جهان
آتشسوزی در فابریکه بتریسازی کوریای جنوبی جان ۲۲ کارگر را گرفت
کوریای جنوبی مرکز تولید بتریهای لیتیوم یونی است که در موترهای برقی کاربرد دارند. این کشور همچنین مرکز فعالیت بزرگترین موترسازان جهان، هیوندای موتور، و شرکت زیرمجموعه آن، کیا، است که سعی دارند از تولید موترهای احتراق داخلی به تولید موترهای برقی روی بیاورند.
مقامهای آتشنشانی کوریای جنوبی اعلام کردند که یک فابریکه بتریسازی لیتیومی در کوریای جنوبی به دنبال انفجار چند بتری در روز دوشنبه (۴سرطان) دچار آتش شد و ۲۲ کارگر که بیشترشان اتباع چینی بودند، کشته شدند.
به گزارش رویترز انفجار و آتشسوزی بسرعت کارخانه بتریسازی آریسل در هواسئونگ در جنوب غربی پایتخت سئول را درنوردید.
به گفته مقامها، قربانیان به احتمال فراوان در عرض چند ثانیه پس از گسترش آتش بر اثر استنشاق گازهای سمی جان باختند. هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث انفجار شده است. بخش عمده آتش طی حدود ۶ ساعت خاموش شد.
۱۸ کارگر چینی، ۲ کارگر اهل کوریای جنوبی و ۱ کارگر اهل لائوس در بین قربانیان هستند. کیم جین یونگ، از مقامهای آتشنشانی هواسئونگ، به نقل از مقامات شرکت به خبرنگاران گفت ملیت یکی از کارگران جانباخته هنوز تأیید نشده است.
خبرنگار رویترز شاهد بود که آتشنشانها جسد ۶ کارگر را از کارخانه بیرون میکشند. آقای کیم گفت: «با توجه به شدت آتشسوزی، کمک رسانان برای شناسایی قربانیان به مشکل برخوردند.»
مقامهای حاضر در محل گفتند که دو نفر به دلیل سوختگی شدید تحت درمان هستند.
چو سونهو، مسئول آتشنشانی ایالت گیونگگی، گفت: «اکثر خارجیهای جانباخته جزو کارگران موقت بودند که احتمالاً با ساختار کارخانه آشنایی نداشتند. دود و آتش در عرض ۱۵ ثانیه پخش شد و قربانیان احتمالاً با یک یا دو تنفس جان باختند.»
کیم جائههو، استاد پیشگیری از آتشسوزی و آفات طبیعی در پوهنتون دائجون، گفت: «آتش احتمالاً آنقدر سریع گسترش یافت که کارگران نتوانستند فرار کنند.»
او گفت: «ترکیبات داخل بتری مانند نیکل قابل اشتعال هستند. از اینرو، در مقایسه با آتشسوزیهای دیگر زمان کافی برای واکنش وجود ندارد.»
یون سوک یول، رئیسجمهور کوریای جنوبی، اواخر روز دوشنبه از محل حادثه بازدید کرد. لی سانگ مین، وزیر داخله، از مقامهای محلی خواست اقدامات لازم را برای جلوگیری از انتشار مواد شیمیایی خطرناک در منطقه در دستور کار خود قرار دهند.
فابریکه آریسل در سال ۲۰۲۰ در کوریای جنوبی تأسیس شد و در زمینه تولید بتریهای لیتیومی برای حسگرها و دستگاههای ارتباط رادیویی فعالیت میکند. براساس آخرین اسناد شرکت و پروفایل لینکدین کارخانه، آریسل ۴۸ کارمند دارد.
این شرکت در بورس کوریای جنوبی فعالیت ندارد اما اسناد شرکت نشان میدهند که سهم عمده آریسل به اس-کانکت تعلق دارد. نام اس-کانکت در شاخص کوزدک به ثبت رسیده و سهام آن ۲۲.۵ درصد سقوط کرده است.
تولید بتری با استفاده از مواد بسیار سمی انجام میگیرد.
کوریای جنوبی مرکز تولید بتریهای لیتیوم یونی است که در موترهای برقی کاربرد دارند. این کشور همچنین مرکز فعالیت بزرگترین موترسازان جهان، هیوندای موتور، و شرکت زیرمجموعه آن، کیا، است که سعی دارند از تولید موترهای احتراق داخلی به تولید موترهای برقی روی بیاورند.
کوریای جنوبی دو سال پیش قانونی را برای مجازات مدیران شرکتها درصورت وقوع حوادث مرگبار وضع کرد. این قانون به دنبال آن به تصویب رسید که هر ساله دهها کارگر در حوادث صنعتی جان خود را از دست میدادند.
جهان
انتخابات ریاست جمهوری امریکا رسماً آغاز شد
رسانههای امریکایی گزارش دادهاند که پروسه رأیدهی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده رسماً آغاز شده است.
براساس گزارشها، مراکز رأیدهی در ۲۵ ایالت از ۵۰ ایالات باز شدهاند و در سایر ایالتها در حال باز شدن است.
مراکز رأیدهی تاکنون در ایالتهای واشنگتن دیسی، فلوریدا، ایلینویز، جورجیا، آلاباما، دلاور، مریلند، ماساچوست، پنسلوانیا و میسوری باز شدهاند.
بربنیاد نظرسنجیها، پیروزی در هفت ایالت جورجیا، آریزونا، نودا، میشگان، کارولینای شمالی، پنسلوانیا و ویسکانسین سرنوشتساز خواهد بود.
دونالد ترمپ اگر برنده شود، برای بار دوم وارد کاخ سفید خواهد شد.
کامالا هریس در صورت پیروزی، مبدل به اولین رئیس جمهور زن در تاریخ امریکا خواهد شد.
گفتنی است، رأیگیری در حالی آغاز شده است که رقابت تنگاتنگ میان دونالد ترمپ، نامزد جمهوری خواه و کامالا هریس، نامزد دموکرات ادامه دارد.
جهان
دستکم ۳۱ فلسطینی در حملات تازه اسرائیل بر غزه کشته شدند
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد.
در حملات هوایی روز یکشنبه (۱۳عقرب) اسرائیل به غزه، دستکم ۳۱ نفر جان باختند.
رویترز به نقل از منابع صحی فلسطینی گزارش داده است که تقریباً نیمی از کشتهشدگان در مناطق شمالی غزه بودند؛ جایی که اردوی اسرائیل، به ادعای خود، عملیات نظامی را برای تضعیف حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن ادامه میدهد.
طبق گزارش رویترز، فلسطینیها این حملات هوایی و زمینی و همچنین تخلیههای اجباری را بهعنوان «پاکسازی قومی» محکوم کردهاند و مدعیاند که هدف اسرائیل از این حملات، تخلیه دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان از ساکنانش برای ایجاد مناطق حائل است.
اما اسرائیل این اتهامات را رد میکند و تأکید دارد که تنها با شبهنظامیان حماس، که از این مناطق دست به حمله میزنند، مقابله میکند.
داکتران اعلام کردهاند که در حملات به خانههای مسکونی در بیتلاهیا و جبالیا، بزرگترین اردوگاه پناهندگان در این منطقه که تمرکز عملیات نظامی اردوی اسرائیل است، دستکم ۱۳ فلسطینی کشته شدند. سایر قربانیان نیز در حملات هوایی جداگانهای در شهر غزه و جنوب نوار غزه، از جمله در خانیونس، جان باختند.
مقامات صحی غزه اعلام کردهاند که هشت نفر، شامل چهار کودک، در این حملات کشته شدهاند.
در همین حال، عصر یکشنبه، شفاخانه کمال عدوان در نزدیکی بیتلاهیا زیر حمله تانکهای اسرائیلی قرار گرفت که به زخمی شدن شدید یک کودک بستری منجر شد.
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد. وی تأکید کرد که اعزام تیمهای تخصصی به شفاخانههای شمال غزه، که به دلیل افزایش شدید تعداد مجروحان تحت فشار هستند، بسیار ضروری است.
ابوصفیه افزود که حمله تانکها منابع آب، محوطه و بخش مراقبتهای خاص نوزادان شفاخانه را نیز تخریب کرده است. اردوی اسرائیل اعلام کرد که این گزارش را بررسی دارد.
روز شنبه، اردوی اسرائیل یک کندک جدید به جبالیا اعزام کرد تا به دو کندک دیگر که در این منطقه عملیاتی بودند، ملحق شود. در بیانیهای نظامی آمده است که از آغاز عملیات در ۵ اکتوبر، صدها شبهنظامی فلسطینی در درگیریها کشته شدهاند.
همزمان، کوگات، سازمان امور غیرنظامی اردوی اسرائیل، اعلام کرد که دور دوم واکسیناسیون فلج اطفال در شمال غزه آغاز شده و تاکنون به ۵۸ هزار و ۶۰۴ کودک واکسین تزریق شده است. با این حال، وزارت صحت غزه اعلام کرده است که حملات نظامی مانع واکسیناسیون هزاران کودک در جبالیا، بیتلاهیا و بیتحنون شده است.
گفتنی است این درگیریها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ حملهای که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و انتقال ۲۵۱ گروگان به غزه شد. در پی این حمله، اسرائیل نیز دست به حملات تلافیجویانه زد که تاکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیشتر نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.
جهان
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
پولیس اسرائیل اعلام کرده که در پی برخورد سه راکت اوایل امروز (شنبه) در منطقه شارون در مرکز اسرائیل، ۱۹ نفر مجروح شده اند.
اداره امبولانس اسرائیل پیش از این گزارش داده بود که هفت نفر در شهر طیره در مرکز اسرائیل زخمی شده اند.
به گزارش رویترز، اردوی اسرائیل اعلام کرده که زنگ خطر در مناطقی از مرکز اسرائیل پس از حمله راکتی به صدا درآمد. در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است که برخی از راکت ها رهگیری شده اند.
اردوی اسرائیل با اشاره به اینکه جزئیات در دست بررسی است، افزود: «به احتمال زیاد یک راکت سقوط کرده در منطقه شناسایی شده است.»
اداره امبولانس اسرائیل و رسانههای محلی گفتند که جراحات در حد خفیف و متوسط است.
شبکه مقاومت اسلامی عراق بعداً در بیانیهای اعلام کرد که پهپادهای خود را به سمت یک «هدف مهم» در شمال اسرائیل پرتاب کرده است. هنوز مشخص نیست که آیا این بیانیه مربوط به همین حادثه است یا خیر.
درگیری ها در لبنان در هفته های اخیر بین نیروهای اسرائیلی و گروه حزب الله لبنان به شدت افزایش یافته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش5 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
اخبار ساحوی5 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند