رویداد های اخیر
آمادگی سازمان ملل برای رساندن کمکهای بشردوستانه به افغانستان

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد با گرامیداشت از بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در امریکا گفت که این سازمان برای رساندن کمک های بشردوستانه در سراسر افغانستان با امارت اسلامی افغانستان همکاری می کند.
سازمان ملل با نگرانی از وضعیت کنونی افغانستان گفته است که این کشور با سقوط اقتصادی مواجه است.
دبیر کل این سازمان در یک نشست خبری گفته است که جهان باید در حال حاضر دست افغانستان را بگیرد و به گونه فوری به این کشور پول ارسال کند.
آقای گوترش گفته است: “من فکر می کنم یافتن راه هایی از طریق برخی معافیت ها یا از طریق برخی مکانیزم ها، ضروری است. ما در یمن موفق شدیم در مورد برخی از راه توافق کنیم که این راه ها اجازه می دهد مقداری پول نقد به افغانستان بفرستیم تا از فروپاشی آن جلوگیری شود.”
سازمان ملل هرچند از احتمال دسترسی گروه های هراس افگن به این پول نگرانی کرده اما دبیر کل سازمان ملل گفته است که راهکاری باید در این مورد جستجو شود.
با این حال کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگی گفته که اخیرا ۳.۵ میلیون نفر در داخل افغانستان بی جاشده به کمک های فوری نیاز دارند.
فلیپو گراندی کمیشنر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان گفته است: ” آنچه ما همچنان شاهد آن هستیم پدیده شگفت انگیز بی جا شدگان داخلی است. دست کم سه و نیم میلیون نفر آواره شدند از جمله نیم میلیون آن اخیرا آواره شده اند، بنابرین تمرکز اصلی ما در حال حاضر روی همین موضوع است.”
سازمان ملل در حال از افزایش بیجا شدگان داخلی ابراز نگرانی کرده که اخیر صدها تن به دلیل نرسیدن کمک های بشردوستانه به ولایت پنجشیر از این ولایت آواره شده اند.
هرچند امارت اسلامی گفته اند که به نهادهای امداد رسان اجازه کمک داده شده اما برخی باشندگان این ولایت این موضوع را رد میکند.
سازمان ملل میگوید که رهبران امارت اسلامی تعهد کمک رسانی به این لایت را داده اند.
مارتین گریفیتس معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفته است: “ملا برادر که یکی از رهبران اصلی در دولت جدید افغانستان است، حمایت از همه این نهادها را تایید کرد.”
سازمان ملل همچنان گفته که از کشورهای همسایه افغانستان میخواهد که در صورت نیاز مرزهای خود را به روی مهاجران افغان باز نگهدارند، تا مهاجران بتوانند به این کشورها پناه ببرند.
رویداد های اخیر
سرقونسل افغانستان در پشاور: کابل به مشکلات عودت کنندگان رسیدگی میکند

حافظ محب الله شاکر، سرقونسل افغانستان در شهر پشاور پاکستان میگوید که امارت اسلامی آماده است تا از عودت کنندگان مراقبت کند.
به گزارش رسانههای پاکستانی، شاکر روز چهارشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در قونسلگری افغانستان در پشاور گفت: «آنها [مهاجرین] نگران هستند که پس از ۴۵ سال زندگی در اینجا [در پاکستان]، با مشکلات در افغانستان مواجه خواهند شد، اما اجازه دهید به آنها اطمینان دهم که این اتفاق نخواهد افتاد.»
او تصریح کرد که کمیسیونی متشکل از ۱۲ کمیته با اعضای تقریباً تمامی ادارات دولتی برای رسیدگی به مسائل مربوط به بازگشت اتباع افغان از پاکستان تشکیل شده است.
او گفت: آنها [مهاجرین] تنها در صورتی با مشکلات مواجه میشدند که روسها یا امریکایی ها در افغانستان در قدرت میبودند، اما این اتفاق نمی افتد زیرا ما [افغان ها] در آنجا قدرت را به دست داریم. سفر آغاز شده است. صلح پابرجاست و هیچ مشکلی وجود ندارد.»
سرقونسل افغانستان تصریح کرد مهاجرینی که فاقد محل اقامت در افغانستان هستند، در کمپ هایی که برای آنها ایجاد شده، اسکان داده خواهند شد.
او گفت که در کنار حکومت، نهادهای خیریه نیز برای ساخت مسکن و کمک به عودت کنندگان اعلام آمادگی کرده اند.
این دیپلومات در مورد آنعده از افغانها که ده ها سال در پاکستان زندگی کرده اند و در کنار املاک و دارایی هایشان تجارت کرده اند، گفت که هیات اعزامی افغانستان به پاکستان در مورد چگونگی رسیدگی به مشکلات آنها گفتگو خواهد کرد.
رویداد های اخیر
عزیزی در اسلامآباد: به تاجران عودت کننده تسهیلات ارائه میکنیم

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طی سفرش به اسلام آباد گفته است که امارت اسلامی به تاجران عودت کننده تسهیلات ارائه میکند. او همچنان از معافیتهای مالیاتی و گمرکی خبر داد.
طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، عزیزی در نشستی با تاجران و مهاجرین افغان مقیم پاکستان گفت که اقدامات گستردهای بهمنظور تسهیل بازگشت داوطلبانه، اسکان مجدد و بهبود شرایط زندگی مهاجرین در افغانستان روی دست گرفته شده است.
وی همچنین از ایجاد کمیسیون عالی حل مشکلات مهاجرین، راهاندازی کمپ ویژه برای تنظیم و ارائه تسهیلات به تاجران و صنعتکاران عودتکننده خبر داد و نیز در مورد معافیتهای مالیاتی و گمرکی صحبت نمود.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت بر ضرورت گفتگوهای دوجانبه برای یافتن راهحلهای مناسب در روند اخراج مهاجرین افغان تاکید کرد و خواستار بازگشت داوطلبانه مهاجرین بر بنیاد معیارهای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد شامل بازگشت مصون، با عزت و آگاهانه شد.
وی همچنن بر اهمیت مشوره و هماهنگی با دولت افغانستان، تمویلکنندگان بینالمللی و ذینفعان منطقهای برای حمایت از روند میزبانی، عودت و ادغام مجدد مهاجرین افغان تاکید نمود.
قابل یادآوریست که سرپرست وزارت صنعت و تجارت در راس یک هیات، روز چهارشنبه وارد اسلام آباد، پایتخت پاکستان شد.
پاکستان اخیراً روند اخراج مهاجرین افغان را شدت بخشیده است.
رویداد های اخیر
نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.
ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلامآباد، بهویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.
متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حلوفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.
نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه میتوان مشکلات بهوجودآمده را حلوفصل کرد.
او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
اخبار ساحوی1 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
جهان3 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا بار دیگر درباره افزایش فقر در افغانستان هشدار داد
-
جهان1 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران