اخبار ساحوی
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.
وزارت خارجهٔ آلمان روز سهشنبه (هشتم عقرب) گفت که سفیر خود را از ایران فراخوانده و شارژدافیر ایران مقیم آلمان را برای اعتراض برلین نسبت به اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، احضار کرده است.
وزارت خارجه آلمان با نشر پیامی در شبکه ایکس نوشته است: «ما شدیدترین اعتراض خود را نسبت به اقدامات رژیم ایران ابراز کردهایم و حق اقدامات بیشتر را برای خود محفوظ میداریم.»
در عین حال، ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.
پس از این دیدار، انالینا بیربوک، وزیر خارجه آلمان، سفیر کشورش مقیم ایران را برای انجام مشورت به برلین فراخواند.
رسانههای دولتی ایران روز دوشنبه گزارش دادند که جمشید شارمهد، آلمانی-ایرانی تبار و مخالف تهران به اتهام "تروریزم" در آن کشور اعدام شد.
شارمهد، ۶۸ ساله، متهم به طراحی بمگذاری مرگبار سال ۲۰۰۸ در مسجد شیراز بود، اما خانوادهاش این اتهام را رد کرده است.
شارمهد که اقامت دایمی ایالات متحده را نیز داشت، در سال ۲۰۲۳ به اتهام "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد، اتهامی که بر اساس قوانین اسلامی ایران از جرایم سنگین به شمار میرود.
شارمهد سخنگوی گروه "تندر" نیز بود. تندر یک گروه مخالف ایران است که هدف آن احیای سلطنت پهلوی و بازگشت به نظام شاهنشاهی قبل از انقلاب ۱۳۵۷ است.
این گروه که با نام انجمن پادشاهی ایران نیز شناخته میشود، به عنوان یک گروه سیاسی و مخالف فعالیت میکند و خواهان براندازی نظام جمهوری اسلامی و بازگرداندن حکومت تحت حمایت غرب است.
خانوادهٔ شارمهد میگوید که وی در سال ۲۰۲۰ میلادی در دوبی ربوده شد و به جرم "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد.
اعلام خبر اعدام شارمهد واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی برانگیخت. فردریش مرتز، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان، اعدام شارمهد توسط ایران را یک "جنایت شنیع" خواند و ضمن ابراز همدردی با خانواده و دوستان وی خواهان اخراج سفیر ایران از آلمان شد.
نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان، نیز با نشر پیامی در صفحهٔ ایکس در مورد اختطاف، شکنجه و اعدام جمشید شارمهد، انزجار عمیق خود را از "رژیم ملاها" ابراز کرد.
او ضمن همدردی با خانواده شارمهد، این اعدام را نمادی از "شکست سیاست آلمان در قبال ایران" توصیف کرد.
اخبار ساحوی
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون حزب الله تعیین شد شد.
حزب الله لبنان روز سه شنبه اعلام کرد که نعیم قاسم را به عنوان جانشین سرمنشی این گروه، حسن نصرالله، که بیش از یک ماه پیش در حمله هوایی اسرائیل در جنوب بیروت کشته شد، انتخاب کرده است.
به گزارش رویترز، حزب الله در بیانیهای گفت که مجلس شورای آن قاسم ۷۱ ساله را بر اساس مکانیزم از قبل تعیین شده خود برای انتخاب سرمنشی، انتخاب کرده است.
او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون سرمنشی حزب الله تعیین شد.
قاسم زمانی که نصرالله رهبر شد، همچنان در نقش خود باقی ماند و مدتهاست که یکی از سخنگویان برجسته حزبالله بوده و با رسانههای خارجی مصاحبه کرده است.
نصرالله در ۲۷ سپتمبر کشته شد و هاشم صفی الدین از چهره های برجسته حزب الله که گفته میشد به عنوان جانشین او تعیین میشود، یک هفته بعد در حملات اسرائیل جان باخت.
از زمان کشته شدن نصرالله، قاسم سه بیانیه تلویزیونی از جمله یکی در هشتم اکتوبر ارائه کرده است که در آن گفت که حزب الله از تلاشها برای رسیدن به آتشبس برای لبنان حمایت میکند.
اخبار ساحوی
ایران: حمله اسرائیل به ایران با پاسخ مناسب روبرو میشود
رسانههای ایران نیز از افزایش خسارات جانی حمله هوایی اسرائیل به ایران به پنج نفر خبر داده که گفته شده، نفر پنجم نگهبان یک شرکت قراردادی بوده است.
سه روز پس از حمله نیروی هوایی اسرائیل به مراکز نظامی در ایران، واکنش مقامهای حکومت ایران همچنان ادامه دارد و قوماندان سپاه پاسداران ایران آن را «اقدام نامشروع و غیرقانونی» اسرائیل خواند که «با آمادگی سیستم دفاع هوایی کشور در دستیابی به اهداف شوم خود ناکام ماند». حسین سلامی هشدار داد به «یقین پیامدهای تلخ آن برای اشغالگران غیر قابل تصور خواهد بود».
تصاویر ماهوارهای و بررسیهای کارشناسان نظامی نشان میدهد پیلوتان نیروی هوایی اسرائیل که برای منهدم کردن اهداف تعیین شده مسافتی بسیار طولانی را در حریم هوایی ایران پیشروی کردهاند با دقت این ماموریت را که «روزهای توبه» نام گذاشتند انجام دادهاند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، صبح دوشنبه (۷عقرب) گفت: «پاسخ ایران به «عملیات روزهای توبه» اسرائیل «قاطع و جدی» است و «از حق خود برای پاسخ» عدول نمیکنیم.» او چگونگی این پاسخ را «به نحو مناسب و در شرایطی که مسوولین و قوماندانان نیروهای مسلح تشخیص بدهند» اعلام کرد و گفت نوع پاسخ ایران با توجه به نوع حمله اسرائیل صورت میگیرد او همچنین از عراق خواست تا مانع از استفاده از حریم هوایی خود توسط اسرائیل برای حمله به ایران شود.
رسانههای ایران نیز از افزایش خسارات جانی حمله هوایی اسرائیل به ایران به پنج نفر خبر داده که گفته شده، نفر پنجم نگهبان یک شرکت قراردادی بوده است.
در همین حال نرخ دالر که روز پنجشنبه به بالاترین میزان خود در تاریخ ایران رسیده بود پس از پایان حمله تلافیجویانه اسرائیل به آرامی در حال کاهش است و ظهر دوشنبه به حدود ۶۶ هزار و ۹۰۰ تومان رسید.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز گذشته در گفتگو با وزیرخارجه عمان تاکید کرده بود که ایران، حمله اسرائیل را بیپاسخ نمیگذارد. او همچنین در مصاحبهای با صداوسیما گفته بود که «اخبار و نشانههایی» دریافت کرده بودیم که در آن شب حمله اسرائیل صورت میگیرد و تاکید کرده بود: «حق پاسخ برای ما محفوظ است و در زمان مناسب انجام خواهد شد».
علی خامنهای، رهبر ایران نیز روز یکشنبه درباره حمله اسرائیل به اهداف نظامی در ایران گفته بود «باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند.» اما او با وجود اینکه قوماندان کل قوا نیز هست، «کیفیت فهماندن قدرت و أراده ملت ایران» را برعهده «مسوولان» گذارد تا «آنچه را که صلاح این ملت و کشور است انجام گیرد».
اخبار ساحوی
تصاویر ماهوارهای حاکی از حمله اسرائیل به تاسیسات راکتی ایران است
محققان تأیید کردهاند که حملات اسرائیل به دو پایگاه نظامی ایران، پارچین و خجیر، واقع در نزدیکی تهران، صورت گرفته است.
به گزارش رویترز، تصاویر ماهوارهای تجاری نشان میدهد که حملات هوایی اسرائیل در روز شنبه (۵عقرب) به ساختمانهایی در ایران برخورد کرده که برای ترکیب سوخت جامد راکتهای بالستیک استفاده میشدند.
این ارزیابی توسط دیوید آلبرایت، رئیس موسسه علوم و امنیت بینالمللی و دکر ایولث، تحلیلگر تحقیقی در اتاق فکر سیان ای، به صورت جداگانه انجام شده است.
این محققان تأیید کردهاند که حملات اسرائیل به دو پایگاه نظامی ایران، پارچین و خجیر، واقع در نزدیکی تهران، صورت گرفته است.
پارچین یک مجتمع نظامی بزرگ و خجیر، یک سایت تولید راکت است که پیش از این نیز گزارشهایی از گسترش گسترده آن منتشر شده بود.
ایولث اظهار داشت که این حملات ممکن است توانایی ایران در تولید انبوه راکتها را به طور قابل توجهی مختل کرده باشد.
اردوی اسرائیل اعلام کرده که این حملات در سه مرحله و بهطور همزمان در مناطق مختلف، از جمله نزدیکی تهران و غرب ایران، انجام شده و هدف آن کارخانههای تولید راکت و دیگر تأسیسات نظامی بوده است. این حملات در واکنش به پرتاب بیش از ۲۰۰ راکت توسط ایران به سمت اسرائیل در تاریخ ۱ اکتوبر انجام شده است.
اردوی ایران در پاسخ به این حملات اعلام کرد که جیتهای اسرائیلی از «کلاهکهای سبک» برای حمله به سیستمهای راداری در ولایات ایلام، خوزستان و اطراف تهران استفاده کردهاند.
به گفته ایولث، تصاویر ماهوارهای از پلنت لبز نشان میدهد که حمله اسرائیل به خجیر منجر به تخریب دو ساختمان سوختسازی راکتهای بالستیک شده است.
این ساختمانها با خاکریزهای بلند احاطه شده بودند تا از انتشار انفجار به سایر ساختمانها جلوگیری شود. همچنین، تصاویر دیگری از پارچین نشان میدهد که سه ساختمان ترکیب سوخت و یک انبار تخریب شدهاند.
آلبرایت نیز با بررسی تصاویر ماهوارهای با وضوح پایین از پارچین تأیید کرد که اسرائیل سه ساختمان، از جمله دو ساختمان مرتبط با ترکیب سوخت جامد راکتهای بالستیک را هدف قرار داده است.
به گفته ایولث، این حملات دقیق میتواند ضربهای جدی به توانایی ایران برای تولید انبوه راکت وارد کند و احتمال حمله راکتی آینده ایران به اسرائیل را کاهش دهد.
پیشتر نیز خبرهایی منتشر شده بود که بر اساس آنها اسرائیل در این حمله یک کارخانه مخفی تولید راکتهای بالستیک ایران را هدف قرار داده و با تخریب بیش از دوازده میکسر سنگین سوخت، به طور جدی توانایی ایران برای تولید و تجدید ذخایر راکتیاش را محدود کرده است.
گفته میشود این تجهیزات برای ساخت راکتهای «خیبر» و «حاج قاسم» استفاده میشدهاند، همان راکتهایی که ایران اوایل ماه به سمت اسرائیل پرتاب کرد.
منابع اسرائیلی اعلام کردند این حملات شامل انهدام ۱۲ میکسر «سیارهای» بوده که برای تولید سوخت جامد راکتهای بالستیک به کار میروند و از تجهیزات پیچیدهای هستند که ایران قادر به تولید آنها نبوده و معمولاً از چین وارد میکند.
ایران دارای بزرگترین اسلحهخانه راکتی در خاورمیانه است و به گزارش مقامات امریکایی، به روسیه، حوثیهای یمن و حزبالله لبنان راکت ارسال کرده است. ایران و روسیه اما ادعای انتقال راکت به روسیه را رد میکنند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم کار اسلامی نیست
-
اخبار ساحوی4 روز ago
تصاویر ماهوارهای حاکی از حمله اسرائیل به تاسیسات راکتی ایران است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ده نیروی سرحدی ایران در حملهای نزدیک مرز جنوب شرقی کشته شدند
-
جهان3 روز ago
خامنهای: باید قدرت ایران به اسرائیل فهمانده شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قمی: برای جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی افغانستان در پروژه های بزرگ ایران تلاش میکنیم
-
جهان5 روز ago
اسرائیل مراکز نظامی ایران را مورد حمله قرار داد
-
ورزش5 روز ago
تیم الف کریکت افغانستان هند را شکست داد و به دیدار نهایی جام تیمهای نوظهور آسیا راه یافت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند