اخبار ساحوی
آمار تلفات زلزله ترکیه و سوریه از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت

به نقل از خبرگزاری رویترز صدها هزار نفر که پس از زلزلههای ویرانگر ترکیه و سوریه در سه روز پیش بیخانمان شدهاند، با سرما، گرسنگی و ناامیدی دست به گریبان ماندهاند و شمار تلفات در روز پنجشنبه (۲۰دلو) از ۲۰۰۰۰ نفر گذشته است.
درهمین حال نجات یافتن یک پسر ۲ ساله پس از ۷۹ ساعت ماندن در زیر آوار یک ساختمان فروریخته در شهرهاتای در ترکیه و چندین نفر روحیه را در میان ماموران جستجو و نجات بالا برده است. اما امیدها در این باره که شمار زیادی از افراد در زیر آوار ساختمانهای ویران شده شهرک و شهرها زنده باقی مانده باشند، کم شده است.
مجموع شمار تلفات در دو کشور ترکیه و سوریه اکنون با گذر از مرز ۲۰۰۰۰ نفر بیش از ۱۷۰۰۰ نفر کشته در زمینلرزه با قدرت مشابه در سال ۱۹۹۹ در شمال غرب ترکیه شده است.
یک مقام ترکیه گفت:« این مصیبت «مشکلاتی جدی» برای برگزاری انتخابات برنامهریزیشده برای ۱۴ مه ایجاد میکند که رجب طیب اردوغان انتظار دارد در آن با سختترین چالشها در طول دو دهه حضورش در قدرت روبرو شود.»
در حالیکه خشم بر سر تاخیر در ارائه کمکها و اقدامات نجات در حال افزایش است، این مصیبت احتمالا در صورت برگزاری انتخابات بر ترکیب رایها تاثیر خواهد گذاشت.
از طرف دیگر، نخستین کاروان حامل کمک سازمان ملل به مناطق زلزلهزده سوریه از مرز ترکیه عبور کرده است.
منیره محمد مادر چهار فرزند که پس از زلزله از شهر حلب فرار کرده است، گفت: «این همه بچه این جا هستند و ما به گرما و تجهیزات نیاز داریم. دیشب آنقدر هوا سرد بود که ما نمیتوانستیم بخوابیم. وضعیت بسیار بد است.»
صدها هزار نفر در هر دو کشور ترکیه و سوریه در میانه زمستان بیخانمان ماندهاند. بسیاری از آنها در پناهگاههای موقتی در پارکینگهای سوپرمارکتها، مساجد، کنار سرکها یا در میان ویرانهها خیمه زدهاند و اغلب به غذا و آب و گرما دسترسی ندارند.
بر اساس گزارش مقدماتی پوهنتون بغازیچی ترکیه حدود ۴۰ درصد ساختمانها در شهر قهرمانمرعش در ترکیه که مرکز سطحی زلزله بود، آسیب دیدهاند.
در یک تانک تیل در نزدیکی شهر کمالپاشا، مردم در جعبههای لباسهای اهدایی به دنبال لباس میگشتند. در شهر بندری اسکندرون، مردم در کنار سرکها و در گراجها و انبارهای ویرانشده دور آتش گرد آمده بودند.
مقامات در ترکیه میگویند حدود ۶۵۰۰ ساختمان در این کشور فرو ریختهاند و ساختمانهای بیشماری هم آسیب دیدهاند.
فرحالدین کوچا، وزیر صحت ترکیه گفت شمار تلفات در این کشور به ۱۷۰۴۶ نفر رسیده است. شمار تلفات در سوریه اکنون به بیش از ۳۳۰۰ نفر افزایش یافته است.
اخبار ساحوی
وقوع درگیری میان نیروهای هند و پاکستان برای دومین روز متوالی

همزمان با افزایش تنشها میان هند و پاکستان در مورد حمله بر گردشگران در کشمیر، نیروهای این دو کشور امروز (شنبه) برای دومین روز متوالی به تبادل آتش پرداختند.
به گزارش رویترز، اردوی هند اعلام کرده که نیروهایش به تیراندازی «بیدلیل» از چندین پوسته اردوی پاکستان که حوالی نیمهشب جمعه در امتداد مرز آغاز شد، واکنش نشان دادند.
اردوی هند اعلام کرده که نیروهای پاکستانی همچنین حوالی نیمهشب پنجشنبه دست به تیراندازی پراگنده زدند. اردوی هند اعلام کرد که هیچ تلفاتی در هند رخ نداده است.
اردوی پاکستان هنوز اظهار نظری نکرده است.
پولیس کشمیر سه مظنون، از جمله دو تبعه پاکستانی، را در ارتباط به حمله روز سهشنبه هفته گذشته، شناسایی کرده است. پاکستان هرگونه دخالتی را رد کرده و وزیر دفاع این کشور گفته است که تحقیقات بینالمللی در مورد این حمله ضروری است.
پس از این حمله، هند و پاکستان مجموعهای از اقدامات را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند، به طوری که پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بست و هند معاهده آب دریای سند را به حالت تعلیق درآورد.
اخبار ساحوی
وزیر دفاع پاکستان خواستار تحقیقات بینالمللی در مورد حمله کشمیر شد
آصف به روزنامه نیویارک تایمز گفت که هند از عواقب حمله شبهنظامیان به عنوان بهانهای برای تعلیق معاهده آب و برای اهداف سیاسی داخلی استفاده کرده است.

نیویارک تایمز گزارش داده که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان خواستار تحقیقات بین المللی در مورد کشته شدن ۲۶ نفر در یک مکان توریستی در کشمیر زیر اداره هند شده است.
آصف در مصاحبه با این روزنامه گفته است که پاکستان «آماده همکاری» با «هرگونه تحقیقاتی است که توسط محققان بینالمللی انجام شود.»
هند ادعا کرده که عناصر پاکستانی در حمله روز سهشنبه هفته گذشته نقش داشتهاند، اما اسلامآباد هرگونه دخالتی را رد کرده است. هر دو کشور ادعای مالکیت این منطقه کوهستانی را دارند، اما هر کدام تنها بخشی از آن را در اختیار دارند.
از زمان این حمله، این دو کشور مجهز به سلاح هستهای مجموعهای از اقدامات را علیه یکدیگر اتخاذ کردهاند، به طوری که هند معاهده حیاتی آب سند را به حالت تعلیق درآورده و پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بسته است.
آصف به روزنامه نیویارک تایمز گفت که هند از عواقب حمله شبهنظامیان به عنوان بهانهای برای تعلیق معاهده آب و برای اهداف سیاسی داخلی استفاده کرده است.
وی افزود که هند «بدون هیچ سندی، بدون هیچ تحقیقی» در حال انجام اقداماتی برای مجازات پاکستان است. آصف به این روزنامه گفت: «ما نمیخواهیم این جنگ شعلهور شود، زیرا شعلهور شدن این جنگ میتواند برای این منطقه فاجعهبار باشد.»
یک گروه شبهنظامی کمتر شناختهشده به نام «مقاومت کشمیر» در پیامی در رسانههای اجتماعی مسوولیت این حمله را بر عهده گرفته است.
نهادهای امنیتی هند میگویند «مقاومت کشمیر» که به نام «جبهه مقاومت» نیز معروف است، جبههای برای سازمانهای شبهنظامی مستقر در پاکستان مانند لشکر طیبه و حزبالمجاهدین است.
آصف اما این ادعا را رد کرده است. او گفته است که لشکر طیبه «از بین رفته» و هیچ توانایی برای برنامهریزی یا انجام حملات از قلمرو تحت کنترول پاکستان ندارد.
او گفت: «آنها هیچ تشکیلاتی در پاکستان ندارند.»
این مقام پاکستانی افزود: «آن افراد، هر چه از آنها باقی مانده، مهار شدهاند. برخی از آنها در حبس خانگی هستند، برخی از آنها در زندان هستند. آنها اصلاً فعال نیستند.»
اخبار ساحوی
ترمپ: آمادهام با رهبر یا رئیس جمهور ایران دیدار کنم

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در مصاحبهای با مجله تایم گفت که آماده دیدار با رهبر یا رئیسجمهور ایران است و باور دارد که دو کشور میتوانند به توافقی جدید بر سر برنامه هستهای مورد مناقشه تهران دست یابند.
با این حال، ترمپ که در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی خارج کرد، بار دیگر تهدید به اقدام نظامی علیه ایران کرد، مگر اینکه بهزودی توافق جدیدی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای حاصل شود.
ترامپ در مصاحبهای که در تاریخ ۲۲ اپریل انجام و روز جمعه منتشر شد، گفت: «فکر میکنم قرار است با ایران به توافق برسیم.» این اظهارات پس از مذاکرات غیرمستقیم هفته گذشته میان امریکا و ایران مطرح شد که به گفته یکی از مقامات امریکایی، پیشرفت «بسیار خوبی» در آن حاصل شده و طرفین برای تدوین چارچوبی برای توافق احتمالی به توافق رسیدهاند.
وقتی از ترمپ پرسیده شد که آیا مایل به دیدار با آیتالله علی خامنهای، رهبر ایران که منتقد سرسخت غرب است، یا رئیسجمهور اصلاحطلب مسعود پزشکیان است، پاسخ داد: «البته.»
مذاکرات در سطح کارشناسی قرار است روز شنبه در عمان، کشوری که نقش میانجی میان دو دشمن دیرینه را ایفا میکند، از سر گرفته شود. همچنین قرار است در همان روز دور سوم مذاکرات سطح بالا پیرامون برنامه هستهای برگزار شود.
اسرائیل، متحد نزدیک ایالات متحده و دشمن اصلی ایران در خاورمیانه، برنامه غنیسازی اورانیوم ایران را که ممکن است به ساخت بمب اتمی منجر شود، «تهدیدی وجودی» توصیف کرده است.
بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، خواستار برچیدن کامل ظرفیت هستهای ایران شده و گفته است که اقدامات نیمبند نمیتواند امنیت اسرائیل را تضمین کند.
وقتی از ترمپ پرسیده شد که آیا نگران است نتانیاهو امریکا را به جنگ با ایران بکشاند، پاسخ داد: «نخیر».
اما در پاسخ به این پرسش که آیا در صورت اقدام نظامی اسرائیل، امریکا وارد جنگ با ایران خواهد شد، گفت: «اگر نتوانیم توافق کنیم، شاید خیلی هم با رغبت وارد شوم. اگر توافقی نداشته باشیم، من نفر اولی خواهم بود که وارد میشود.»
در ماه مارچ، ایران در پاسخ به نامهای از ترمپ که در آن خواستار مذاکره برای توافق جدید شده بود، اعلام کرد که تحت فشار حداکثری و تهدید نظامی وارد مذاکرات مستقیم نخواهد شد، اما مانند گذشته آماده گفتگوهای غیرمستقیم است.
اگرچه گفتگوهای کنونی غیرمستقیم و با میانجیگری عمان انجام شدهاند، اما مقامات امریکایی و ایرانی پس از دور اول مذاکرات در ۱۲ اپریل، بهطور مختصر رودررو نیز صحبت کردهاند.
آخرین مذاکرات رودرروی شناختهشده میان دو کشور در دوران ریاستجمهوری باراک اوباما و در جریان دیپلوماسی منتهی به توافق هستهای ۲۰۱۵ انجام شد.
قدرتهای غربی ایران را متهم میکنند که برنامه هستهایاش اهداف پنهانی برای تولید سلاح هستهای دارد و اورانیوم را تا سطحی فراتر از نیازهای برنامه صلحآمیز غنیسازی میکند.
تهران تأکید دارد که برنامه هستهایاش کاملاً صلحآمیز است. توافق ۲۰۱۵ فعالیت غنیسازی ایران را در ازای لغو تحریمهای بینالمللی محدود کرد، اما پس از خروج امریکا از آن توافق به رهبری ترمپ در سال ۲۰۱۸، ایران این فعالیتها را از سر گرفت و تسریع کرد.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت4 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
-
تجارت3 روز ago
معاون صدراعظم پاکستان پروژه خط آهن ترانس-افغان را با وزیر خارجه ازبکستان بررسی کرد