Connect with us

رویداد های اخیر

اتاق زراعت ومالداری: سالانه به‌ارزش ۱۸۰ میلیون دالر «لبنیات» به‌کشور وارد می‌شود

منتشر شده

در

اتاق زراعت و مالداری کشور می‌گوید که سالانه به‌ ارزش ۱۸۰ میلیون دالر «لبنیات» از کشورهای بیرونی به افغانستان وارد می‌شود و می‌ افزاید هرگاه روی مالداری در کشور سرمایه‌گذاری شود افغانستان می‌تواند ازنظر تولید لبنیات خودکفا و حتا به کشورهای دیگر لبنیات صادر کند.

خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گفته است: «اگر وزارت زراعت و مالداری زمین، انرژی و سردخانه را در اختیار سکتور خصوصی قرار دهد، سکتور خصوصی می تواند سرمایه‌گذاری کند.»

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری هم‌چنان می‌گوید: «امیدواریم اگر به بخش خصوصی فرصت سرمایه‌گذاری داده شود، بتواند در داخل کشور سرمایه‌گذاری بیشتری کند.»

به گفته اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هم‌ اکنون گوشت گاو، گوسفند، مرغ، گوشت ماهی، شیر، ماست پنیر و سایر اقلام ازکشورهای بیرونی وارد کشور می‌شود در حالی که ظرفیت تولید این اقلام در کشور وجود دارد.

درهمین حال، وزارت زراعت ومالداری گفته است که این وزارت برای گسترش مالداری و انکشاف فارم‌ها برنامه‌های جدید را روی‌ دست دارد.

مصباح‌الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت و مالداری می‌گوید: «مالداری یکی از بخش‌های مهم کشور است که وزارت زراعت در نظر دارد تا سکتور خصوصی را به سرمایه‌گذاری در این بخش تشویق کند.»

آگاهان اقتصادی هم‌چنان می‌گویند که با حمایت از مالداری درافغانستان، اقتصاد سنتی تقویت خواهد شد و سرانجام با گسترش مالداری درکشور اقتصاد ملی هم رو به خودکفایی خواهد رفت.

تاج محمد تلاش، یکی از آگاهان اقتصادی گفت: «کشور ما یک کشور زراعتی است و ظرفیت بالایی برای سرمایه‌گذاری در بخش مالداری و توسعه این بخش دارد و امیدوارم وزارت زراعت به این بخش توجه جدی داشته باشد.»

گفتنی است که افغانستان یکی از کشورهای زراعتی محسوب می‌شود اما بسیاری از فرآورده‌های زراعتی این کشور از بیرون وارد می‌شود.

رویداد های اخیر

مجاهد: افغانستان آهسته آهسته در حالت به پا ایستادن است

Published

on

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که تلاش دارند با تطبیق پروژه‌های بزرگ، اقتصاد افغانستان را توسعه دهند و کشور به‌گونه تدریجی در حالت به پا ایستادن است.

ذبیح الله مجاهد تأکید کرده که با آغاز کار پروژه‌های تاپی، افغان ترانس، و کاسا یک‌هزار فرصت‌های خوب شغلی نیز فراهم خواهد شد.

آقای مجاهد در این مورد گفته است: «در عموم پروژه‌های دیگری هم که پلانش گذاشته شده در حال تطبیق است. پروژه کاسا یک‌هزار عنقریب آغاز می‌شود و همچنان پروژه قوش تیپه و پروژه‌های دیگر عملاً در جریان است.»

او افزود: «آهسته آهسته افغانستان در حالت به پا ایستادن است و برای افغان‌ها زمینه کاری خوب پیدا خواهد شد. و در اقتصاد افغانستان اثرگذاری مثبتی خواهد داشت.»

در همین حال، شمای از اعضای بخش خصوصی گفته‌اند تا زمانی که مشکل تولید برق در کشور حل نشود، توسعه اقتصادی دشوار خواهد بود.

به باور آنان، اگر دولت تولید برق را در کشور توسعه دهد، سرمایه‌گذاری‌ها در بخش‌های مختلف افزایش و میزان بیکاری نیز کاهش خواهد یافت.

سخی احمد پیمان، معاون اتاق صنایع و معادن، اظهار کرد: «در توزیع زمین و توزیع انرژی برای صنعتکار، یکی از اولویت‌های کاری ما است. برای اشتغال پایدار و برای پیشرفت صنعت افغانستان بسیار مفید و موثر واقع خواهد شد.»

از سویی هم، به باور کارشناسان، افغانستان ظرفیت‌های خوبی در بخش تولید برق دارد و اگر امارت اسلامی بتواند در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های بیشتری را جذب کند، مشکل کمبود برق برای همیشه در کشور حل خواهد شد و تمامی بخش‌های اقتصادی کشور رشد چشمگیری خواهند کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

گزارشگران بدون مرز: ۱۲ رسانه در افغانستان طی سال ۲۰۲۴ مسدود شده است

Published

on

سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است که طی سال ۲۰۲۳ میلادی، ۱۲ رسانه دولتی و خصوصی در هفت ولایت افغانستان مسدود شده است.

به گفته این سازمان، رسانه های مسدود شده شامل ۱۱ ایستگاه تلویزیونی و یک ایستگاه رادیویی می‌شود.

این سازمان تاکید کرده که وضع قوانین سخت‌گیرانه بالای رسانه‌ها نگران کننده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز همچنان تصریح کرده است که محدودیت‌ها بر رسانه‌ها در افغانستان در پی توشیح قانون امر به معروف و منع نشر تصویر موجودات زنده افزایش یافته است.

این سازمان خواستار بازگشایی رسانه‌ها بدون هیچ قید و شرطی شده است تا اینکه بتوانند به اطلاع رسانی به مردم ادامه دهند.

اما امارت اسلامی با رد این گزارش می‌گوید؛ رسانه‌هایی که در کشور فعالیت های حزبی داشته‌اند مطابق قانون اجازه فعالیت ندارند و مسدود شده‌اند و برخی رسانه های دیگر هم به دلیل مشکلات اقتصادی که داشتند فعالیت خود را توقف داده اند و امارت اسلامی هیچ نقشی در این زمینه نداشته است.

پیش از این، شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه گفته بود که دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: افغانستان به داکتر زن و مرد نیاز دارد

Published

on

فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی افغانستان گفته است که فراگیری علم طبابت در یک نظام فرض عین است و مردم به داکتران مرد و زن نیاز دارند.

آقای فطرت این مطلب را در کنفرانس علمی و مسلکی قوماندانی اکادمی علوم طبی قوماندانی صحیه بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت دفاع ملی که روز پنجشنبه منتشر شد، قوماندان صحیه از تجهیزات پیشرفته و‌ ادویه جات میلیون دالری یاد نموده گفت که در پنج ماه گذشته ۵۸ عمل جراحی پیچیده قلب در شفاخانه ۴۰۰ بستری سردار محمد داوود خان موفقانه صورت گرفته است که این دستاورد بزرگ برای وزارت دفاع ملی می‌باشد.

لوی درستیز قوای مسلح در حالی بر اهمیت داکتران زن تاکید کرده که بر بنیاد گزارش‌ها، اخیراً رهبر امارت اسلامی تصمیم گرفته که انستیتوت‌های طبی در کشوربه روی دختران بسته شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!