Connect with us

صحت

آغاز کمپاین فرعی واکسین پولیو در افغانستان

منتشر شده

در

مسوولان در وزارت صحت عامه‌ می‌‌گویند که کمپاین فرعی ملی تطبیق واکسین پولیو در ۱۶ ولایت آغاز شده است.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت عامه، می‌گوید که کارزار فرعی ملی تطبیق واکسین ضدپولیو امروز (دوشنبه، ۷ عقرب) در ولایت‌های کابل، کندهار، هلمند، ارزگان، زابل، فراه، ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان و برخی ولایت‌های دیگر و حوزه‌های جنوب، جنوب‌شرق، شرق، غرب و شمال‌شرق کشور آغاز شده است.

به گفته‌ی سخنگوی وزارت صحت عامه، این کمپاین سه روز ادامه خواهد داشت و در جریان آن حدود ۶.۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین ضدپولیو دریافت خواهند کرد.

آقای زمان، از والدین، عالمان دین و بزرگان قومی می‌خواهد که با واکسیناتوران این وزارت در تطبیق کمپاین واکسین ضدپولیو بر کودکان زیر پنج سال در ولایت‌های یادشده، هم‌کاری کنند.

مسوولین در وزارت صحت عامه، می‌افزایند که در سال روان میلادی هیچ رویداد مثبت پولیو در کشور ثبت نشده است و این وزارت می‌خواهد که از طریق تطبیق واکسین ضدپولیو از این بیماری پیش‌گیری کند.

صحت

مقام سازمان ملل: قطع کمک‌های امریکا سبب افزایش مرگ‌ و میر مادران در افغانستان می‌شود

اسمیت افزود: «وقتی پروژه‌های ما تأمین مالی نشوند، زنان مجبورند به ‌تنهایی و در شرایط غیر صحی زایمان کنند. نوزادان از علل قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند. این افراد واقعا آسیب‌پذیرترین مردم جهان هستند.»

Published

on

Maternal health

یک مقام سازمان ملل متحد هشدار داده است که قطع کمک‌های امریکا برای افغانستان می‌تواند تا سه سال آینده منجر به مرگ ۱۲۰۰ زن از اثر زایمان شود.

پیو اسمیت، مدیر منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، همچنان گفته که در صورت قطع این کمک‌ها در افغانستان بیش از ۹ میلیون نفر دسترسی به خدمات صحی و حفاظتی را از دست خواهند داد و فعالیت نزدیک به ۶۰۰ تیم سیار صحی، مراکز صحی خانواده و مراکز مشاوره تعلیق خواهند شد.

آقای اسمیت گفته است: «بین سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۸ در افغانستان، عدم حمایت امریکا احتمالاً منجر به مرگ بیش از یک‌هزار مادر خواهد شد. خطر ولادت‌های غیرنورمال افزایش خواهد یافت، امیدوارم رئیس جمهور امریکا به عنوان یک رهبر در عرصه پیشرفت جهانی به کمک‌های خود به صندوق جمعیت سازمان ملل ادامه دهد و از موضع خود عقب نشینی کند.»

به گفته اسمیت، در افغانستان در هر دو ساعت یک مادر به دلیل عارضه‌های قابل پیشگیری مرتبط با بارداری جان می‌دهد و این موضوع افغانستان را به یکی از مرگ بارترین کشورها برای زنان باردار تبدیل کرده است.

اسمیت افزود: «وقتی پروژه‌های ما تأمین مالی نشوند، زنان مجبورند به ‌تنهایی و در شرایط غیر صحی زایمان کنند. نوزادان از علل قابل پیشگیری جان خود را از دست می‌دهند. این افراد واقعا آسیب‌پذیرترین مردم جهان هستند.»

صندوق جمعیت ملل متحد به بیش از ۳۰۸ میلیون دالر در سال جاری برای ادامه خدمات ضروری در افغانستان، بنگلادیش و پاکستان نیاز دارد.

به باور آگاهان، بخش صحت افغانستان برای بهبود خدمات صحی و کاهش وابستگی نیاز به خودکفایی دارد و این سکتور مستلزم افزایش سرمایه‌گذاری در زیر ساخت‌های صحی، تقویت آموزش و ظرفیت‌سازی کارمندان صحی، تولید داخلی دوا، تحقیقات و نوآوری در بخش صحت است.

این حالی است که نظام صحی کشور فعلاً وابسته به کمک‌های خارجی است. وزارت صحت عامه هنوز نگفته است که درصورت قطع کامل کمک‌ها چه برنامه‌هایی را روی دست دارد.

Continue Reading

صحت

سازمان جهانی صحت بودجه خود را تا ۴۰۰ میلیون دالر کاهش می‌دهد

امریکا یکی از بزرگترین حامیان سازمان جهانی محسوب می‌شود و با تصمیم خروجش از این سازمان، تمام کمک‌های مالی خود را به این سازمان قطع خواهد کرد.

Published

on

کشورهای عضو سازمان جهانی صحت پس از تصمیم دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، مبنی بر خروج ایالات متحده از این سازمان در نظر دارند تا بودجه آن را تا ۴۰۰ میلیون دالر کاهش دهند.

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه (۱۵دلو)، براساس یک سند گزاش داده که این بخشی از بودجه ۷.۵ میلیارد دالری است که در ابتدا برای ریشه‌کنی فلج اطفال و مقابله با موارد عاجل پیشنهاد شده بود.

در گزارش آمده که هیأت اجرایی پیشنهاد کاهش بودجه برنامه‌های اصلی را از ۵.۳ میلیارد به ۴.۹ میلیارد دالر داده است.

در سند نوشته شده است:‌ «با خروج بزرگ‌ترین منبع تأمین مالی، بودجه نمی‌تواند به روال عادی خود باقی بماند.»

طبق گزارش، در مورد این کاهش در نشستی در جنیوا که از ۳ تا ۱۱ ماه روان میلادی برگزار خواهد شد، گفتگو می‌شود.

در این نشست نماینده‌گان کشورهای عضو در مورد بودجه و کار آینده سازمان برای دوره ۲۰۲۶-۲۰۲۷ بحث خواهند کرد.

در همین حال، تدروس آدهانوم گبریسوس، سرمنشی سازمان جهانی صحت، در افتتاحیه نشست سالانه هیأت اجرایی این سازمان ضمن دفاع از اصلاحات اخیر، خواهان تجدیدنظر ترمپ برای خروج از آن شد.

وی افزوده است: «ما از پیشنهادات ایالات متحده و همه کشورهای عضو در مورد این‌که چگونه می‌توانیم به شما و مردم جهان بهتر خدمت کنیم، استقبال می‌کنیم.»

امریکا یکی از بزرگترین حامیان سازمان جهانی محسوب می‌شود و با تصمیم خروجش از این سازمان، تمام کمک‌های مالی خود را به این سازمان قطع خواهد کرد.

Continue Reading

صحت

سی‌آی‌اِی: منشأ کووید-۱۹ احتمالاً آزمایشگاهی است

این ارزیابی به دستور جان رتکلیف، مدیر جدید سی آی اِی، از حالت محرمانه خارج شده است.

Published

on

سازمان اطلاعات امریکا یا «سی آی اِی» در گزارشی که روز شنبه منتشر شد، اعلام کرد ویروس عامل همه‌گیری کووید-۱۹ احتمالاً از یک آزمایشگاه منشأ گرفته است، اما تأکید کرد که این نتیجه‌گیری با «اعتماد پایین» انجام شده است.

این گزارش بر اساس تحلیل‌های جدید از اطلاعات موجود درباره گسترش ویروس، ویژگی‌های علمی آن و شرایط آزمایشگاه‌های ویروس‌شناسی چین تهیه شده و اطلاعات جدیدی را شامل نمی‌شود.

این ارزیابی به دستور جان رتکلیف، مدیر جدید سی آی اِی، از حالت محرمانه خارج شده است.

سازمان سی آی اِی اعلام کرد که هر دو سناریوی منشأ طبیعی و مرتبط با تحقیقات همچنان محتمل هستند و اذعان کرد که به دلیل عدم همکاری مقامات چینی، ممکن است منشأ دقیق ویروس هرگز مشخص نشود.

سناتور تام کاتن، رئیس کمیته اطلاعات سنا، ضمن استقبال از این ارزیابی گفت: «نظریه نشت آزمایشگاهی محتمل‌ترین توضیح است و اکنون مهم‌ترین مسئله این است که چین برای انتشار این بیماری پاسخگو باشد.»

در حالی که چین پیش‌تر گمانه‌زنی‌ها درباره منشأ کووید-۱۹ را رد کرده و آن را سیاسی دانسته است، این کشور هنوز به ارزیابی جدید پاسخی نداده است.

دانشمندان همچنان احتمال می‌دهند که ویروس ابتدا در خفاش‌ها شکل گرفته و سپس از طریق حیواناتی مانند سگ‌های راکون یا گربه‌های زباد در بازار ووهان به انسان‌ها منتقل شده باشد.

با این حال، برخی تحقیقات رسمی نیز احتمال نشت ویروس از آزمایشگاه ووهان را بررسی کرده‌اند، از جمله گزارشی از وزارت انرژی امریکا که دو سال پیش این نظریه را محتمل‌ترین منشأ اعلام کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!