Connect with us

رویداد های اخیر

یافته‌های یک نهاد: خبرنگاران زن با محدودیت‌هایی مواجه اند

منتشر شده

در

یافته‌های نظرسنجی «نهاد زنان خبرنگار» نشان می‌دهد که خبرنگاران زن در کشور با عدم دسترسی به اطلاعات مواجه اند.

در این نظر سنجی آمده است که خبرنگاران زن با عدم مصونیت وظیفوی، کمبود امکانات مالی و برخی محدودیت‌های دیگر روبه‌رو اند.

مینه حبیب، مسوول نهاد زنان خبرنگار، در این مورد گفته است: «در قسمت مشکلات موجود ۴۵ درصد از شرکت‌کنندگان به این باوراند که بیکاری و خانه‌نشینی زنان خبرنگار بزرگترین مشکل در برابر خبرنگاران زن است.»

خانم حبیب تصریح کرد: «پنج درصد شرکت‌کنندگان از فقر خبرنگاران زن صحبت می‌کنند. ده درصد از شرکت‌کنندگان نبود دسترسی به اطلاعات را مشکل بزرگ فراه راه خبرنگاران زن می‌دانند. هفت درصد از کارکنان رسانه‌ای زن نداشتن امنیت شغلی و روانی را در رسانه‌ها بزرگترین مشکل خبرنگاران زن خوانده‌اند.»

در همین حال، شماری از خبرنگاران زن نیز از عدم دسترسی به اطلاعات و همچنان نبود مصونیت کاری شکایت دارند و از حکومت خواسته‌اند که موانع دسترسی به اطلاعات را بردارد.

یکی از خبرنگاران زن گفت: «من امیدوارهستم که حکومت ساحه‌ای برای بانوان بسازد که حداقل کارهای را برای بانوان انجام دهد که آنها بتوانند در سطح خود شان رشد کنند و فعالیت کنند. زمینه‌های فراهم شود که از طرف بانوان برای بانوان باشد.»

خبرنگار دیگر نیز تأکید کرد: «در حال حاضر با محدودیت‌های که ما روبه‌رو هستیم، یکی ندادن اطلاعات است چون وقتی ما گزارشات را آماده می‌سازیم، اطلاعات به زودترین فرصت به دسترس ما قرار نمی‌گیرد. موضوع بعدی اجازه ندادن خبرنگاران زن در بعضی از کنفرانس‌ها است.»

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که آنان متعهد به حمایت از زنان خبرنگار هستند و تلاش دارند تا تسهیلات را برای آنان فراهم کنند.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «در این راستا ما تلاش نهایی می‌کنیم که سهولت‌ها ایجاد شود ولی خواهران ما که در راستای رسانه‌ای کار می‌کنند، آنها شرایط جامعه و شرایط نظام را مدنظر بگیرند. ان‌شاءالله ما کوشش می‌کنیم که دسترسی آنها به معلومات زیاد شود.»

آقای مجاهد افزود: «در عموم خبرنگاران زن در رسانه‌های مختلف کار می‌کنند، فعال هستند. وقت باید بدهیم که آهسته آهسته وضعیت نورمال شود.»

این در حالی است که نه تنها خبرنگاران زن بلکه بسیاری از خبرنگاران از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و از حکومت می‌خواهند که اطلاعات را به موقع در دسترس آنان قرار دهد.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!