اسلامی می‌پذیرند که دختران و زنان حق تعلیم و تحصیل دارند، اما از سوی آنان هیچ «تعهد قاطعی» مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال جدید تعلیمی دریافت نکرده است.

نیکلاسون گفت: «اگرچه بسیاری (وزرا) حق تحصیل دختران و زنان را می‌پذیرند، اما با وجود سؤال بسیار صریح از سوی ما، من هیچ تعهد قاطعی مبنی بر بازگشایی مکاتب در آغاز سال تعلیمی پس از نوروز نشنیدم. اما باز کردن مکاتب و پوهنتون‌ها برای ارایه آموزش با کیفیت به پسران و دختران، زنان و مردان افغان یک امر اختیاری نیست. این یک سرمایه‌گذاری ضروری در آینده، در نسل آینده، در یک افغانستان بهتر است، و مهم‌تر از همه، این خواست همه افغان‌هایی است که با آن‌ها صحبت می‌کنیم.»

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: قاچاقچیان انسان به ۱ الی ۳ سال حبس محکوم شوند

Published

on

رهبر امارت اسلامی با صدور فرمانی وزارت امور داخله را مؤظف کرده تا مانع فعالیت قاچاقچیان انسان شده و آنان را پس از بازداشت به محاکم نظامی معرفی کند.

در این فرمان شش ماده‌ای آمده است که محاکم نظامی مسوولیت دارند تا قاچاقچیان انسان را در مرتبه اول به یک سال حبس، در صورت تکرار به دو سال زندان، و در سومین بار به سه سال حبس محکوم کنند.

در بخش دیگری از این فرمان از وزارت‌های حج و اوقاف، اطلاعات و فرهنگ، مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، اقوام و قبایل، امر به معروف و نهی از منکر و علمای دینی خواسته شده تا درباره خطرات و پیامدهای ناگوار سفرهای قاچاقی به مردم آگاهی دهی کنند.

همچنان در ماده های چهارم و پنجم این فرمان به وزارت دفاع ملی و ریاست عمومی استخبارات دستور داده شده تا مانع فعالیت قاچاقبران در سرحدات و خطوط فرضی شوند و نیز اطلاعات کشفی را در این زمینه با وزارت امور داخله شریک سازند.

این فرمان در حالی صادر شده که پس از تحولات سیاسی در کشور، میزان مهاجرت افغان‌ها به خارج افزایش یافته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند

Published

on

مقام‌های یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.

به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.

قایق هنگام فرار از کشتی گشت‌زنی گارد ساحلی یونان غرق شد.

گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.

تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.

به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.

این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.

در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان

شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

Published

on

پس از آن‌که ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیک‌اش با امارت اسلامی کاهش می‌دهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل‌ بتواند مشکلات را حل کند.

وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوت‌های طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار می‌خواهد روابط‌‌‌اش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقام‌های امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.

وزارت خارجه در بیانیه‌ ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس،  تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.

در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه‌ های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.

این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت می‌شود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!