Connect with us

رویداد های اخیر

یک کمپ در ننگرهار و یک شهرک در کندهار برای مهاجرین برگشته از پاکستان ساخته می‌شود

منتشر شده

در

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که آنان در کنار فراهم کردن تسهیلات برای مهاجران برگشته از پاکستان کار ساخت یک کمپ را نیز آغاز کرده اند.

به گفته‌ای این مسوولان این کمپ در ولسوالی لعل پور این ولایت ساخته خواهد شد، و در این کمپ به مهاجرین رسیدگی می‌شود.

اکثریت مهاجران افغان که از پاکستان بر می‌گردند و یا اخراج می‌شوند از راه تورخم به کشور میایند. از اینکه روند اخراج مهاجران در آستانه فصل سرما روی دست گرفته شده حکومت ناگزیر است تا در مناطق گرم به آنان سرپناه دهد.

مسوولان محلی در ننگرهار میگویند که کار ساخت یک کمپ برای این مهاجران در ولسوالی لعل پور آغاز شده است.

سعیدالله بنوری، معاون والی ننگرهار می‌گوید: «کار روی کمپ جریان دارد و مهاجرین ولایات دور دست و یا هم مهاجرینی که جای ندارند بتوانند دراین کمپ چند روز زندگی کنند تا باشد زمینه برگشت شان به ولایات شان فراهم شود و دراین کمپ تمام تسهیلات برای مهاجرین فراهم خواهد شد.»

از سوی دیگر ریاست صحت عامه ننگرهار می‌گوید که تیم‌های این نهاد شبانه روزی خدمات صحی را به مهاجرین عرضه می‌کنند.

عبدالله عزیزی، معاون صحت عامه ننگرهار می‌گوید: «در جریان روز تمام تیم‌های صحی به شمول کارمندان صحی زنانه در تورخم حضور دارند و از طرف شب چهار تیم صحی به گونه نوکریوال به مردم خدمات عرضه می‌کنند.»

مسوولان در ریاست مهاجرین این ولایت می‌افزایند که روزانه تا چهار هزار مهاجر از پاکستان به کشور برمی‌گردند.

گل احمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «ما را به زور بیرون کردند و در مسیر راه پولیس پاکستان از هر موتر تا پنج هزار از ما پول گرفتند و بسیار ظلم و ستم بالای افغان‌ها جریان دارد.»

سیلابزی، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «هنوز هم یک پسرم در زندان پاکستان در قید است، مرا هم دستگیر کرده بودند و از نزدم ۸۶هزار کلدار پاکستانی گرفتند. خواست ما از حکومت این است که افغان‌های که از پاکستان برمی‌گردند بسیار غریب هستند و همرای شان کمک کند.»

ریاست مهاجرین ننگرهار می‌گوید از اینکه برگشت مهاجران افزایش میابد آنان روند رسیدگی و ثبت را تسهیل کرده اند.

بازمحمد عبدالرحمن، رئیس مهاجرین ننگرهار می‌گوید: «شمار کارمندان را افرایش دادیم و روزانه هرقدر مهاجر که بیایند از طرف ما راجستر خواهد شد و اگر شمار برگشت کننده افزایش یابد ما به همین خاطر این کمپ را می سازیم تا در آنجا باشند و تا زمانی که پروسه راجستر شان تمام شود و بعداً به ولایات و ولسوالی خود بروند.»

به گفته‌ای این مسوولان مهاجرینی که در افغانستان سرپناه ندارند حمایت برخی نهادهای جهانی را هم خواهند داشت.

درهمین حال، وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید برای مهاجران افغان که از پاکستان اخراج می‌شوند یک شهرک موقت در منطقه اسپین بولدک کندهار ساخته خواهد شد.

سرپرست این وزارت می‌گوید برای آغاز کار ساخت این شهرک یک هیئت از کابل به کندهار آمده است. شماری از کسانی که از پاکستان به کشور برگشته اند می‌گویند که حکومت هرچه زودتر به مشکلات آنان رسیدگی کنند.

پس از آنکه پاکستان اعلام کرد مهاجرین فاقد مدرک را از این کشور اخراج می‌کند زنگ خطر در افغانستان به صدا درآمد زیرا اکثریت این مهاجران افغان هستند.

حالا که یک روز دیگر به پایان ضرب الاجل جانب پاکستان مانده است. حکومت سرپرست تلاش می‌کند تا حداقل برای این مهاجران امکانات اولیه زندگی را فراهم کند.

خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید: «ما می خواهیم در تمام نقاط فرضی خود برای مهاجرین کمپ های موقت با تمام امکانات آماده سازیم تا زمانی که تصفیه آنها صورت گیرد و سپس به مکان های دایمی خود انتقال یابند.»

شماری از کسانی که از پاکستان بر می‌گردند از حکومت می‌خواهند که روند رسیدگی به مهاجرین را تسریع کنند.

راز محمد، برگشت کننده از پاکستان می‌گوید: «تا هنوز که آمده ایم با ما هیچ کمکی صورت نگرفته است و خواست ما این است که با ما کمک صورت گیرد.»

سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان، اما می‌گوید که برای رسیدگی به مهاجران امکانات را در کندهار چندین برابر افزایش داده اند.

هرچند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان با واکنش‌های ملی و بین‌المللی مواجه شده و سازمان عفو بین‌المللی گفته است که باید این روند توقف یابد ولی پاکستان بر موقف‌اش منبی بر اخراج مهاجران تاکید دارد.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!