Connect with us

جهان

کانادا می‌گوید هند ممکن در قتل یک رهبر سیک‌ها دست داشته باشد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

کانادا روز دوشنبه اعلام کرد که «فعالانه در حال پیگیری اتهامات موثق» است که ماموران دولت هند را به قتل یک رهبر جدایی طلب سیک در ولایت بریتیش کولمبیای کانادا در جون مرتبط می‌کند، اتهاماتی که ضربه بیشتری به روابط دیپلوماتیک بین دو کشور وارد کرده است.

به گزارش رویترز، جستین ترودو، صدر اعظم کانادا در بیانیه‌ای اضطراری به مجلس عوام گفت که هرگونه دخالت یک دولت خارجی در قتل یک شهروند کانادایی «نقض غیرقابل قبول حاکمیت ما» است.

هردیپ سینگ نیجار، ۴۵ ساله، در خارج از معبد سیک‌ها در ۱۸ جون در ساری، حومه ونکوور که جمعیت زیادی از سیک‌ها در آن زیست دارند، به ضرب گلوله کشته شد. نیجار از سرزمین سیک‌ها در قالب یک ایالت مستقل «خالستان» حمایت کرد و در جولای ۲۰۲۲ توسط هند به عنوان «تروریست» معرفی شد.

ترودو گفت: «سازمان های امنیتی کانادا به طور فعال ادعاهای موثق در مورد ارتباط احتمالی بین ماموران دولت هند» و مرگ نیجار را دنبال می‌کنند.

او گفت که این قتل را مستقیماً با نریندرا مودی، صدر اعظم هند در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو در هفته گذشته مطرح کرده است و از دولت هند خواسته است که «با کانادا برای رسیدن به عمق این موضوع همکاری کند.»

او گفت: «کانادا نگرانی عمیق خود را به مقامات ارشد استخباراتی و امنیتی دولت هند اعلام کرده است. هفته گذشته در نشست گروه ۲۰ من آن را شخصا و مستقیماً با صدر اعظم مودی به گونه واضح مطرح کردم.»

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، بدون ارائه جزئیات گفت، کانادا همچنین روز دوشنبه یک مامور استخباراتی هند را از این کشور اخراج کرد.

اظهارات ترودو تنش‌ها بین کانادا و بزرگترین دموکراسی جهان را به گونه قابل توجه تشدید کرده است. دهلی نو از فعالیت جدایی طلبان سیک در کانادا ناراضی است.

مودی نگرانی شدید خود را در اجلاس سران گروه ۲۰ به ترودو در مورد تظاهرات اخیر سیک‌ها در کانادا که خواستار یک کشور مستقل بودند، ابراز کرد.

روابط تجاری

تنش‌های دیپلوماتیک در حال حاضر روابط تجاری را تهدید می‌کند و مذاکرات در مورد یک توافق تجاری پیشنهادی اکنون متوقف شده است. کانادا جزییات کمی برای این بن‌بست ارائه کرده است در حالی که هند به «تحولات سیاسی خاصی» اشاره کرده است.

بر اساس آمار کانادا، تجارت دوجانبه در سال ۲۰۲۲ تنها ۱۳.۷ میلیارد دالر کانادایی (۱۰.۲ میلیارد دالر امریکایی) از مجموع ۱.۵۲ تریلیون دالر کانادایی بود.

ادرین واتسن، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در بیانیه‌ای که دوشنبه شب منتشر شد، گفت: «ما عمیقاً در مورد اتهاماتی که صدر اعظم ترودو به آن اشاره کرد، نگران هستیم.»

ترودو مستقیماً هند را به دست داشتن در قتل متهم نکرد و جولی، وزیر امور خارجه بعداً از بیانیه محتاطانه تری استفاده کرد و گفت «در صورت اثبات صحت»، این اتهامات غیرقابل قبول خواهد بود.

تیم تحقیقات بریتیش کولمبیا ماه گذشته گفت که سه مظنون در ارتباط به این قضیه وجود دارد، هرچند دستگیری صورت نگرفته است.

کانادا بالاترین جمعیت سیک‌ها را در خارج از ایالت زادگاه شان پنجاب در هند دارد و این کشور محل تظاهرات بسیاری بوده که هند را خشمگین کرده است.

کانادا همچنین اقامت گاه یکی از بزرگترین جوامع خارج از کشور با منشاء هندی است که حدود ۱.۴ میلیون نفر از جمعیت ۴۰ میلیون نفری کانادا را تشکیل می دهند. در سرشماری سال ۲۰۲۱ حدود ۷۷۰ هزار نفر مذهب سیک را به عنوان دین خود گزارش کردند.

دومینیک لبلانک، وزیر امنیت عمومی گفت که چند مقام ارشد دولت کانادا اخیراً از هند بازدید کرده اند تا نگرانی های اوتاوا را بیان کنند.

در ماه اپریل، هند از بریتانیا خواست تا نظارت بر حامیان یک جنبش جدایی طلب سیک مستقر در بریتانیا را افزایش دهد. دهلی نو پس از اینکه معترضانی که بنرهای «خالستان» را حمل می‌نمودند، پرچم هند را از ساختمان نمایندگی دیپلوماتیک در لندن جدا کردند، ناراحت شد.

جهان

آتش سوزی در لیلیه یک مکتب در کینیا جان ۱۷ پسر را گرفت

اسحاق مواورا، سخنگوی دولت گفت که این پسران در صنف های ۴ تا ۸ بودند و حدود ۹ تا ۱۳ سال سن داشتند. وی در بیانیه‌ای گفت که این لیلیه ۱۵۶ شاگرد را در خود جای داده بود.

Published

on

(Last Updated On: )

پولیس کینیا اعلام کرده که آتش سوزی در لیلیه یک مکتب برای کودکان خردسال در مرکز این کشور، در اوایل روز جمعه باعث مرگ ۱۷ پسری شد که در آنجا خوابیده بودند.

رسانه‌های محلی گزارش داده اند که آتش سوزی قربانیان را به حدی سوختانده است که قابل شناسایی نیستند. فلم‌ها از صحنه، سقف فروریخته و ظروف سوخته غذا را در بالای تخت‌های دو طبقه‌ای در لیلیه نشان می‌دهد.

این آتش سوزی در اکادمی هیلساید انداراشا در نیری، یک مکتب شبانه روزی ابتدایی برای شاگردان خرد سال رخ داد.

رسیلا اونیانگو، سخنگوی پولیس گفت: «ما ۱۷ شاگرد را در حادثه آتش سوزی از دست دادیم و ۱۴ نفر مجروح شدند. تیم ما در حال حاضر در صحنه است.»

اسحاق مواورا، سخنگوی دولت گفت که این پسران در صنف های ۴ تا ۸ بودند و حدود ۹ تا ۱۳ سال سن داشتند. وی در بیانیه‌ای گفت که این لیلیه ۱۵۶ شاگرد را در خود جای داده بود.

علت آتش سوزی بلافاصله مشخص نشد.

کمیته صلیب سرخ کینیا در شبکه اجتماعی ایکس گفت که مقامات مکتب را مسدود کرده اند.

کینیا سابقه آتش سوزی در مکاتب را دارد که بسیاری از آنها به گونه عمدی انجام شده است.

نُه شاگرد در سپتمبر ۲۰۱۷ در آتش سوزی در مکتبی در نایروبی، پایتخت کینیا کشته شدند.

در سال ۲۰۰۱، بیش از ۵۰ شاگرد در آتش سوزی در یک لیلیه در مکتب متوسطه کیانگولی در خارج از نایروبی کشته شدند. در سال ۲۰۱۲، هشت شاگرد در مکتبی در منطقه هما بی در غرب کینیا کشته شدند.

Continue Reading

جهان

یک شاگرد مکتب در امریکا ۴ نفر را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد

کریس هوسی، رئیس اداره تحقیقات جورجیا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مظنون به نام کولت گری ۱۴ سال سن دارد و به عنوان یک فرد بالغ محاکمه خواهد شد.

Published

on

(Last Updated On: )

یک پسر ۱۴ ساله روز چهارشنبه در تیراندازی در یک لیسه در ایالت جورجیای امریکا دو شاگرد و دو معلم را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد.

به گزارش رویترز به نقل از مسوولان، مظنون بلافاصله پس از تیراندازی در لیسه اپالاچی در شهر ویندر جورجیا بازداشت شد. او سال گذشته به دلیل تهدیدهای آنلاین مبنی بر ارتکاب تیراندازی در مکتب، از سوی پولیس مورد بازجویی قرار گرفته بود.

کریس هوسی، رئیس اداره تحقیقات جورجیا، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که مظنون به نام کولت گری ۱۴ سال سن دارد و به عنوان یک فرد بالغ محاکمه خواهد شد.

این تیراندازی بار دیگر بحث سراسری را در امریکا در مورد کنترول اسلحه بر انگیخته است.

در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا، در بیانیه‌ای خواهان تصویب قانون مصونیت اسلحه از سوی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها اسلحه شده است.

ایالات متحده در دو دهه گذشته شاهد صدها تیراندازی در داخل مکاتب و پوهنتون‌ها بوده است که مرگبارترین آنها منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ نفر در ویرجینیا تک در سال ۲۰۰۷ شد.

Continue Reading

جهان

وزیرخارجه روسیه به امریکا هشدار داد که از خطوط سرخ روسیه عبور نکند

لاوروف همچنین افزود که کشورش در مورد خطوط سرخ خود بسیار جدی است و اجازه عبور از آنها را نمی‌دهد.

Published

on

(Last Updated On: )

همزمان با افشاگری‌ها مبنی بر نزدیک بودن تحویل راکت‌های دوربرد یا جیت‌های امریکایی به اوکراین که ممکن است به آن کشور در هدف‌گیری عمق روسیه کمک کند، هشدارهای مسکو در این خصوص شدت گرفته است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، چهارشنبه (۱۴سنبله) در پاسخ به سوالی درباره احتمال تحویل دادن جیت‌های «اف-۱۶» به کی‌یف، تأکید کرد که این رویکرد واشینگتن از خطوط سرخ روسیه فراتر رفته است.

لاوروف همچنین افزود که کشورش در مورد خطوط سرخ خود بسیار جدی است و اجازه عبور از آنها را نمی‌دهد.

وزیر خارجه روسیه در ادامه اذعان کرد که واشینگتن احساس «همکاری متقابل» خود با روسیه را از دست داده است، و هشدار داد که این یک «مسئله بسیار خطرناک» است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز ساعات اولیه چهارشنبه هشدار داد که اگر اوکراین به عمق خاک روسیه حمله کند، کشورهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» با «واکنش فوری و دردناک» مسکو مواجه خواهند شد.

زاخارووا، همچنین در یک نشست خبری در حاشیه مجمع اقتصاد شرق افزود: «سیاستمداران اتحادیه اروپا به هیچ وجه به خطرات تشدید تنش حتی در سطح منافع خود فکر نمی‌کنند.»

روسیه اخیراً تأکید کرده است که به هرگونه هدف قرار دادن قلمرو این کشور با تسلیحات غربی قاطعانه پاسخ خواهد داد و همچنین اعلام کرده است که در حال آماده‌سازی برای اعمال اصلاحاتی در دکترین نظامی مربوط به شرایط استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است.

قابل ذکر است که این هشدارهای روسیه طی هفته‌های گذشته شدت یافته است، پس از آنکه کشورهای اروپایی متعدد از جمله بریتانیا و هالند اعلام کردند که مانعی برای استفاده از تسلیحات ارائه‌شده به اوکراین به منظور هدف‌گیری عمق روسیه نمی‌بینند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته نیز حمله به روسیه در داخل این کشور را مشروع دانست.

این در حالی است که برخی منابع امریکایی به احتمال تأمین راکت‌های کروز دوربرد برای کی‌یف اشاره کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!