رویداد های اخیر
یوناما: بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر توسط امارت اسلامی در حال بازداشت و پس از آن صورت گرفته است
هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارشی روز چهار شنبه اعلام کرد که بیش از ۱۶۰۰ مورد نقض حقوق بشر را که توسط مقامات حاکم افغانستان در حال دستگیری و پس از بازداشت افراد انجام شده، ثبت نموده است.
این گزارش از ۱ جنوری سال ۲۰۲۲ الی ۳۱ جولای سال ۲۰۲۳ را تحت پوشش قرار میدهد. قضایا در ۲۹ ولایت از مجموع ۳۴ ولایت افغانستان به ثبت رسیده است.
براساس گزارش، نزدیک به ۵۰ درصد تخلفات شامل اعمال شکنجه و سایر رفتارها یا «مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز» میشود. این موارد به طور عمده در جریان دستگیری و در توقیف خانه های تحت نظارت وزارت امور داخله و استخبارات صورت گرفته است. موارد اندک این واقعات در زندان های تحت کنترول اداره زندان های مقامات حاکم رخ داده است.
در گزارش آمده است که در تلاش برای گرفتن اعترافات یا اطلاعات دیگر، زندانیان با استفاده از شوک برقی، بندش تنفس، آوردن فشارو تهدیدات، خوردن اجباری آب و همچنین بستن چشم ها در معرض ضرب و شتم بدنی و درد و رنج شدید قرار می گرفتند و نقض ضمانت های محاکم از جمله ممانعت از دسترسی به وکلای مدافع امرعادی بوده است.
یوناما گفته است که با وجود صدور دستورالعمل ها از سوی مقامات حاکم به هدف حمایت بهتر از حقوق بشر زندانیان و تنظيم رفتار پرسونل امنیتی، موارد تخلفات مستند شده است.
این گزارش بر نیاز فوری برای حرفه ای شدن مسئولین امنیتی و امور زندانها در عرصه های مختلف از جمله در زمینه ظرفیت سازی آنها برای انجام تحقیقات تاکید کرده است.
ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: «گزارش های شخصی ضرب و شتم، شوک برقی، شکنجه توسط آب، و بسیاری دیگر از رفتار های ظالمانه و تحقیرآمیز همراه با تهدید هایی که علیه افراد و خانواده های آنها صورت می گیرد، د لخراش است. شکنجه در هر نوع شرایط ممنوع است.»
وی افزود: «این گزارش نشان میدهد که شکنجه نیز به عنوان ابزاری به جای تحقيقات مؤثر مورد استفاده قرار میگیرد. من از همه مقامات ذیربط میخواهم که اقدامات مشخصی را برای توقف این بد رفتاری ها انجام دهند و عاملان آنرا و پاسخگو سازند.»
یوناما از مقامات حاکم همچنان خواسته است تا برای ایجاد یک چارچوب کمک حقوقی قویتر گام بردارند و به موانعی که در پروسه عدالت جنایی ناشی از حجم بالای دستگیری های خودسرانه و بدون نظارت مؤثر قضایی صورت میگیرد، رسیدگی کنند.
این گزارش اقدامات انجام شده برای تضمین نظارت قوی تر بر مکان های بازداشت را تأیید میکند، از جمله ادامه کار ریاست های حقوق بشر وزارت امور داخله و ریاست های حقوق بشر بخش استخبارات، کمیته نظارت زندان ها، کمیته های ستره محکمه، و همچنین ایجاد یک ریاست عمومی نظارت و تعقيب احکام و فرامین که مسئول نظارت بر اماکن بازداشت و تحقيق در مورد اتهامات سوء استفاده اند، میباشد.
روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، گفت: «اگرچه برخی از نشانه های تشویق کننده از نظر دستور العمل های رهبری و همچنین علاقه مندی در میان بسیاری از مقامات حاکم برای تعامل سازنده با یوناما و اجازه بازدید از زندان ها وجود داشته است، اما این موارد مستند شده نیاز به اقدامات فوری و عاجل توسط همه را نشان می دهد.»
وی افزود: «نیاز مبرمی برای در نظر گرفتن تعامل بیشتر با مقامات حاکم برای پایان دادن به این اقدامات وجود دارد، و من امیدوارهستم این گزارش و توصیه های آن منحیث یک اولویت در نظر گرفته شود. ما به مردم افغانستان و تلاش های خود برای حفظ تعامل سازنده، با بی طرفی و با حسن نیت متعهد می مانیم.»
امارت اسلامی تا کنون در مورد این گزارش واکنش نشان نداده است.
رویداد های اخیر
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
مسوولان محلی در تخار میگویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته میشود.
به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه بهگونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.
عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آنها را حمایت میکنیم.»
در همین حال، مسوولان این فابریکه میگویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.
محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایهگذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایهگذاری خوب است.»
از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایهگذاران میخواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایهگذاری کنند.
گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایهگذاری شود، تولیدات آن میتواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است. به گفته آنان، سرمایهگذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر میشود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»
در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایهگذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغهای پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت میکنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایهگذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایهگذاریها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.
باوجود سرمایهگذاریها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. خواستها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.
رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان5 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند