Connect with us

رویداد های اخیر

آخرین پرواز نظامی بریتانیا از افغانستان خارج شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت دفاع بریتانیا، روزگذشته (شنبه ۶ سنبله) اعلام کرد که آخرین پرواز برای انتقال نیروهای نظامی بریتانیا از افغانستان، فرودگاه کابل را ترک کرد.

بریتانیا دو هفته گذشته پس از تسلط طالبان بر کابل، عملیات تخلیه شهروندان بریتانیایی و افغان را آغاز کرد و در دو هفته بیش از ۱۵هزار نفر را از کابل خارج کند.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، و بن والاس، وزیر دفاع این کشور، پس از خروج هواپیمای بریتانیایی در پیام‌هایی جداگانه، از نیروهای نظامی خود قدردانی کردند.

بوریس جانسون این عملیات تخلیه را متفاوت‌ترین ماموریتی دانست که در زندگی خود دیده است. او در حساب توییتر خود نوشت: “از همه دست‌اندرکاران و هزاران نفر از کسانی که طی دو دهه گذشته خدمت کردند تشکر می‌کنم. به آنچه بدست آورده‌اید افتخار کنید.”

بریتانیا که امریکا را از آغاز در حمله به افغانستان همراهی می‌کرد، بیش از ۴۵۰ نیروی نظامی خود را طی دو دهه حضور در این کشور از دست داد و اکنون با خروج این هواپیما، حضور نظامی‌اش پس از حدود ۲۰ سال در افغانستان پایان یافت.

همچنان بریتانیا فعالیت سفارت خود در افغانستان را به حالت تعلیق درآورد.

وزیردفاع بریتانیا روز جمعه گفت به صورت تخمینی بین ۸۰۰ تا ۱۱۰۰ افغانی که با انگلیس کار کرده اند و واجد شرایط اسکان مجدد هستند نمی‌توانند از طریق هوا به این کشور برسند و تعهد کرد که در صورت امکان خروج از طریق زمین به آنها کمک کند.

جنرال نیک کارتر، رییس نیروهای مسلح بریتانیا روز شنبه به بی بی سی گفت که شمار کل این افراد به “صدها” تن میرسد.

درهمین حال، بوریس جانسون روز شنبه با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرد، و دو رهبر توافق کردند که کشورهای “گروه هفت” باید رویکرد مشترکی برای برخورد با دولت آینده طالبان اتخاذ کنند.

دفتر جانسون گفته است که: “نخست وزیر تاکید کرد که هرگونه به رسمیت شناختن و تعامل با طالبان باید منوط به این باشد که آنها اجازه عبور ایمن برای کسانی را که می‌خواهند از کشور خارج شوند و حقوق بشر را رعایت می‌کنند.”

رویداد های اخیر

Pakistan delivered ‘strong and clear message’ to IEA: PM Shehbaz Sharif

Published

on

(Last Updated On: )

Pakistan’s Prime Minister Shehbaz Sharif on Saturday once again raised concerns that militant activities continue to emanate from the Afghan territory.

“It is our earnest desire to live in peace with them (Afghanistan) for all times to come. Unfortunately, despite our best and sincere efforts, terrorist activities continue to emanate from Afghan territory,” he said during said at a military academy.

Recalling Deputy PM Ishaq Dar’s recent visit to Kabul, Shehbaz Sharif asserted: “We shall continue our efforts to have better relations and understanding with our brotherly and neighbourly country Afghanistan.

He said that Pakistan has “delivered a strong and clear message” to the Islamic Emirate that while it desire peaceful neighbourly relations with Kabul, this cannot happen as long as the Afghan soil is being used by militants to attack Pakistanis.

Pakistani officials have repeatedly claimed that the attacks in the country have their roots in Afghanistan. The Islamic Emirate, however, has denied the allegations, stressing that it will not allow Afghanistan’s territory to be used against the security of other countries.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!