Connect with us

تغییرات اقلیمی

آغاز فوران آتش‌فشان در اندونیزیا و آماده‌گی هزاران نفر برای فرار

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

هزاران نفر از مردم جاوه شرقی در اندونیزیا، پس از هشدار مقامات در مورد آغاز فوران یک آتش‌فشان، در حالت آماده‌باش برای تخلیه و فرار قرار دارند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، امروز (دوشنبه) و پس از فوران شدید در بلندترین آتش‌فشان جزیره سمورو در جاوه شرقی، مقامات مجبور به اعلام یک محدوده ممنوعه ۸ کیلومتری و آغاز تخلیه مردم شده‌اند.

این کوه آتش‌فشانی با ارتفاع ۳۶۷۶ متری ساعت ۰۲:۴۶ روز گذشته به وقت محلی فوران کرد.

هنوز هیچ تلفاتی در این منطقه گزارش نشده است.

تصاویر گرفته شده توسط باشنده‌گان محلی، کوه سمرو را نشان می‌دهد که ابری بزرگ از خاکستر را به کیلومترها بالای دهانه خود پرتاب می‌کند. این خاکستر کوه و مزارع برنج اطراف، جاده‌ها و پل‌ها را فرا گرفته و آسمان را سیاه کرده است.

ویدیویی که توسط وزارت محیط زیست اندونیزیا هم در توییتر به اشتراک گذاشته شده است، جرییاتی از مواد گدازه (ذوب شده آتش‌فشانی)، سنگ‌ها و گازهای داغ را نشان می‌دهد که از دامنه کوه فوران می‌کنند.

مقام‌ها اندونیزیا گفته اند: «سازمان جستجو و نجات، تیم‌هایی را به مناطق آسیب‌دیده در نزدیکی کوه سمرو اعزام کرده تا خسارات را ارزیابی کنند.»

به گفته مقام‌ها، روز گذشته میزان بارش‌ها بالا بود و باعث شد همه مواد از بالای کوه به سمت پایین سرازیر شود.

تاکنون تلفاتی ناشی از این حادثه گزارش نشده و هیچ مشکلی در سفرهای هوایی ایجاد نشده است.

مقام‌های محلی اعلام کردند که با فوران این کوه مردم با موترسایکل‌ها از محل حادثه فرار و تقریباً ۲۵۰۰ نفر مجبور به تخلیه شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سال گذشته نیز در پی فوران کوه سمرو بیش از ۵۰ نفر کشته و هزاران نفر دیگر بی‌جا شدند.

تغییرات اقلیمی

هشدار در باره بحران آب در افغانستان

استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاری‌های کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

Published

on

(Last Updated On: )

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) می‌گوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاری‌های کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.

این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و می‌گویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.

هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچال‌های طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچال‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید می‌کند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.

بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.

در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.

افغانستان پس از دهه‌ها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.

به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.

سیلاب‌های ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمین‌های وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.

سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

سیلاب‌ها در فراه و کندهار جان ۲۹ تن را گرفت

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان ریاست‌های مبارزه با حوادث طبیعی فراه و کندهار می‌گویند که از اثر سیلاب‌ها در این دو ولایت ۲۹ تن جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

محمد اسرائيل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی فراه به آریانانیوز تایید می‌کند که ۲۱ نفر از اثر سیلاب امروز (سه‌شنبه) در ولسوالی پشتکوه قلعه کاه این ولایت جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته سیار، این افراد برای تفریح به کوه‌های پشتکوه قلعه کاه رفته بودند که سیلاب به طور ناگهانی آنان را در برگرفت.

مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی کندهار نیز گفته‌اند که در نتیجه سیلاب‌ها در این ولایت ۱۱ تن جان باخته و زخمی شده‌اند.

به گفته آنان، در ناحیه هفتم این ولایت یک زن و ۳ کودک به دلیل فرو ریختن سقف خانه جان خود را از دست داده‌اند.

آنان افزوده‌اند که در ناحیه و حوزه پنجم امنیتی این ولایت ۳ زن و یک کودک از اثر سیلاب‌ها جان باخته‌اند.

دو کودک و یک مرد دیگر نیز زخمی شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!